|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročinski krči
19.2.2007 21:34:45   
zdenka17
user posted image rabim eno spodbudno besedo, da dobim moč, ker imam že 7 dni  2 in pol letno hčerko v bolnišnici, ker je imela vročinski krč. Vse skozi  ima 39° C vročine in sploh se ne da zbitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Čisto sem že obupala, z živci sem že čisto na tleh in ne vem več kaj naj storim, da bi ji pomagala. Vsi izvidi so dobri in ne kažejo nič posebnega( urin, kri, nos ušesa, grlo), vročina pa kar vstrajauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročinski krči
19.2.2007 21:41:26   
mika
zdenka, držim pesti, da bo pupa hitro ozdravela.
mene je vročine strah kotuser posted image . naša vročinskih krčev ni imela, ampak je  pri vročini tako boga, kot da ni isti otrok.

veliko zdravjauser posted image
lp, mika

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2007 22:09:10   
Erdbeere
ojej, nimam idej, kako bi ti lahko pomagala....upam, samo, da vročina čimprej pade, pa da tvoja pupa pride v varen domači objem. 

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2007 23:58:16   
rija
Te popolnoma razumem, ker je imel moj malček tudi vročinski krč in temperaturo 3 dni....v bolnici pa sva kampirala 6 dni....kriza....česar takega ne privoščim nobenemu otroku, še manj pa kateri mamici.

Kaj narediti?
Verjetno so v bolnici že itak vse sporobali....user posted image  voltaren, hladilni želeji, kopeli, paracetamo.....user posted image

Če te kaj tolaži, je verjetnost za vročinski krč pri konstantni temperaturi baje minimalna....

Ne vem....res ne.....edino da zdrži......psihično in fizično...user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2007 10:36:34   
modrooka
user posted image user posted image user posted image  za tvojo hčerkico!!!

Lep dan!

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2007 10:54:03   
Boni3
Naš  je imel pri 13 mesecih vročinske krče,je bil 3 dni v bolnici in ti ne rabim govorit,da je to živčna vojna. Ampak,nas je naša pediatrinja nekoliko potolažila,da je za krče najbolj nevarno 1 in drugi dan,ker telo še ni vajeno nenadnih skokov temperature,potem pa ni več krize (možnost obstja,vendar miniminimalna). Pa še nekaj,večina otrok nima nobenih posledic zaradi krčev.Upam,da si se kaj potolažila.Ob odhodu domov,boste pa dobili zdravila za domov (za vsak primer) in vsa ustrezna navodila. Zdravila so samo za v primeru če se krči ponovijo in če kriza traja 2 min ali več skupaj. Ampak to ti bodo itak podrobno in strokovno razložili v bolnici,jaz sem ti tako po domačeuser posted image  Drži se,bo gotovo zelo kmalu bolje.Držim pesti in srečno!

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2007 13:30:07   
Clody

A mi lahko katera razloži kako sploh zgleda vročinski krč? Pri kakšni temperaturi ga dobijo in kaj naresti??

Zdenka, za vaju pa držim pesti, da vse čimprej mine!!!!user posted image user posted image

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2007 15:59:56   
Moyca_
upam da se čimprej pozdrarvite

drugače pa mislim da ve Mojca P. kaj več o tem

< Sporočilo je popravil Moyca -- 21.2.2007 16:00:44 >

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2007 17:06:54   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Clody

A mi lahko katera razloži kako sploh zgleda vročinski krč? Pri kakšni temperaturi ga dobijo in kaj naresti??

naš ga je dobil pri 38,8 in je enostavno padel v nezavest. nič ga ni pajtlalo, enostavno ni reagral in jaz sem imela občutek, da tudi diha ne. tako sem ga oživljala, ker sploh nisem vedela, da ima vročinski krč user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2007 20:09:43   
Clody
to je pa res grozno!! Kaj pa si nardila?? Si ga dala pod vodo?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2007 20:11:07   
rija
ne, če pa nisem vedela da je krč, jaz sem mislila, da se duši.....user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2007 7:09:19   
Boni3
Naš je začel trzati,pena na usta,modre ustnice....Mlo podobno izgleda kot epi napad,če si ga že kdaj videla. S tem da naš ni imel zastoja dihanja. Se jih pa ne sme dajati pod vodo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2007 13:04:59   
erika
Jaz bi pa tudi prosila, če mi lahko malo natančneje opišete, kako ravnati ob vročinskem krču.
Lp

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2007 20:03:42   
zdenka17
Tako, midve z Laro sva danes popoldne prišle domov.user posted image user posted image user posted image Groza me je in strah, da se ponovi. Hvala za vse lepe besede in želje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vedno,kadar ima otrok večjo temperaturo od 38.5°C, ga morate takoj ohlajat, da ne pride do krča. Krč ni pri visoki temperaturi, ampak pri 37.2°C do 38.2°C. Če do krča pride takoj izmerit temperaturo in nato pod hladno vodo. 
Zato je to tako pomembno, da veste kakšna je temperatura , da lahko izločijo epil. napad.Še to, do krča pride, ko temperatura narašča, ne ko je visoka.
Še enkrat hvala vsem- Zdenka

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2007 8:53:53   
zdenka17
katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evo, spet smo v bolnišnici, včeraj se je krč spet ponoviluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
sploh ne morem k sebi pridetuser posted image , zgleda , da se bo to kar ponavljalo in spet niso nič našli razen, da ima povečane trombociteuser posted image user posted image .
Ponoči je bil pri njej mož, danes grem pa jaz k njej, ker gre mož v nočno, jutri pa v službo, iz nočne pa bo šel mož pol dol.

Držite pesti za Laro, da bi bila kmalu spet doma, prosimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2007 11:43:35   
Lara26
Pozdravljene mamice!
Mojo nečakinjo so prav danes spet peljali v bolnico, ker je spet dobila vročinske krče. Nekaj sem prebirala na internetu in piše povsod kako se s tem ubadati, ko krči nastopijo - mene pa zanima: kako jih preprečiti? A je katera od vas že kaj raziskovala na to temo? Jih je sploh možno preprečiti? Obstaja kakšno zdravilo za to? Če bo katera našla odgovor, vas lepo prosim, da mi ga posredujete tukaj na forumu ali na moj e-mail: tanja.sakelsek@amis.net . Hvala vsem in veliko sreče in zdravja vašim malčkom.
LP
Tanja

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.3.2007 19:56:07   
goda13
Kolikor jaz vem so dedni. Pri nas sva jih imeli midve s sestrično, zdaj pa od moje sestre punčka. Upam, da je po ženski strani. Jaz sem jih imela zelo pozno in sicer v starosti 4 leta. Sem bila kar dolgo v bolnici in so mi med drugim tudi punktirali hrbtenico. Sem imela pa 40 vročine. Doma so me, ko mi je bilo vroče zavijali v vse mogoče, ko me je zeblo pa zavijali v mrzlo rjuho, po tuš, pa ne vem kaj vse še. Mislim, da zdravila ni.

(odgovor članu Lara26)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.3.2007 21:26:11   
zdenka17
Mislim, da niso dedni, dedna je epilepsijauser posted image , vročinski krč se baje da preprečiti, če ti pravočasno uspe znižati vročino, kar pa je zelo težko, saj vročina hitro narašča.
Hvala vsem, ki ste se tukaj oglasile!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lep pozdrav

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.3.2007 7:16:02   
Boni3
Več možnosti,da bo otrok imel vročinski krč je pri tistih,katerih eden ali oba od staršev sta jih kot otroka imela. Ni pa nujno. Nastanejo ob nensdnem naraščanju temperature,zaradi večje občutljivosti otrokovega živčevja. Po nekaj dneh temperature je telo že navajeno in je možnost ponovitve krča mnogo manjša. Tako je nam razložila pediatrinja.

Veliko zdravja vsem!

(odgovor članu zdenka17)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.3.2007 11:54:32   
barakuda
Pri naši familiji jih ni nobeden imel (sploh nismo vedeli za to), pa jih je od sestre hčerka dobila pri dveh letih.
Bili smo ravno pri njih na obisku in smo tudi najprej mislili, da se ji je zaletel košček mesa ki ga je ravno takrat jedla, potem jo je pa začelo rukati, pa z očmi je zavijala. Potlej je postala modra in dobila peno na usta GROZNO!!!!

Saj baje ni tako grozno kot izgleda, samo izgleda pa res hudo in me kar pri srcu stisne, ko pomislim na vse te male božčke, ki so doživeli kaj takega, sploh pa na njihove mamice, ki to doživijo user posted image

Jaz sem pri našem user posted image  čisto paranoična in ko ima okrog 38°C vročine, začnem kar zbijati in ga stalno spremljam, ker se ful bojim, da se nam nebi kaj takega zgodilo.
Sem pa povedala tudi zdravnici za moj strah, vendar mi je rekla da tega NE MOREM PREPREČITI! Tudi predvideti jih ne morem, ker le ti ne nastanejo pri visoki temperaturi, ampak takrat ko temperatura kar naenkrat poskoči iz 37°C na 40°C - tako mi je ona razložila. Se pravi, da ne moreš vedeti, lahko samo upaš.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?