Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja24 LP Ker se je moja nosečnost končala v 28.tednu in na to nisem bila pripravljena,imam kup uprašanj za mamice,ki imate takšne pikice doma. *Koliko mora biti težak otrok,da pride mamica k njemu v bolnico in gresta skupaj na oddelek?Koliko časa sta v porodnišnici?Koliko mora otrok tehtati,da gre lahko domou?Moj Nik ima 1600g,velik je 41 cm,brez kisika in brez dodatnih aparatur.Je na intenzivni v Lj. Sama sem rodila v 29.tednu hčerkico 1550 g, 40,5 cm, ki je bila v začetku na kisiku, se borila z infekcijo, imela rahle možganske krvavitve. K njej sem šla cca. 40 dni po rojstvu in sicer ko je začela redno jest in je prišla v toplo posteljico. ODhod je bil po prestopu dveh kilogramov in ko se mamica in otrok ujamete in se ne pričakujejo nobene težave. *Katere use stvari mora mamica imeti s sabo za otroka in kaj zase? Za LJ ne vem kako je, je najboljše, da ti napiše katera, ki je bila v LJ. *S katero hrano ga hranite?Jaz mleka nimam več zato me zanima.Kdaj ste pričele z gosto hrano-z njegovimi 4.meseci od rojstva,oz.ste štele od pdp-ja?Ta starost me vedno zmede. Mi smo hranili z Aptamil PRE (je prav za nedonošenčke), gosto hrano uvajaš po PDP, sicer boš pa itak videla, da tvoj otrok pri 4. mesecih ne bo sposobem sprejeti hrane oz. itak v razvoju zaostaja. *Kdaj sledi prvi pregled pri pediatru,oz.kakšne use pregleda mora dati takšna pikica skozi? V MB smo dobili pri odpustu takoj datum za pregled v ambulanti za fizioterapijo, datum za pregled oči, za EEG, ultrazvok glave, srčka, kolkov,.... *Kako je z začetnimi oblačili?A je št.50 preveč za njih?Kako jih primerno obleči za sprehod odzun,da ne bi pretiravala?Vem,da jim paše toplo.Kako ga je najbolje imeti oblečenega doma?A morajo res imeti rokavičke? Pri odpustu je imela dva kg in smo oblekli komplet iz HM številko 44! Zunaj ne rabiš rokavičk, ker itak bo vse preveliko in bodo rokice skrite. Mi smo imeli doma cca. 24 stopinj in več in je imela oblečeno tanko majčko, body, plišasti pajac in pokrita po nogicah, brez kapice, oz. imela je še zokenčke čez pajac, ker je bilo vse preveliko. V glavnem ne pretiravat. Če pa te še kaj muči pa lahko vpašaš kar prek ZS! Tok je useh teh uprašanj da bi prosila mamice,ki imate doma in ste dale tole skozi,da mi poveste še kaj,kaj je dobro da bi vedela oz.na kaj naj bom pozorna. HVALA!!!
|