Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 29.3.2006 22:20:51
|
|
|
|
copka77
|
Midva sva našemu vnetje zaradi vraslega nohta rešila z antibiotičnimi povoji ( take majhne mrežaste obloge) pa je bilo v 4 dneh bolje in tudi nohtek je pogledal ven. Tako da z operacijo pri dojenčku nimam izkušenj, naj pa sam poseg nebi bolel (lastne izkušnje), le injekcija v prstek nekoliko peče pa potem ko stvar popusti se kakšen dan malo boli. Nič hujšega. Otroci pa hitro pozabijo na bolečino, vsaj pri našem se mi tako zdi- ali pa ne zna pokazat??
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 29.3.2006 22:29:17
|
|
|
|
trinca
|
Moja deklica je imela vraščena nohtka na obeh nožnih palčkih. Na enem nam je uspelo vnetje pozdraviti z obkladki iz skute in sladkorja, na drugem ne. Zato je morala dojenčica pri 4,5 mesecih na operacijo. Boli predvsem injekcija z anestetikom, ki jo dajo v palček, saj mora, da omrtviči prstek, priti do živca. Ostalo ne boli. Naslednji dan prstek skeli, pa daš pol svečke paracetamola in je boljše. Operirani prstek po dveh dnevih previješ, nato ga 1 teden previjaš vsak dan. V lekarni kupiš vazelinsko gazo, sterilne zložence in povoj ter bivacin kremo. Prstek nato pri vsakem previjanju očistiš s fiziološko, ga posušič, namažeš z bivacinom (da ne pride do infekcije), daš gor vazelinsko gazo (da se zloženec ne zaraste v krastico), nato zloženec in zaviješ. Po enem tednu s tem prenehaš in natakneš na nogico dve nogavički; s tem preprečiš drgnjenje. Po 3 mesecih nohtek zraste nazaj, ni pa nujno da je zdrav. Če ni, sledi pri 1 letu operacija nohtka, s katero spremenijo oz. preusmerijo lego nohtne korenine. Torej, ni tako zelo hudo, boli predvsem oz. samo injekcija.
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 30.3.2006 9:07:19
|
|
|
|
Mojca P.
|
Moja necakinja je imela vrascene nohte. Dobila je antibiotik, prstka so pa povijali s fiziolosko raztopino (da so stalno vlazni in se koza mehca) in je bilo v tednu dni boljse. Vsak dan jo je sestra tudi kopala, in ko se je kozica se bolj zmehcala, jo je nezno potiskala stran od nohtka. Zdaj je po parih tednih cisto ok. No, in isti problem imam zdaj tudi jaz pri Jaku. Ponoci dajeva obkladke s fiziolosko, dobila sva pa spray Bivacin, ki je antibiotik. 2-3 x na dan pospricava in v dveh dneh oba nohtka zgledata dosti bolje, ceprav je ze zgledalo kot da se bo gnojilo. Tudi jaz pa kozo pomikam stran od nohtka, ko je zmehcana. Me je ze tudi skrbelo, ceprac dr. ni delala neke panike, ampak je res ze grdo zgledalo. S sprejem se je pa res hitro in ful ocitno izboljsalo in upam, da smo reseni kake operacije. Poskusi s slanimi obkladki! Upam, da bo vse ok. Javi. kako se vse razplete!
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 30.3.2006 18:23:00
|
|
|
|
CORNY
|
Moja punči jih je imela pri 1,5m. Gnojček se ji je nabiral pod nohtkom, vendar ga je pediatrinja punktirala za injekcijo. Naslednje dni smo dajali obkladke pol vode-pol alkohola in bilo je ok. Nohtke smo čez tri tedne že strigli. Želim vam vso srečo da vam bo uspelo brez operacije, drugače pa res boli oz. neprijeta je samo injekcija za omrtvičenje, vem iz lastnih izkušenj. lp, k
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 9.5.2006 17:36:49
|
|
|
|
soncka
|
Pozdravljene punce, malo bolj pozno, ma bolje pozno kot nikoli... hvala za vse odgovore. ima že 3 mesece in v redu nohtke . Smo bli v Lj na Polikliniki kjer so bili zelo prijazni. Kirurg je takoj rekel, da ne bodo nič delali, naj gremo domov, pridno masiramo nohtke, imamo čim več na zraku in v vodi - kopanje... mazanje absolutno PREPOVEDANO! In res so se na vrhih palčkov naredile kot neke kapice iz stnjenega gnojčka, ki so odpadle po nekaj časa in nohtki so zrasli čez kožico palčkov. Eko, toliko. Se mi zdi fer, da povem kako se je končalo, mogoče pa bo še kateri prav prišlo:)) LP Sončka
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 9.5.2006 21:04:09
|
|
|
|
Lešnik
|
Sončka a mi lahko napišeš prosim kakšno mazanje je PREPOVEDANO. Mi smo bili danes na pregledu pri pediatrinji in sem ji omenila tudi, da sem opazila pri moji malčici tri nohtke na nogi, ki ne zrastejo preko kože ampak se ji ukrivijo navzdol v kožo. Ob straneh pa kar popokajo od okrivljenosti. Do vnetja sicer še ni nikoli prišlo. Vprašala sem jo kako naj ta problem rešim pa mi je svetovala, da naj mažem s kremo, ki je lahko tudi za roke npr. za obnohtno kožico ali kaj podobnega. Da je vseeno, če je krema namenjena za odrasle, za roke ali noge. Zato te prosim, če poveš zakaj ne mazat? Hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 9.5.2006 22:15:44
|
|
|
|
soncka
|
Ojla nam je pediater dal kremo Garamycin, mislim, da je antibiotična. Je mastna in mi smo en teden kar fanj namazali in povili z gazico. No, to naj se ne bi delalo. Mogoče s kakšno nevtralno kremo masirat ne bi bilo slabo, vendar kot rečeno je nam kirurg rekel, da s kremo, sploh če jo namažeš na debelo in pustiš čez noč, stvar samo poslabšaš, ker koža ne diha. Res je priporočal le navadno vodo, tudi alkohola ne. Mi smo mu pri kopanju pa previjanju z mokro vatko kožico masirali in jo potiskali v nasprotno smer, tako da je nohtek lahko šel mimo... Upam, da tudi vam uspe Pozdravček
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 10.5.2006 20:56:10
|
|
|
|
Lešnik
|
Soncka najlepša hvala za odgovor. Moja hči je stara 20 mesecev in sem presenečena predvsem glede tega, da se je problem z nohtki pojavil pred približno pol leta. Prej je imela pa lepe. Upam, da se bo to v prihodnje popravilo. Mi je pa pediatrinja rekla tudi, da mi v bistvu ne zna dati nobenega konkretnega nasveta, ker je glede nohtov tako kot npr. glede las, katere imamo pač različne, nekteri goste, nekateri tanke, ipd. Naj povem, da teh problemov nimam ne jaz ne mož niti ostali v družini, tako da dedno ni. Upam, da se bo čim prej uredilo.
|
|
|
|
RE: vraščen nohtek - operacija:( 10.5.2006 21:47:47
|
|
|
|
soncek&luna
|
moj mali škratek ima tudi sem pa tja problemcke z vrascenimi nohti.. pri njemu je tako, da se je to pojavilo pri 2. mesecu... pa potem zginilo, pa spet pojavilo... to se je ene trikrat zgodil... zaenkrat je zdaj ok... mazala nisem z nicemer, kopava pa se itak vsak dan
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?