|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanja prvih tednov
9.11.2005 13:06:39   
Anonimen
mene pa zanima ali je normalno, da te pri ginekologu, ko nosečnost še ni 100procentno potrjena, sprejmejo šele čez nekaj tednov?
a se da že v zgodnji nosečnosti 7tednov, ugotovit a je z otrokom vse u redu? k sm brala da ko nehaš uporabljat kontracepcijske tabletke, naj ne bi zanosil ene pol leta za tem, k lahko vplivajo na otroka..k men se je lih to zgodil
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanja prvih tednov
9.11.2005 13:13:06   
Anonimen
jaz že 5,5 let jemljem femoden-KT, pa sm zadnič vprašala G kok časa preden user posted image  morem nehati jemati KT. Pa je rekla da je dost 1 MESEC, ker so itak tablete bol blage in ni več tok stranskih učinkov, kot jih je blo včasih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2005 13:14:07   
Ninica
Ne, prinas ni tako. Mene so naročili takoj nekje v 7. tednu za UZ, pol pa še na kri in vodo.

Za KT pa mislim, da ni tako, da bi bilo potrebno nevem koliko časa čakat na zanositev. Mislim, da bi tabletke škodile, če bi jih jedle med nosečnostjo in ne pred. Res pa je, da pravijo, da je bolje po KT počakat tri M.

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2005 14:06:57   
Peli
Kot vem piše v navodilih za uporabo-tabletk, da naj bi jih ne jedel 3-4mesece pred zanositvijo. Sama pa sem imela aprila manjši poseg, pred katerim sem neprekinjeno 35 dni jedla kontracepcijske tabletke, pa mi je gin. rekla da lahko poskusim zanosit takoj!!! No pa je končno tud ratal.user posted image user posted image
Jaz sem imela prvi pregled v 6. tednu pa še to zaradi prejšnih težav, v prejšni nosečnosti pa sm mela 1. pregled v 8. tednu.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.11.2005 14:32:02   
Anonimen
Pri sedmih tednih, še ne morejo ugotoviti, če je z otrokom se OK.

Če bi bilo zaradi tabletk ali česa drugega kaj narobe bi verjetno že splavila (malo močnejša menstruacija). Tako so meni rekli, ko sem povedala, da sem imela slikanje in anestezijo v začetku nosečnosti.

Če  vse OK se mi zdi, da lahko določijo tam nekje po 20t. nosečnosti.

(odgovor članu Peli)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.11.2005 14:38:03   
shooo
na prvi pregled sem bila narocena v 7t nosecnosti.cb je bil pozitiven v 4 tednu. tisti trije tedni so se mi zdelim kot cela vecnost. vmes sem naredila se 2 cb testa, kar tak za vsak slucaj.
poznam pa primer ko je punca zanosila ker je pozabila na tabletko in je user posted image  vse o.k.zdrava in lepa puncka.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.11.2005 14:41:11   
Anonimen
Za prvi pregled, na katerem se tudi potrdi nosečnost, je normalno, da te naročijo med 6. in 10. tednom, večinoma naročajo med 8. in 10. tednom. V 7. tednu se še zelo malo vidi in ti ne morejo povedati, če je z otročkom vse OK. Povejo ti, če je zarodek v maternici, če vse izgleda OK. Povejo ti torej, če nosečnost poteka normalno, vendar ne morejo zagotoviti, da je otroček 100% zdrav in po rojstvu ne bo imel nobenih problemov. Tabletke na zarodek nimajo negativnih vplivov in ti ni treba skrbeti zaradi npr. zanositve, ko še jemlješ tabletke ali ko ravno prekineš z njimi. Tabletke vsebujejo hormon progesteron, ki je že itak prisoten v ženskem telesu. Tabletke ne vsebujejo nekaj, kar bi bilo našemu telesu povsem tuje. Tistih nekaj mesecev ginekologi svetujejo bolj zaradi tega, da se telo ponovno navadi na normalno stanje, kot je bilo pred jemanjem tablet. Vebdar ni nič narobe, če že prej zanosiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2005 17:02:45   
SaaS
Jaz sem imela pri prvem otroku prvi pregled v 6 tednu, zdaj pri drugem pa v 8. Na prvem pregledu v tem času se vidi mala pikica, ki utripa. G predvsem potrdi nosečnost- z vaginalnim uz, izključi oz. ugotovi morebitno izvenmaternično nosečnost, izmeri velikost ploda in s tem višino nosečnost (mogoče prestavi rok poroda). To je pa pribljižno vse, kar lahko takrat pove. 
Kar se tiče pa tablet: Meni je g svetoval, naj dva ali tri mesece prej neham s tabletami in jemljem folno kislino (Tifol)- predvsem zaradi tega naj počakam malo. Ni pa hudega če prej zanosim. No meni itak potem ni ratalo, tako kmalu kot sem želela..  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2005 21:18:36   
lin
Pozdravljena
Ko je meni prva teta zamujala sem takoj drugi dan naredila test ki je bil pozitiven samo bolj svetle barve tako da sem poklicala ginekologinjo in jo prosila če me lahko čim prej naroči da vidim kako in kaj saj smo Lin načrtovali tako da je bilo čakati na pravi rezultat še toliko težje.In res naročila me je takoj ,še isti teden. Najprej mi je naredila urinski test,kateri je pokazaluser posted image  in pol še ultrazvok ker pa sem bila noseča cca. slabe 4 tedne se je vidila samo pikica in je rekla da moramo počakati najmanj 14 dni da vidimo če se bo prijelo in res čez 14 dni sem šla nazaj in v trenutku ko nama je z možem povedala da  se je prijelo in da potrjuje nosečnost sva bila najsrečenejša na tem svetu.
Srečno!!!
je pa baje odvisno do ginekologa do ginekologa vem da je prijateljico naročila šele čez en mesecuser posted image na prvi pregled

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......