|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec
24.11.2005 13:43:53   
corfu
Včeraj sem pisala o dilemi glede varstva, zdaj pa je padla odločitev z uvajanjem v vrtcu  pričnemo 3.1.2006user posted image  Dobila sva tudi zloženko v kateri je nek urnik, igranja, hranjenja itd. Spat naj bi šli šele po kosilu, ki je ob 12.00. Ne vem kako bo naš to zdržal saj dopoldne spi vsaj dve če ne tri ure skupaj???? A dajo najmlajše vseeno kaj spat, pred kosilom? Naš bo drugače zaspal sredi igračuser posted image  Kako pa uspejo nafotrat vse te otroke, ki še ne znajo jesti sami? Kako jih oblačite za vrtec, trenirko, kavbojke, žametke...Hvala za vse informacije, ko se bom še kaj spomnila vas pa povprašam!

lep snežni dan vsem skupaj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec
24.11.2005 14:19:43   
Mikica
Naš miškolin je začel obiskovati jaslice v maju, star je bil skoraj 11m.
Takrat je še rabil dopoldansko spanje in ni bil noben problem, so ga vzgojiteljice dale spat po zajtrku.
Po ene 2 mesecih pa se je popolnoma navadil vrtčevskega ritma, tako da ni več potreboval spanja dopoldne, je pa zato dalj spal po kosilu.
V njegovi skupini je nekaj otrok, ki že lepo samostojno jejo, če komu še ne gre jim pomagajo, drugače pa vzgojiteljica in pomočnica vsaka hrani dva naenkrat in kar lepo znese (sem videla na uvajanju).
Naš je kmalu začel lepo sam jesti, saj vidi od drugih.

Tudi jaz sem imela en kup vprašanj pred vstopom v vrtec, a zdaj vidim, da se da v vrtcu zmenit določene stvari, nekaj pa tudi sam pogruntaš. Veliko informacij boš dobila na uvajanju, pa kar pogumno vprašaj vzgojiteljico karkoli te zanima.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 14:42:35   
Anonimen
 Kolikor vem, gredo najmaljši spat ob 10 tih, ob 12 tih imajo kosilo. Vsaj tako je bilo pri nas prvo leto v jaslih. V kateri vrtec pa gre?

(odgovor članu Mikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 14:58:29   
corfu
Gre v vrtec Ostržek!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 17:11:13   
Spark
Mi se sedaj uvajamo v vrtec. Tisti otroci ki pridejo zelo zgodaj, ji dajo takoj še malo spat. Po malici, pa nastopi igranje. Če je kak otrok zaspan, ga dajo v posteljico, da zaspi al pa da si malo spočije. Drugače jih pa kar držijo, da so budni in da se igrajo, In jih nekako zamotijo. Res pa je da je vsake toliko kak zaspan, in se kar malo nasloni na blazino na tleh in si malo spočije. Kosilo je ob 11:30. Takrat so otroci zelo lačni in zaspani. Takoj ko pojedo- kar padejo v posteljico in hitro zaspijo. Pri kosilu pomagajo prvo najmanjšim in potem še malo večjim. Jih pa takoj začnejo učiti da sami jedo.
Najbolj mi je hecno ko je kosilo- vsi otroci prišibajo za mizo in mirno sedijo za mizo in čakajo. Doma jih pa prosimo, da pridejo in potem da sedijo in jejo.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 20:50:28   
frutka_
Najbrž se bo malemu do januarja urnik še spremenil. Je pa res, da bo morda malo krize v popoldansekm času, ker mu bo manjkalo spanje (tako je bilo pri mojem). Sicer pa, če je bil kdo zaspan ga ali malo umetno držijo budnega ali pa pustijo da malo zadrema in ga zbudijo.
Tudi pri nas imajo najprej kosilo in nato počitek.
Jaz ga zdaj oblečem v žabe ter malce debelejše hlače (žametke ipd.) in  bodi brez rokavov ter majčko iz bombaža in morda kratko majčko preko. Sicer pa sem jim povedala, da ga lahko komot slečejo, če menijo da mu bo vroče, dopoldan so itak v štrampelcih.
Fajn je tudi, da nosita s seboj kakšno ljubkovalno igračko (pleničko, pliškoa, dudo...) in da ima vedno rezervna oblačla poleg.
Pozanimaj se ali imajo svoje plenice, kremice in robčke ali je to potrebno kupiti...

LP

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2005 23:32:38   
KODA
Jaz ga za v vrtec oblečem čim bolj preprosto,da mi potem ni žal,če je katera cunja uničena.(trenirke,kavbojke,majčke).
Pri nas so v jaslih imeli kosilo ob 11h,pri starejših pa ob 11,30h.
Potem pa spanje.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2005 22:57:01   
Cikica
Večer

Jaz sem z vrtcem full zadovoljna,tudi na uvajanje sva hodila in moram povedati da se je fajn vklopil.Ja tudi jaz sem mislila da bo tako,saj je bil tak mili vse igrače je pustil drugim in se ni nič za njih boriluser posted image ,pa še z spanjem in hrano sem mislila da ne bo nič.Sedaj v vrtcu vedno vse poje,bori se za svoje in lepo po kosilu gre spat.Čist drugačen ritem imajo tam.Postal je bolj samozavesten in sem zelo vesela da je vrtcu,čeprav drugi mislijo da če sem doma da bi naj bil tudi on.Vse kaj se je naučil in ve je iz vrtca,začel je lepo govoriti...Star bo 27januarja 2leti in je pravi mali sonček.user posted image

Ne se sekirat,Lepo mu bo v vrtcu.
Čao

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
To otroci MORAJO slišati od svojih staršev!
Preverite, katera so tista pozitivna sporočila, ki bi jih vsak otrok moral slišati od svojih staršev. Zbrali smo jih kar...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?