|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročinski krči in EEG
31.12.2007 17:08:34   
Tajduška
Pozdravljena,

moja 26 mesečna deklica je prvič  pred tednom dni doživela vročinski krč.Teden dni je bila v bolnici, zaradi grozno gnojne angine, nakar so jo danes dali še na EEG preiskavo možganov. Komentar zdravnice je bil, da EEG ni vredu, da nakazuje na možnost ponovitve krčev ali na kakšno epilepsijo. Sicer je deklica dobre volje, razigrana in morda razvojno celo pred svojimi vrstniki.

Zanima me, ali je kdo od vaših otrok mamice imel EEG preiskavo in da ni bil izvid "vredu", in kako se je nadaljeval potek preiskav.

Naši deklici so dali ponovni termin za EEG spet čez mesec dni...

Za vse informacije vnaprej hvala....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročinski krči in EEG
31.12.2007 17:11:16   
Udb
Mene pa zanima, kako to, da so jo sploh dali na EEG? Moj sinko je dobil vročinski krč oktobra (star 2 leti), pa mi EEG ni nihče omenil.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.12.2007 17:15:00   
Tajduška
Zdravnica je rekla, da ponavadi po prvem krču ne naredijo, ampak da ji bo pač dala pregledati. Res smo imeli enkratno zdravnico, ki se res trudi in je dala pregledati res vse kaj je možno. Pa se je krč še kdaj pojavil? Ga je imel tvoj sinek med prebolevanjem kakšne bolezni?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.12.2007 17:32:05   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Tajduška

Zdravnica je rekla, da ponavadi po prvem krču ne naredijo, ampak da ji bo pač dala pregledati. Res smo imeli enkratno zdravnico, ki se res trudi in je dala pregledati res vse kaj je možno. Pa se je krč še kdaj pojavil? Ga je imel tvoj sinek med prebolevanjem kakšne bolezni?

Baje je imel neko virozo - razen vročine mu ni bilo NIČ. NA srečo se (še) ni ponovil! In upam da se ne bo.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.12.2007 17:33:53   
Tajduška
ja, tudi mi upamo, da nikoli več. Kako dolgo pa je krč trajal? je bil nezavesten?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.12.2007 19:21:48   
Udb
Krč je trajal par minut (men se je zdelo da par ur!!), hitro smo ga ohlajali, tako da je hitro minilo.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.1.2008 21:03:50   
Ivanča
Mi smo imeli izkušnjo s krčem ravno pred božičem. 19m hčerka je padla vanj sredi noči in brez vročine (37.1).
Sva bila kar v šoku, urgenca potem pa v Lj. Šele tam so nam potrdili vročinske krče. Sva ostali v bolnici 4 dni, ji je viroza potem ven udarila in je bila ful bolna.

Naročili so nas na EEG 7.1., ker ni takoj prišla k sebi. Še ene pol ure je bila dezorientirana in ne čisto pri sebi.

Kolikor sem zdaj prebrala o EEG-ju na internetu, ni 100% zanesljivosti! Lahko pokaže odstopanja pri zdravem otroku in normalno sliko pri otroku z epilepsijo. Tajduška tako nič ne skrbi! Če slika ni bila čista, to še ne pomeni, da je s tvojim otrokom kaj narobe. Pri ponovnem pregledu pa znajo otroka spraviti v "stres", da so možgani bolj reaktivni (otrok ne sme spati 24 ur pred pregledom). Kakor koli, želim vam, da bo vse dobro!

Vsem skupaj pa v novem letu želim zdrave otroke!user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.1.2008 20:44:48   
Tajduška
Hvala za tolažbo Ivanča.

Javi, ko boste dali skozi EEG. Držim pesti za najine sončke, da bo vse vredu!

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2008 8:56:02   
mojca75
Naša je imela vročinski krč pri 13-14 mesecih, ne spomnim se natančno, poleti je bilo vglavnem.
Trajal je ene 2-3min (zame celoooo večnost) bila sem namreč sama doma, moža ni bilo in sem mislila da bo kr umrla, nezavestna, odsotna, pomodrele so ji ustnice,...se raje ne spomnim.

je pa kmalu prišla k sebi in do takrat ko sva prišli na pediatrijo bila če čisto prisebna. Tisto noč je dežural en nevrolog in že takoj izključil epilepsijo (glede na njeno odzivanje na lučko, zvok,...kaj vem kaj je še gledal, ker sem bila jaz še vedno v šoku). EEGje nam niso delali, sva pa ostali en dan na opazovanju. Imela je neko črevesno virozo.

Krč se je v zeloooo blagi obliki ponovil še enkrat (samo malo jo je zrukalo) kaj več pa hvala bogu ne. Pa še takrat me je oblila groza! In moža tudi, ki prve groze sploh ni doživel!

Nisem ti kaj v pomoč, ampak držim pa pesti d abo vse OK:

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2008 14:42:52   
Dadi
Tudi mi smo imeli vročinske krče...nezavest, pomodrele ustnice in to....Vendar tudi nas ni nihče dal na EEG, se je pa v blagi obliki še enkrat pojavilo...Od takrat pa nič več...je zdaj minilo cca leto dni.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2008 19:55:45   
Lara28
Naš Anej je na žalost prav tako dobil vročinske krče pri 17 mesecih. Šli smo v bolici, kjer je ostal nekaj dni. Nevrolog nam je omenil, da bi sicer lahko naredil EEG, vendar daa je pri tako majhnem otroku zelo nezanesljiv, ker mora biti čisto pri miru in da so rezultati lahko drugačni od resničnega stanja. EEg naj bi sicer pokazal možnost ponovitve krčev. Skupaj smo se nato odločili, da EEGja ne naredi, saj kot je sam rekel ni zanesljiv. Upam pa , resnično, da se ta groza ne ponovi, ker me še vedno oblije groza ko se spomnim tega.
Lp

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.