Hanna M.
|
normalno je, da te skrbi, saj vsako mamo, ko gre otrok v neznano okolje. Če boš naletela na dobri vzgojiteljici te nima kaj skrbeti. Tudi moja je šla pri dveh letih prvič v vrtec, prav tako vsi iz njene skupine, razen enega fantka, ki je hodil že prej. Ne moreš verjeti, kako so se hitro privadili. 3-4 dan uvajanja, sploh ni bilo več joka, pa še to samo takrat, ko so bili starši zraven, potem so se pa hitro potolažili in zamotili. Tudi moja je zaspala samo ob meni, pa je že po tednu dni znala zaspati med ostalimi otročki, brez problema. Je pa res, da imamo zlati vzgojiteljici in ju imajo vsi otroci zelo radi. Čez poletje, ko sta bili na dopustu so ju resnično pogrešali in moja je včeraj prišla tako srečna iz vrtca, ker se je njena vzgojiteljica vrnila iz morja. Zelo pomembno je da si mirna in otroka pripraviš na vrtec. Če imata možnost, pospremita kakšno prijateljico v vrtec, ali pa pojdita tja samo na obisk. Malo poglejta kako se fino igrajo in ji probaj vrtec predstaviti pozitivno. Jaz sem tako naredila in je komaj čakala, na prvi dan vrtca, ki je bil tudi zelo poseben. Po 2 urah v vrtcu sva šli na otroško igrišče, z babico na sladoled in dobila je darilce. Fino je tudi, če si lahko vzameš vsaj teden dni dopusta in se postopoma uvajata, potem pa preživita preostale ure čimveč skupaj. Verjami, da bo še vse dobro, predusem pa bodi mirna, saj otrok čuti kako se počutiš. Srečno