|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje
20.10.2010 9:41:59   
ljiljana
Pozdravljeni, eno vprašanje, ki me muči, ma nič takega. Na telovadbo hodim 3x na teden in doma mi ne odobravajo ne otroci ne moz. Vcasih se pocutim krivo ker me eno uro in pol ni doma. Grem pa zvecer, tako da otrokom ne bi smelo nic manjkati. A sem krivicna do druzine ali ne? Za vsak odgovor se Vam lepo zahvaljujem. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje
20.10.2010 9:45:19   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana
A sem krivicna do druzine ali ne?

NE - tudi ti si imaš poleg vseh obveznico, ki jih imaš (po vsej verjetnosti še poleg službe) kot mamica in gospodinja (in to vsi vemo, da jih ni malo), pravico vzeti čas samo zase. Moj mož tudi hodi parkrat na teden na rekreacijo in tudi mene celo spodbuja, naj grem večkrat in mu ni noben problem imeti tistu urco in pol otroke.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2010 9:46:18   
Volga

Pozdravljeni, eno vprašanje, ki me muči, ma nič takega. Na telovadbo hodim 3x na teden in doma mi ne odobravajo ne otroci ne moz. Vcasih se pocutim krivo ker me eno uro in pol ni doma. Grem pa zvecer, tako da otrokom ne bi smelo nic manjkati. A sem krivicna do druzine ali ne? Za vsak odgovor se Vam lepo zahvaljujem. 

Ma daj no, kaj češ met slabo vest, ti samo pojdi. Saj dec pa verjetno tudi non stop doma ne čepi?

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2010 9:46:39   
Andromeda
Če trpi zaradi tvoje telovadbe kakovost družinskega življenja, si probaj uredit tako, da na telovadbo hodiš 1x na teden...Danes so pač taki časi, da je družina skupaj le še ob večerih in vikendih...Morda bi tudi mož raje videl, da bolj pogsoto "telovadiš po njemu"?

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2010 9:54:11   
kristinaj
če bi jaz imela med tednom moža doma, bi so jo tudi jaz privoščila 3x tedensko.. verjetno narediš dovolj za družino in ti pripadata tvoji dve urci dnevno zase, možu pa tudi, da vidi svoje otroke

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2010 9:56:35   
baguSka
Mislm da se tuki ne govori ravno o krivici al ne. Ampak mogoce o custvih? Ne bit uzaljena in jih rjasi vprasi kaj jih tako zelo moti in jimrazlozi da si tega zelo zelis in zakaj.. Seveda nimas imet kej slabo vest zarad tega. To ti zelijo oni vzpodbudit. Ampak pogovorte se kot familija in si zaupite kje tisci tezava. Neki mora bit.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2010 9:58:35   
ljiljana
sej jst v svoji glavi vem, da ni nic narobe s tem. Jst bi bila zelo vesela, ce bi tudi moj moz hodila kam na telovadbo, ma ker mu to ni fajn, pac ne gre. Na njemu telovadba, hehe, ura ni prava (otroci se odpravljajo v posteljo).:) . Itak da delam 8 ur, meni to pomeni sprostitev... in mi je fajn...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2010 10:10:06   
ronja
kako stari so otroci? Če so še zelo zelo majhni in imata z možem vsak 3x na teden telovadbo, potem je lahko problem, da se nič ne vidite vsi skup in da se pogrešate, pa še tisti, ki ostane doma, je lahko čisto crknjen.
Če so otroci večji in znajo že sami zase poskrbet, potem te ne rabijo več toliko in se lahko tudi mož takrat čemu svojemu posveti in spočije.

Druga stvar je, kako daleč je ta telovadba - če je 1,5 h vse skup, potem res ni neka reč, če pa traja 1,5 h + pot tja in nazaj, ki je lahko tudi 1 uro (če si daleč, da je pol ure v eno smer) + tuširanje, preoblačenje (pol ure vse skup), potem te pa ni 3 ure, kar je seveda čisto drugače kot pol manj... Če jo imaš popoldne, po kosilu, potem se skoraj nič ne vidite... Čeprav si rekla, da je zvečer, ne? KOlikokrat gre pa tvoj mož? Bi on želel it večkrat, pa ne gre, ker greš ti?

Sama sem za kompromise. Pred Ronjo sem plavala 4x na teden (ker sem vedela, da potem ne bom mogla, sem hotela not prinest oz. naredit zalogouser posted image ). Potem ko se je rodila, sva imela oba najprej šport 2x na teden, ampak sva po drugi punci ugotovila, da je to predivji tempo zaenkrat, ker se potem 4 popoldneve/večere ne vidimo in da se ves čas nekaj mudi (mudi skuhat, mudi njemu it na šport, mudi meni uspavat tamale, da ne bom zamudila na svoj šport...).
Zato imava trenutno samo 1x na teden, ostalo pa si skup organiziramo (recimo če gre on z biciklom, jaz odrolam do pol poti z vozičkom in se srečamo in gremo skup domov -imava rekreacijo in še skup smo). Gremo kam na izlet ali kaj podobnega.

Seveda bova pa nekoč imela enako časa kot prej - če bi bili obe že 3 leta stari, ne bi bil noben problem. Če se tamala ne bi dojila in bi jo lahko on uspaval, bi bilo tudi lažje. Samo pač ne moreš vsega v vseh obdobjih.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2010 10:17:35   
ljiljana
otroci 5 in 7, ko pridem z dela smo skupaj, pogledamo knjige, kaj preberemo, se pogovorimo, potem skuham vecerjo in odjadram, ko vse pospravim. Vse skupaj je 1,5 lahko tudi manj.Moj moz ne mara telovadbe, tako da ni panike... in ko pridem s telovadbe, se polikam in pospravim, tako da vse naredim.... otroci pa zaspijo pol ure pred mojim prihodom. Na momente, se pocutim krivo,na momente se pa zamislim in si recem, kaj pa delam napacno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2010 10:50:42   
josephine27
ma po moje se počutiš krivo samo zato ker mož tega ne odobrava. mogoče ne pove direktno lahko pa po ovinkih tako kaže. vem ker imam tako mamo k je to obvladala v noulo tako dobro da dolgo še sama nisem vedla.
jaz bi se na tvojem mestu vprašala kaj je dobro zame? če si zarad tiste telovadbe srečnejša potem hodi. ne odpovej se temu samo zaradi nekoga druzga.mogoče lahko zmanjšaš na 2x tedensko če se ti zdi. ne pa žrvtvovat čisto vsega za družino ker ti bo verjetno enkrat žal. sprijazni se s tem da se boš pač neki časa počutila krivo. verjetno občutki krivde ne bojo kar izginili.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2010 10:55:05   
ljiljana
hvala, res je. Sej potem mi še moji starši tezijo, uboga otroka.....itd...ma to se me ne prime... res je, da se pocutim krivo zaradi moza........priznavam... samo pa vem, da mi je lepo in da zaradi tega otroka ne trpita

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2010 10:57:24   
baguSka
no, jst ti se enkrat svetujem, da se z druzino temeljito in odkrito pogovoris... ker so pac vpletena custva... in nima se smisla kregat neki brezveze in da mas ti potem nek obcutek krivde, kateri je cisto odvec... ce te ima moz rad, bi ti moral privoscit in zase in za njih dobro povej in razlozi njemu zakaj ti to tolk pomeni in jih tud poslusi (vkljucno z otroci), ko ti bojo povedali svoje argumente oz razloge... ce pravis da tud otrokom to ni vsec, potem jih pac povprasi zakaj ne in tud njim razlozi da ti to veliko pomeni itd.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2010 13:37:24   
kristinaj
nimaš se kaj počutiti krive, zakaj pa bi morale mame vedno otroke spravljat spat, ti kar pejdi na telovadbo in vzami si čas zase, pa še zame malo poskoči :=))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2010 13:58:28   
Naja31
Ne smeš dovoliti, da ti zaradi tega nabijajo slabo vest.
Otroka sta dovolj stara, da ju mož brez problemov sam spravi spat.

Jaz tečem 3-4x na teden po več kot eno uro, pa mi doma zaradi tega nihče ne najeda. Mož me podpira. Tudi mož je športnik, ima rekreacijo 3x na teden, in je tudi zaradi tega tako razumevajoč.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2010 13:59:56   
Naja31

otroci 5 in 7, ko pridem z dela smo skupaj, pogledamo knjige, kaj preberemo, se pogovorimo, potem skuham vecerjo in odjadram, ko vse pospravim. Vse skupaj je 1,5 lahko tudi manj.Moj moz ne mara telovadbe, tako da ni panike... in ko pridem s telovadbe, se polikam in pospravim, tako da vse naredim.... otroci pa zaspijo pol ure pred mojim prihodom. Na momente, se pocutim krivo,na momente se pa zamislim in si recem, kaj pa delam napacno?

Popolnoma nič!

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2010 14:48:32   
ljiljana
HVALA naja.... tudi jst bi ga podpirala, a kaj ko noce... No, hvala vsem za mnenja pa lep dan še naprej...:)user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.10.2010 9:22:32   
jagoda77
ja res so bogi otroc... kaj jim pa manjka tisto uro pa pol? a dejte no... ti sam pejt, pa nekaj nared zase, take komentarje s strani staršev pa moža pa samo presliš... Odklop ej. Človek bi pa zdej, ko ima otroke, moral pa samo za ritjo jim stat pa pedenat. Sej je mož tud starš, pa naj on poskrbi za njih tisto urco pa pol.
Nobene slabe vesti res.. ti moraš imeti tudi kakšen svoj hobi, pa da malo odklopiš in se razvedriš.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2010 9:43:09   
skrvavca
Ne. Nisi krivična. Če ne bi hodila na telovadbo ali kamorkoli za svojo dušo, bi bila kvečjemu krivična do sebe. Ostali člani družine bi te radi izmozgali še takrat. Še bolj fer bi bilo, da mož namesto tebe postori, ko si na telovadbi, ne pa da te delo in vse počaka, ko prideš domov. Ti samo hodi, nekaj moraš pa tudi nase dat, ne samo drugim na razpolago biti in skočiti takoj ko nekdo požvižga.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2010 13:40:04   
darja.mark
Jaz pa sem dobila občutek da si pri vas doma za bolj kot ne vse odgovorna ti in da ti mož bolj malo pomaga. Se motim? Pomoje ti najeda ker se njemu ne da ukvarjat z otrokoma? In mogoče sta tudi otroka to pogruntala in zato raje vidita da si ti doma ker imata več od tebe. Ne vem, mogoče se motim samo edino ta varianta mi je logična zakaj ni nikomur prav da si vzameš malo časa zase. Pogovori se z možem o tem, nato se oba pogovorita še z otrokoma. Ni fer da ti ne pusti vzeti si trenutke zase. Če te ima rad in če ni egoist te bo razumel če mu boš lepo razložila da po vsem delu ki ga opraviš pač raabiš nek odklop. Tut jaz ko sem začela hodit na fitnes, mojemu nekako ni blo prav ker je moral včasih on dat malega sapt, čeprav sem večinoma šla ko je mali že zaspal. pa je videl da sem s fitnesa prihajala dobre volje in da se je moje celotno počutje ter volja izboljšala. Prej sem bla skos utrujena in posledično zoprna in tečna. po telovadbi sem se dosti spremenila kar je porajtal tut sam in zdaj ko ne hodim že nekaj časa več, mi je zadnjič sam rekel ko sem bla nekaj dni ful utrujena in non sto zaspana, da zakaj ne grem na fitnes, da bi blo ziher bolje.
Tako da povej mu kaj čutiš in če te ima rad, te bo razumel in ti dovolil da zadihaš malo tudi sama. In NE, nikakor ni narobe da se odklopiš 3x na teden. Pokaži mu tale forum in to temo, da malo spregleda :) da se moti on in da imaš ti popolnoma prav :)

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu skrvavca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2010 15:39:30   
pelin
Najprej predelaj v svoji glavi, da si to ZASLUŽIŠ, da ne delaš nič narobe, da niso ostali zaradi tvoje rekreacije nič prikrajšani....Da otrokom to  ni všeč, že razumem, ker bi radi mamico ves čas zase...kaj hočeš ta mala bitja znajo biti tako egoistična, da je kar hudo...Najbolj žalostno pa je to, da nimaš podpore pri partnerju...Samo zato, ker je on nezainteresiran za šport, bi se mu mogla še ti odpovedati!? Zelo grdo od njegauser posted image Spomnim se, ko sem šla sama prvič na aerobiko, sem v tisti slabi urici in pol trikrat klicala domov...Ko sem se vrnila je mož vprašal, če sem se sploj imela čas kaj razmigatuser posted image ...Vzrok mojega moralnega mačka je bila naša takrat triletnica, ki je pred mojim odhodom priredila cel teater...od bolečega trebuščka, do lačnih izpadov, pa do izsiljevanja, da bi bila čisto pridna če jo vzamem sabo....
Skratka...treba je napolniti lastne baterije, da se lahko naprej razdajamo...Stran z moralnim mačkom!!

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.10.2010 12:38:20   
sakuL
ne nisi krivična.
Če je mož doma, potem jih ne bo konc če te 1,5 ure ne bo doma.
Telovadbo ti bo le koristila user posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2010 19:55:12   
zvezdica_1
hmmm

ko pa bš imela 20 kg več, bo pa jamral, da si se zanemarila in da ne hodiš na telovadbo..

ne vem, zakaj si ne bi smela vzeti 1,5 urce nekajkrat tedensko. možu pojasni, da tudi ion kam gre s kolegi, kaka nogometa tekma, pivce ali dva, tri....

saj nisi njegova sužnja, da bi morala vprašati za dovoljenje, ali lahko kam greš

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.10.2010 21:09:19   
jana banana
prov pohvalno da poleg vsega uspeš skrbeti za svoje zdravje!

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.10.2010 10:05:41   
ljiljana
HVALA VSEM... sm se odlocila v glavi, da je tako prav.... in vi ste mi to samo potrdile:)

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.10.2010 12:01:03   
mamamajča
user posted image user posted image user posted image
Čestitam, da greš 3x tedensko sama zase nekam, otroci so na varnem, mož te pa najbrž tudi ne sprašuje za dovoljenje, ko s kolegi skoči kam, kajne? You go girl!

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

plenice
Lelly28 RR

Katero znamko plenic ste uporabljali za svojega dojenčka oz. s katero ste bili najbolj zadovoljni?

Pampers (26%)

Spar (8%)

DM (28%)

Mercator (5%)

Muller (13%)

drugo (Lidl, Hofer,...) (21%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!