|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina
31.8.2006 18:29:33   
sminc
Bok. Nas Jakob ima od vceraj visoko vročino ki kar ne pade. Popoldne je začela rasti in preden sem dobila svečke iz dežurne je bil ze vecer in 38.5 vrocina. po svečki zaspal in spal nemirno do pol šeste zjutraj , ko smo namerili ze 39 vrocine. Vroc je bil ze okrog pol 5 a ga nisem hotela budit. Danes sva sla k zdravnici ki ni nasla nic posebnega. Usesa, pljuca bp, mogoce za kancek vneto žrelo. Kri je bila v redu. poslala naju je domov s svečkami. Cez dan sem ga imela na Daleronu a se mi zdi da se vročina ne spusti na normalo. se vedno je malo vroč. Z merjenjem ga nočem preveč utrujat, na vsak 4 ure se mi zdi dovolj.
Se kateri sanja kaj bi lahko bilo? Zdravnica sumi virozo.  Znaki so isti kot pri 6 bolezni a kolko se mi zdi  se  le ta pojavi enkrat.
Pomagajte prosim.

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina
31.8.2006 21:08:37   
laluna
Lahko ti napišem nekaj le iz zdravstvene knjige o otroških boleznih, sicer sem tu laik: in sicer kaj naredimo:
- otroku vsake toliko časa merimo vročino za orientacijo (na 30 minut ali  več, vendar ga zato ne zbujajmo, spanje je pomembnejše), damo ga v posteljo in mu odstranimo skoraj vsa oblačila, čeprav je v sobi morda hladno, otrok naj bo pokrit le z lahko rjuho. Vročino mu znižujemo  z mlačnimi vlažnimi obkladki, ki pa jih prenehamo dajati, ko se temperatura spusti na 38. Ampak obkladki ne smejo biti hladni, temveč mlačni. Otroku dajmo večkrat piti vodo po požirkih, ker ob visoki temperaturi lahko tudi dehidrira. Otroku dajmo sirup paracetamol- če ga predpiše zdravnik.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2006 21:13:40   
Anonimen
Mi smo enkrat v podobnem primeru dobili na recept sirup CALPOL, ki je pomagal. Je  namenjen za zniževanje telesne temperature za otroke nad 3 mesece starosti.

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2006 22:17:56   
Anonimen
Če bo veliko spal in če bo tdui v budnem stanju, ko mu vročina pade, apatičen in bo kar ležal, pojdita nazaj, ker to so znaki za pljučnico. Kar pa je seveda ena od - kaj pa vem - 100 možnosti. Samo toliko, da boš pozorna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2006 23:18:20   
sjug
Če otroku v 3-4 dneh vročina ne bo padla, zahtevaj pregled krvi. Iz krvne slike se bo hitro videlo ali gre za kakšne vnetne procese, ki zahtevajo antibiotik, ali pa le virozo. Govorim iz izkušenj. Naš je 10 dni kuhal - do 40 v ritki. Vsak drugi dan sva bila pri zdravniku. Res pa je imel tudi norice in so mislili (bili smo namreč tudi v dežurni in tudi, če njegova pediatrinja ni delala), da je to posledica noric. Končno so ga na urgenci vzeli pod drobnogled. Izplen - huda pljučnica desnega zgornjega režnja. Pa ne mislim strašit, samo po 3- 4 dneh vročine naj pregledajo kri.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (87%)

ne (13%)

Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!