|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina
5.2.2009 20:51:48   
kaya2007
naša tamala ima danes prvič višjo vročino, prejle smo namerili 38.3, pa sem ji pač dala lekadol sirup..je to ok, ali je bilo prezgodaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.2.2009 21:10:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vročina
5.2.2009 21:13:02   
Eca
Hej!

Kot prvo ne vem, če je Lekadol sirup primeren za starost tvoje pupe. Mi našemu tamalemu dajemo Calpol sirup oz. Voltaren svečke, ker ima specifiko visoke vročine.

Glede na višino vročine, ki jo omenjaš si po moje prehitra. Počakaj na vročino vsaj 38.5 in potem zbijaj.

Pa še nekaj. Kje si ji namerila to vročino? V ušesu, pod pazdugo ali v ritki? Tudi ta podatek je pomemben.

Lp in čimprej se pozdravite!

Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2009 21:18:09   
kaya2007
ja lekadol je primeren, piše gor, da je tudi za dojenčke...
merila sem pa podpazduho...bom drugič počakala, da bo višja. a je lahko kakšna panika, če zbijaš prej?

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2009 21:28:17   
bambam
Ni panike će zbijaš prej, sam telo se mora samo boriti proti virusom in z vročino se bori. Višja kot je temp., manj se virusi razvijajo. Jaz ji  tudi dam Calpol sirup, razen če ji ne prime več, ji dam svečko. Vedno nad 38,5.
Pa hitro se pozdraviteuser posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2009 22:31:48   
afrika
Zelo pomembno je, da otroku ne znižujemo telesne vročine, dokler to res ni potrebno. Jutranja telesna temperatura okrog 39 stopinj in popoldanska okrog 40 stopinj še nista razlog za zniževanje vročine. Naš imunski sistem dela pri vročini hitreje in bolje, zato ga sredstva za zniževanje vročine (sirupi, tablete, svečke) slabijo. Velikokrat se zgodi, da mora otrok zaradi prehitrega zniževanja vročine začeti terapijo z antibiotiki. Pri visoki vročini naj otrok pije veliko tekočine (čisto vodo, limonado in čaje brez sladkorja), da ne bo dehidriral. Včasih ga je treba dodatno spodbujati, saj se s pitjem izloči veliko strupov in povzročiteljev bolezni, zato bo hitreje ozdravel.

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2009 22:37:30   
sesil
jaz sem ji pri 39 vročine dala svečko, ker je bla kot cunja , sploh se ni odzivala. da bi čakala 40 - niti pod razno, da ne pride do kakšnih vročinskih krčev. tudi pediater mi je rekaj, da se znižuje od 38,5 naprej

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2009 22:56:22   
afrika
Od 38,5 pri dojenčkih, od 39-40 pa je lahko meja pri malo starejših otročkih. Seveda pa vsaka mamica in atek najbolje vesta, kako njun otrok vročino prenaša, zato je po moje tu najbolj pomemben občutek starša. Če puščamo tako visoko vročino, moramo seveda biti tudi prepričani, da ni nagnjen k vročinskim krčem ipd.

Pri nas ni nekih posebnosti. Če v redu prenašata, jima jaz pustim do 39,5. Od tu naprej zbijamo. Spomnim pa se, da sem bila čisto do konca panična, ko je prvi sin prvič dobil vročino... Ja, zdaj smo že dobro skaljeni.

Zanimivo pri visoki vročini je tudi to, da bi se naj otroku zgodil velik razvojni preskok. To sem izvedela pred kratkim in sem se spomnila svoje izkušnje izpred let, ko je sina kuhala visoka vročina in je v tistem čudnem, zamaknjenem stanju brezhibno (v tonu in besedilu) zapel neko pesmico ( ki jo je kdajkoli prej pel vsaj pol toliko resno). Tisto se mi je res zdel pravi čudež... 

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2009 13:05:33   
ThinkPink

IZVIRNO SPOROČILO: afrika

Zanimivo pri visoki vročini je tudi to, da bi se naj otroku zgodil velik razvojni preskok. To sem izvedela pred kratkim in sem se spomnila svoje izkušnje izpred let, ko je sina kuhala visoka vročina in je v tistem čudnem, zamaknjenem stanju brezhibno (v tonu in besedilu) zapel neko pesmico ( ki jo je kdajkoli prej pel vsaj pol toliko resno). Tisto se mi je res zdel pravi čudež... 

Jaz nočem, da bi moj otrok zaradi visoke vročine padel v čudno zamaknjeno stanje, zato vročino zbijam veliko prej kot pri 39! Ker smo imeli vročinski krč, jo zbijam že nad 37,5. In mi je zelo žal, da sem prvič, ko je imela vročino, čakala do 38,5... Saj že pri sebi vem, kako bedno je, ko imam vročino 39, ker si kot ožeta cunja, kako šele mora biti malim otrokom...

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2009 22:55:47   
afrika
Saj pravim, da pri nas ni nekih posebnosti, zato pač pustimo malo dlje, da vročina opravi svojo nalogo in s tem po naravni poti porihtamo marsikatero tegobo. Mali že sicer veliko in rad poje in je pač pel tudi, ko ga je enkrat kuhalo... in vročina ni ravno normalno stanje ampak se nekaj v telesu dogaja, pač sem uporabila tah zamaknjen izraz... se mi pa ne zdi to trpinčenje, kot malo namiguješ. Raje to, kot posledica jemanja antibiotikov in druge kemije, pri kateri največkrat pristanemo, če zbijamo vročino prehitro. Normalno pa je seveda, da ti zbijaš veliko prej kot jaz, ker so posredi krči, tudi jaz bi v tvojem primeru... Vse dobro in čim manj bolezni!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2009 23:00:58   
Petr_a
če je otrok nagnjen k vročinskim krčem je itak znano da se zbija takoj.
otrokom,ki pa nimajo tega pa se zbija kasneje!

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2009 20:41:55   
Tadeja h
naša mala ima 40,2 vročine, dali smo ji svečko voltaren. Naj počakamo, ali obiščemo pediatra.
Kakšni so znaki vročinskih krčev.

Tadeja

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2009 22:15:30   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: Tadeja h

naša mala ima 40,2 vročine, dali smo ji svečko voltaren. Naj počakamo, ali obiščemo pediatra.
Kakšni so znaki vročinskih krčev.

otrok izgubi kontakt z okolico, ponavadi obrne oči, nato postane moder in začne se tresti. No nekako tako, seveda z možnimi odstopanji... Sicer samam visoka vročina ni nujno vzrok za vročinske krče, ampak bolj nagnjenost in hitrost naraščanja vročine. Če malo pobrskaš boš videla, da veliko staršev opiše da je otrok dobil krče že pri npr. 38.5 stC.

Mi smo imeli pred 2 dnevoma 41.4 stC (adeno viroza) in sva bila oba čisto hin (mali od vročine, jez od strahu). Svečak bo hiter prijela, pa sleci jo samo v bodi (ne pregrevaj dodatno z oblačili) in dajaj za pit. Srečno.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Tadeja h)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Obvestila z ekološko vsebino
Eko Vila

Ali bi želeli mesečno prejemati v vaš e-nabiralnik novost s področja ekologije, odgovore na vaša vprašanja (odgovori strokovnjaka) s tega področja, raznovrstne nasvete, lahko bi aktivno sodelovali bi oblikovanju vsebin preko eko foruma...?

Da (47%)

Na (53%)

Število vseh glasov: 181

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!