|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina ne pade
21.11.2006 12:50:51   
tinca34
Punce!

Dajte mi povedat ali ima katera podobno izkušnjo in kaj ste v tem primeru naredile......

Tako je; moj sinko bo čez en teden star 8 mesecev, zob še nimamo (oz. smo danes ponoči dobili enega), do zdaj nismo imeli problemov z zdravjem kar se tiče kakšnih viroz, prehladov in podobnih zadev. V nedeljo pa se je začelo; povišana temperatura 37,5 - 38 stopinj. Sem mu dala zvečer Daleron za otročke in v ponedeljek vročina cel dan 39 stopinj in več. Po nasvetu sestre iz posvetovalnice smo jo zbijali s svečkami, delali kopel in krompir na roke in nogice (po receptu naših babic). Svečke so temperaturo sicer zbile, ampak ne za dolgo, krompir ni pomagal, kopel mislim, da je. Tako je včeraj dobil dve svečki čez dan in eno ponoči. Danes zjutraj vročina 37,3, čez dve uri 38,3. No, in sva šla k pediatrinji, ki ga je pogledala in je vse ok: grlo, ušesa, nos. Pravi, da ima za svojo starost zelo velike mandlje user posted image . Prebava je drugače ok, urin tudi. Razpoložen je kr vredu glede na to, da ima vročino čez 39. Bila sva že na treh gostih obrokih čez dan, zjutraj in zvečer pa dojenje. Že dva dni mi noče jest druga kot sadni obrok, vse ostalo dobi na flašo od Milupe razredčeno mlečno kašico (adaptiranega mleka mu nisem nikoli dajala). Tekočine popije dovolj, tako da mi verjetno ne bo dehidriral. To je to. Pediatrinja je rekla, da če ne bo čez dva dni bolje, da se naj prideva spet pokazat.

Vam pišem zato, ker me zanimajo vaše izkušnje, ker se mi res zdi čudno, da vročina kr ne pade. Ja, smo pa dane sponoči dobili prvi zobek user posted image user posted image . Je možno, da je kriv zobek? In če je, zakaj ima še vedno vročino, če pa je žagica že zunaj user posted image

Pa še eno vprašanje...ko mu dam svečko, kako hitro se paracetamol absorbira in da je učinek, če se potem pokaka? Torej, po kolkem času se lahko pokaka, da je ok in je svečka prijela?

Tako. Lepo vas prosim za kakšen vzpodbuden nasvet, da probam še kakšno zadevo, ki bi lahko pomagala.

Hvala vam vsem in upam, da bomo čimprej zdravi.

Tinca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 13:01:51   
vesna.com
Moja je mela tudi 3 dni zdaj vročino,pa tud ne vem zakaj.Ni bla nič ne smrkava,ne prehlajena.Se mi zdi da včas kr tko pride.Opažam pa da veliko mamic takoj napade otroka s svečkami in ne vem čem,kar vročino v dosti primerih še podaljša,po možnosti v bolezen.Zvročino se telo samo brani pred virusi ipd.Jaz ji dam sirup če je vročina res visoka,pa še to zvečer da se malo naspi.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 13:25:52   
piščanc
pri nas je bila vedno nenormalno visoka vročina preden je prišel zobek, potem pa še kakšna virozica, ker je odpornost padla

saj mine

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 13:43:36   
mml
Tole kar opisuješ bilahko bila tudi 6. bolezen, 3 dni vioska vročina, ki slabo pade po antipiretikih in nič drugega, razen slabega razpoloženja. Po tem se pa pojavijo izpuščaji.

Mislim, da se paracetamol iz svečka absorbira nekje po 5-10 minutah, saj začne učinkovati že po slabih 20 minutah.

Upam, da boste kmalu zdravi.

Vročina čez 38 stopinj pa praviloma ni od zobkov

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 19:39:59   
eya
Z zbijanjem vročine čakaš do 38,5, šele nato daš svečko (prej deluje kot Calpol, pa še fajn je takrat, če otrok bruha), ki prime čez kakšno uro, vročina do takrat narašča, vmes lahko otroka ohladiš v hladni kopeli (najprej ga daš v 38 st toplo vodo, jo postopno ohladiš na 35, ga imaš nekje 10-15 min v taki vodi). Če ima otrok pri vročini mrzle nogice in rokice, to pomeni, da vročina še narašča, takrat ga ne dajat v hladne kopeli. Ko ima otrok vročino, naj bo malo oblečen, prostori naj bodo hladni, v posteljici naj ne bo preveč pokrit (razen v fazi, ko ima ledene nogice-takrat se tudi ne počuti dobro, se ga lahko malo bolj pokrije). Če ima otrok samo vročino, ga še ni treba peljat k zdravniku, če traja 3 dni, pa ne pade, pa ja. Je pa vročina fajn stvar za pobijanje virusov in bakterij, pa imunski sistem začne hitreje delovat in proizvajat določene celice, ki se borijo proti vsiljivcem, zato je ne začet prehitro zbijat. Sama vročina otroku ne škodi nič, se pa pri višji temperaturi (nad 39) počuti slabo in jo zaradi tega znižujemo.

No, če gre slučajno za šesto bolezen, potem bojo kmalu pikice...

Čimprejšnjo ozdravitev malemu!

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 20:10:30   
Mojca P.
Imamo kar nekaj prakse z vrocino in izkusnje tudi z vroc. krciuser posted image .
Strinjam se z Eyo...vrocino zbijaj sele ko je nad 38, saj  z vrocino telo unicuje kar ga napada in mu je to treba pustit.
Svecke lahko das na 6 ur po 120 mg paracetamola...kakanje ne vpliva na absorbcijo svecke (oz. to ni tako, kot ce sirup zbruha), deluje pa po pribl. pol ure. Ce temp. naraste prej kot  v 6 urah, ko lahko das novo svecko, pa ostane le se ohlajanje v kopeli. Ta samo za nekaj casa ohladi otroka potem spet temp. zraste.
Otroci imajo veckrat temp. ki traja vec dni skupaj, sele po3 dneh pa naj bi sli k dr. razen, ce je res abnormalno visoka (kar pa 39 se ni) ali pa da otrok ne bi pil, lulal...
Glede vase vrocine pa: cisto mozno je, da je kriv zobek, pocakaj tudi ce se bodo pojavile pikice....
Tudi Jaka je imel pred dnevi 3 dni vrocino, s tem da je zobke (v enem tednu 7user posted image )dobil ze par dni prej, pa ni imel temp....in se danes ne vem od cesa je bila. Na udaru je pa itak milijon viroz, ki jih pa dr. tudi v urinu ne opazi, tako da je vse mozno.

Upam, da boste cimprej zdravi.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vročina ne pade
21.11.2006 20:55:22   
tinca34
Hvala za mnenja; ja, saj s svečkami sem zbijala temperaturo samo pri 39 in več, prej pa ne - da ne bo pomote user posted image . Vidim, da sem očitno kr poučena, saj sem mislila, da pa vseeno obstaja kakšna zadevščina, ki je nisem probala oz. da karkoli počnem narobe user posted image . Upam edino, da ni šesta bolezen....mogoče pa ima sedmo user posted image .
Ja, malo heca mora bit.....moram rečt, da je od prej ko sem pisala kr boljši, saj mu je vročina nihala tam okoli 38, več ne. No, tako, da smo ostanek dneva preživeli brez svečk in raznih dodatkov sorazmerno dobro razpoloženi.

Zdaj spančka, bomo videli kakšna bo noč....user posted image user posted image user posted image

Hvala še enkrat in vsem mirno noč user posted image

t.

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?