honey
|
No, pri nas imamo podobna vprašanja, razen, da smo to, kako se rodi dojenček, že obdelali spomladi, ko je moja sestra rodila. Povedala sem mu, da njega je zdravnik vzel iz mojega trebuha (sem imela CR), drugače pa se otročki rodijo skozi luliko. Tako, kot je res, brez olepševanj in laži. In ko ga je moja tašča vprašala, če je vesel, ko je teta (moja sestra) kupila dojenčka, jo je prav čukasto pogledal in ji povedal, da ga ni kupila, ampak da ga je rodila. Potem je pa tašča čukasto gledala . Enako me je spraševal, kaj so to tamponi in vložki, ki jih je videl v kopalnici v moji omarici. Pa sem mu razložila, da vsem ženskam 1x na mesec teče kri iz lulike in takrat damo pač tampon v luliko ali vložek (ki sem mu razložila, da je neke vrste plenica) v spodnje hlačke, da perilo ni umazano. Kakšne 2x je še vprašal, ker se mu je zdelo fino, da mi je potem on odgovoril, zakaj jih imam, zdaj je pa mir, mu pa ni več zanimivo, ker ve, kaj in kako. Na vprašanje, zakaj ima moda, ti ne znam svetovat odgovora, ker tega pri nas še ni vprašal - no, vsaj mene ne, mogoče je moža. To, da imamo denar na bankomatu, sem mu tudi že razložila, da hodiva z atijem v službo, da imamo denar na bankomatu, on pa denar daje v šparovček in ga odnese na banko, da ga ima tudi gor. Razložila sem mu, da je edina ta razlika, da midva z atijem morava vsak dan v službo, njemu pa mi zato, ker hodimo v službo in zaslužimo denar, dajemo evrčke za v šparovčka. Princip je podoben, tako da je razumel. Je bilo pa ravno včeraj vprašanje, zakaj se vojaki streljajo (je videl pri poročilih, preden mi je uspelo prešaltati program). In sem mu razložila, da se vojaki streljajo samo tam, kjer je vojna, da drugače se vojaki ne streljajo med sabo, da večina bolj telovadijo, ko pa streljajo, da streljajo v tarče, ne v ljudi. In je bil spet zadovoljen. No, da bi mi pa rekel, da če ga imam rada, zakaj ga potem ne spustim ven, pa mi še ni rekel, ker gre lahko ven, kadar želi. Če so pa kakšni drugi primeri, mu pa povem, da mu ravno zaradi tega nekaj ne pustim, ker ga imam rada in se bojim, da bo ....