|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanja - kako bi odgovorile ve?
12.1.2009 15:20:48   
higuys
Dobro, itak, da sprašuje vse povprek..samo zdaj sem pa pred dilemo, kaj točno odgovorit. Zanimajo me pa konkretni predlogi (ne mi prosim odgovorit, da si preberem strokovno literaturo in naj oblikujem odgovor skladno  z otrokovo starostjo user posted image )

V tem vikendu smo pridelali:

Zakaj imam moda?
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image )

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine)

Če me maraš zakaj ne smem ven ?

Kdaj boš imela ti novega tatija ?

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu?

Kakšna ideja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanja - kako bi odgovorile ve?
12.1.2009 15:26:18   
rija
user posted image user posted image user posted image

ne vem....si bom pa shranila odgovore...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2009 15:28:31   
kepa*
Povej po resnici, vendar dovolj razumljivo in preprosto, da bo otrok razumel.

Letos pa bo!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2009 15:28:51   
U*
user posted image user posted image user posted image  ta je pa taprav.
Ja tut jest si bom shranla odgovore.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2009 15:30:31   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*

pozabila s v skladu s starostjo user posted image  . Še enkrat, konkretni predlogi me zanimajo. Recimo , vidim da imaš fantka letnik 2004 - se pravi, da te je verjetno že kaj takega vprašal.. Kaj si mu odgovorila ?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2009 15:31:36   
Anonimen

Tocno tako!! Podpisem.

Razen ce pricakujes od nas, da ti mi povemo kaj bi mi odgovorile? Samo to morda ne bo isto kot bi ti??

Sam si nam dala pa kar orenk za mislit...user posted image user posted image

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2009 15:32:53   
higuys
Razen ce pricakujes od nas, da ti mi povemo kaj bi mi odgovorile

user posted image , ne morem verjet. Ja prosim, napiši kaj bi ti odgovorila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2009 15:36:45   
kepa*
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

pozabila s v skladu s starostjo user posted image  . Še enkrat, konkretni predlogi me zanimajo. Recimo , vidim da imaš fantka letnik 2004 - se pravi, da te je verjetno že kaj takega vprašal.. Kaj si mu odgovorila ?

Naš malček točno ve, kako nastanejo otroci in od kod je on prišel. Čisto normalno sem mu povedala vse o luliki in lulčiju, itd.user posted image Zelo rad sam pove, da je bil v mojem bušiju in kaj vse je tam počel (plaval, brcal, jedel ..) in ko je bil dovolj velik, ga je zdravnica dobila ven (imela sem CR) in midva z atijem sva bila ful vesela, da je končno prišel k nama ...
Po tv mu sicer ne dovolim gledat kakih krvavih zadev, vendar bi mu jaz razložila, kaj je to vojna.

Za bankomat bi rekla, da jaz hodim v službo, da zaslužim denar, ki je pa potem shranjen v banki, da je na varnem. In ko ga potrebujem, grem po njega na bankomat.

Recimo, no ...

Jaz mojemu čisto vse povem tako, kot je, seveda pa primerno njegovi starosti.

Letos pa bo!

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2009 15:37:07   
ZmajTolovaj

Dobro, itak, da sprašuje vse povprek..samo zdaj sem pa pred dilemo, kaj točno odgovorit. Zanimajo me pa konkretni predlogi (ne mi prosim odgovorit, da si preberem strokovno literaturo in naj oblikujem odgovor skladno  z otrokovo starostjo user posted image )

Zakaj imam moda? Da boš imel nekega dne tudi ti dojenčka.
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image ) Mu pač pokažeš, da gre iz trebuha in pride ven med nogami (ni se treba ravno slečt)

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine) Ne, ne bojo te, ker se pri nas ne streljajo, noben te ne bo ubil. Kaj v tem smislu, da živimo v miru, dol se pa pač ne razumejo.

Če me maraš zakaj ne smem ven ?  Ravno zato, ker te imam rada, ne bi rada, da se prehladiš in zboliš.

Kdaj boš imela ti novega tatija ? Ne bom imela novega tatija, ker je ta še čist v redu user posted image

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu? Razloži mu, da denar položi na bankomat ravno en stric v tvoji službi in da moraš zato tja. Da denar ne raste v bankomatu.

Kakšna ideja?

Sicer mi še nismo tam, ampak če bi me zdajle otrok tako spraševal, bi tako odgovorila. Sej lahko da sem čist mim užgala, ampak mislim da je fajn kar najbolj naravnost povedat, kako je.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2009 15:37:25   
Amam
Ima pa vprašanja, tale tvoj fantičekuser posted image . Sicer nimam lastnih izkušenj, mislim pa, da bi odgovorila takole:

Zakaj imam moda? Tu tudi meni zmanjka idej. Morda - zato, da ti lulček dol ne pade.user posted image
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image ) Pokaži mu čez hlače.

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine) To je tam daleč. Pri nas tega ni.

Če me maraš zakaj ne smem ven ? Ker je zunaj preveč mraz in se boš prehladil.

Kdaj boš imela ti novega tatija ? Ko najdem pravega.

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu? Ker ga potrebujem več kot ga imam na bankomatu.

Sicer ne verjamem, da se bo s temi odgovori zadovoljil, a velja poskusiti.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2009 15:38:05   
piamaria
Ja moja sta oba take izpade imelauser posted image že pri treh letih:)

Enostavno poveži v zgodbico s srečnim koncem in ne teži z literaturo, ker je moreča in ni primerna za otroke, ki so mlajši od 6 let.

Moda imaš, ker si fant in morajo rasti z lulčijem, dfeklice imajo pa piškico in luknjico za lulanje, ja?Ok, in ko boš zrastel jih boš nujno potreboval, zato pazi nanje, zelo boli, če se udariš tja.

Dojenček prikobaca iz mamine luknjice za lulanje, tam si prikobacal tudi ti veš, bil si tako lep, ko sem te stisnila k sebi in veš, bil si nagec, res, potem so te lepo očedili in oblekli, in nikoli več nisi zlezel nazaj, ja? Ker si potem hotel postati velik fant, ja?.Seveda pa to sedaj si!

Ubuli, kje pa, saj nisi hudoben, si pravi angelček in mamica ter ati vedno pazita nate, če se ti bo tako zazdelo hitro priteci v objem in pregnali bomo hudobne škratke v mislih, ja?Ah ta TV, kažejo sam neumnosti, poleg tega je to na drugem koncu sveta...pokažite globus!

Kar te imam resnično rada in te bom tako tudi vzgojila...sigurno si zaslužiš biti doma, ker nisi ubogal ali sploh veš, kako me boli srček, če se ne obnašaš lepo in zato te kaznujem, ja.Kazen mora biti, drugače se nikoli ne odrastemo v prave poštene fante, kot pri laganju, kjer nam zraste ostržkov nos, ja?OK, si zapomni, da boš lahko naslednjič šel ven.

Novega tatija pa zaenkrat ne potrebujem, ker imam tebe in te imam neizmerno rada, ja?Ko se nama bo zazdelo, da ga potrebujeva, ga bova že našla.

V službo se mora hoditi, kot v šolo, kjer se naučiš marsikaj koristnega, zato sem nate zelo ponosna, ker pridno hodiš v ...šolo vrtec...in boš nekoč gospod, ki bo hodil v službo, ki si jo bo izbral sam, ja?.Bankomat pa je denarnica, kjer nikoli ne zmanjka denarja, ponuja ga toliko, koilkor ga zaslužimo v službi, ja?.

No takole na kratko, saj bo šlo, le malo pobarantaj pa bo šlo, jaz verjamem, da ni lahko, ampak je pa prijetno, ko se mame izpovemo, še same sebe presenetimo.user posted image
Srečno!

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2009 15:38:35   
higuys
zmaj , hvala

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2009 15:41:04   
nuala
Ma, sploh ne vem, v čem je problem, povej tako kot je ( in pokaži seveda ).

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.1.2009 15:42:19   
higuys
pia maria, uau...hvala , ker si se potrudila...(tudi mali jih ima "šele" tri)

aja, ne iščem novega tatija user posted image  , mali si po svoje razlaga ločitev mojega brata..

< Sporočilo je popravil higuys -- 12.1.2009 15:43:59 >

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2009 15:45:05   
nuala
Konkretno:
- Da imaš v njih spravljena semenčka.
- Pokažeš kje je luknja, iz katere pride otrok
- Ne, ne bodo te ubili. V palestini je vojna ( lahko razložiš kaj je to ) zato se tam dogajajo hude reči. Če ste verni, lahko molite za mir, sicer poveš da trdno verjameš, da v Slovenjiji vojne ne bo.
- Ven ne smeš ravno zato, ker te imam tako rada in me skrbi, da bi se prehladil.
- Ko bom našla enga, ki mi je všeč.
- Služba nese denar v banko, potem ga jaz lahko dobim.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2009 15:46:43   
Amam

aja, ne iščem novega tatija user posted image  , mali si po svoje razlaga ločitev mojega brata..

Jaz sem pa mislila, da si samohranilka.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, potem mu pa povej, da ne maraš drugega tatija, ker je ta najboljši od vseh.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2009 15:50:19   
higuys
Ja , aMAM, mali pač pove tako, da laho razumeš marsikaj.

Čakam, da pride socialna trkat na vrata, ker je pred kratkim noni rekel " da mu je mama polomila rebra" Je pa to "prid sem, da ti rebrca strem" interna fraza za objem user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.1.2009 16:07:20   
Anonimen

Razen ce pricakujes od nas, da ti mi povemo kaj bi mi odgovorile

user posted image , ne morem verjet. Ja prosim, napiši kaj bi ti odgovorila.

O.k. mal sem se zadrzala na drugij temah pa vidim, da si vmes dobila ze kar nekaj zelo dobrih odgovorov, tako da nima smisla da pisem..

S tem ko sem napisala da ce pricakujes od nas konkretne odgovore sem samo mislila da naprimer za rojstvo jaz sem povedala tako kot je ampak mi je bilo veliko lazje ker sem imela CR in prav gotovo tebi tak odgovor ne bo koristil ce si rodila normalno...

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
12.1.2009 16:09:33   
hubi
Pri teh rebercih je pa mene pobral od smeha.

Na vprašanje kje pridejo dojenčki ven, mu pa povej, da imamo punčke tri luknjice (za lulat, za kakat, na sredini pa za izhod dojenčka, sem lahko potem navežeš še, kako dojenček sploh rata). Fantki imajo lulčka in moda, v njih so pa spravljena semenčka, ki jih očo po lulčku pošlje mamici v to srednjo luknjico in potem v trbuhu zraste dojenček. Ki gre po isti poti tudi ven.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.1.2009 18:07:32   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Zakaj imam moda? Da boš imel nekega dne tudi ti dojenčka.
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image ) Mu pač pokažeš, da gre iz trebuha in pride ven med nogami (ni se treba ravno slečt)

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine) Ne, ne bojo te, ker se pri nas ne streljajo, noben te ne bo ubil. Kaj v tem smislu, da živimo v miru, dol se pa pač ne razumejo.

Če me maraš zakaj ne smem ven ?  Ravno zato, ker te imam rada, ne bi rada, da se prehladiš in zboliš.

Kdaj boš imela ti novega tatija ? Ne bom imela novega tatija, ker je ta še čist v redu user posted image

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu? Razloži mu, da denar položi na bankomat ravno en stric v tvoji službi in da moraš zato tja. Da denar ne raste v bankomatu.

Kakšna ideja?

user posted image   Meni se tole zdi super. Kratko in jasno. In še vedno daje otroku možnost da sprašuje dalje. To se mi zdi v redu. Z dolgimi odogovori mu pomojem ne bo nič jasno .

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.1.2009 18:18:40   
Anonimen
Zakaj imam moda?
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image )

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine)

Če me maraš zakaj ne smem ven ?

Kdaj boš imela ti novega tatija ?

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu?

Kakšna ideja?

Ha ha, dobra so user posted image .
Moda bom spustila, ker imam puncko. Sicer pa:

Iz mamine lulike.
Ne. A vidis koga na ulici, da strelja?
Ker je prepozno/ker si bolna/a se nisva zmenili, da danes riseva?.
To se tudi sama sprasujem user posted image .
Ker ti se igras, jaz pa delam (v bistvu se vcasih tudi igram user posted image ).

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
12.1.2009 19:30:24   
Volga

Zakaj imam moda? Zato, da ko boš velik, boš lahko imel dojenčka. Zakaj? Ker je noter seme iz katerega zraste otrok.
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image ) Pri nas rečemo čez piško oz. enoluknjico tam zraven, kjer mami lula (ve, da imam lulka). Kazala mu ne bi te luknje.

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine) Ne, ne bodo te, ker pri nas ni vojne. To se dogaja, kjer so vojne, kjer se strici ne znajo pogovoriti o stvareh in se potem streljajo.

Če me maraš zakaj ne smem ven ? Zato, ker ti očem dobro in ker sem mama in vem, kaj je dobro zate. Ker je zunaj mrzlo, ti pa si bolan (če je).

Kdaj boš imela ti novega tatija ? Nikoli, ker imam rada tvojega očka, torej mojega moža. In on je moj edini tati.

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu? Zato, ker ga na bankomatu zmanjka in mi ga mora šef vsak mesec dati novega na bankomat.

Kakšna ideja?

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.1.2009 23:20:54   
Marogica
Glede na to, da ti ponavadi teče jezik, kot namazan(tudi tam, ko te nič ne srbi), me sicer malo preseneča..user posted image

Torej....mislim, da je tvoj Č. star nekje 3 leta, če se ne motim.. Temu primerno mu poenostaviš odgovore, glede na to, koliko pač kaj pozna in navežeš na domače situacije, primerjave z družinskimi člani, dogodki....

Zakaj imam moda? Ker jih ima vsi fantki. Več za triletnika po moje ni potrebno.
Kje točno gre dojenček iz trebuščka?  (knjiga mu ni dovolj, hoče videt na meni user posted image ) Sama sem mojima dvema pač pokazala, ko smo se skupaj tuširali. Sicer ne tako, da bi me direkt buljila "tja not", vsaj približno "lokacijo"...torej tam, kjer mamica lula.

Kaj me bodo ubili?  ( videl posnetke s Palestine)  Ne bodo te, to je samo na televiziji.

Če me maraš zakaj ne smem ven ? Jaz te imam VEDNO rada, tudi če sedaj ne boš šel ven. Da pa sedaj ne greš, je...(navedi razlog).

Kdaj boš imela ti novega tatija ? Bi ti rad, da bi mama imela novega tatija? Če je odgovor JA, potem ga vprašaš zakaj in ti naj torej obrazloži v čem je finta, da to sploh sprašuje. Če je odgovor NE, potem rečeš, da mami tudi ne želi novega tatija, ker je ta čisto OK.

Zakaj moraš v službo, če imaš denar na bankomatu? Denar pride iz mamine službe v bankomat. Če mama ne gre v službo, denar ne more do bankomata.

Kot sem rekla, eni odgovori niso "dokončni" in v nulo razloženi, ker se mi ne zdi potrebno za tako majhnega otroka. Pri štirih letih bo treba že bolj v detajle.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.1.2009 7:24:38   
higuys
hvala vsem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.1.2009 8:40:49   
honey
No, pri nas imamo podobna vprašanja, razen, da smo to, kako se rodi dojenček, že obdelali spomladi, ko je moja sestra rodila. Povedala sem mu, da njega je zdravnik vzel iz mojega trebuha (sem imela CR), drugače pa se otročki rodijo skozi luliko. Tako, kot je res, brez olepševanj in laži. In ko ga je moja tašča vprašala, če je vesel, ko je teta (moja sestra) kupila dojenčka, jo je prav čukasto pogledal in ji povedal, da ga ni kupila, ampak da ga je rodila. Potem je pa tašča čukasto gledala user posted image . Enako me je spraševal, kaj so to tamponi in vložki, ki jih je videl v kopalnici v moji omarici. Pa sem mu razložila, da vsem ženskam 1x na mesec teče kri iz lulike in takrat damo pač tampon v luliko ali vložek (ki sem mu razložila, da je neke vrste plenica) v spodnje hlačke, da perilo ni umazano. Kakšne 2x je še vprašal, ker se mu je zdelo fino, da mi je potem on odgovoril, zakaj jih imam, zdaj je pa mir, mu pa ni več zanimivo, ker ve, kaj in kako.
Na vprašanje, zakaj ima moda, ti ne znam svetovat odgovora, ker tega pri nas še ni vprašal - no, vsaj mene ne, mogoče je moža.

To, da imamo denar na bankomatu, sem mu tudi že razložila, da hodiva z atijem v službo, da imamo denar na bankomatu, on pa denar daje v šparovček in ga odnese na banko, da ga ima tudi gor. Razložila sem mu, da je edina ta razlika, da midva z atijem morava vsak dan v službo, njemu pa mi zato, ker hodimo v službo in zaslužimo denar, dajemo evrčke za v šparovčka. Princip je podoben, tako da je razumel.

Je bilo pa ravno včeraj vprašanje, zakaj se vojaki streljajo (je videl pri poročilih, preden mi je uspelo prešaltati program). In sem mu razložila, da se vojaki streljajo samo tam, kjer je vojna, da drugače se vojaki ne streljajo med sabo, da večina bolj telovadijo, ko pa streljajo, da streljajo v tarče, ne v ljudi. In je bil spet zadovoljen.

No, da bi mi pa rekel, da če ga imam rada, zakaj ga potem ne spustim ven, pa mi še ni rekel, ker gre lahko ven, kadar želi. Če so pa kakšni drugi primeri, mu pa povem, da mu ravno zaradi tega nekaj ne pustim, ker ga imam rada in se bojim, da bo ....

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.