|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vpliv prehrane na rast foliklov in kvalitetni...
24.2.2008 21:12:56   
anja31
Drage borke,

ker bi rada poskusila malo sama kaj narediti za svoj uspeh z npr. prehrano in gibanjem bi vas prosila, če bi si katera od vas vzela kakšno minutko časa, da si malo izmenjujemo mnenja glede stvari, ki naj bi koristile prvotno našim foliklom, kasneje pa rasti oplojenim jajčecem...

Zame, pa tudi za vse novinke bi prišel prav en povzetek tega, kar je nedvomno že objavljeno...

Hvala in pozdravček vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ne povedat za kakanje
24.2.2008 21:26:25   
nastika
Pozdravljeni

Moja hči je bila decembra stara tri leta od planic smo že pol leta a še vedno ne pove kdaj mora iti kakat, To še vedno naredima v hlačke. Če vidim da tiši jo peljem na stranišče ali na kahlico vendar potem ne gre. Probali smo že z obljubo nagrade, če bi povedala pa ne pomaga. Prosim za nasvete kako naj to premagamouser posted image user posted image  

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne povedat za kakanje
24.2.2008 21:58:28   
stunfek
nastika saj to je malo neprimeren forum :) ampak pri nas je ful pomagala ena luštna knjigica...o enem zajčku, ki se nauči uporabljat kahlico...sorry ne spomnim se imena knjigice.

Za original vprašanje kako se prehranjevati, za boljše folikle pa nimam pojma oziroma pomojem prehrana kakšne hude veze s tem nima.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu nastika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vpliv prehrane na rast foliklov in kvalit...
24.2.2008 22:17:24   
Anonimen
d

Drage borke,

ker bi rada poskusila malo sama kaj narediti za svoj uspeh z npr. prehrano in gibanjem bi vas prosila, če bi si katera od vas vzela kakšno minutko časa, da si malo izmenjujemo mnenja glede stvari, ki naj bi koristile prvotno našim foliklom, kasneje pa rasti oplojenim jajčecem...

Tudi mene to zanima.

(odgovor članu anja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 7:45:18   
Bety upa
Brezalkoholno pivo (verjetno zaradi vitamina B in še kaj zraven) vsak dan vsaj 2dcl.
Sveži matični mleček.
Nič belega sladkorja in nič bele moke.
Ženska mora imeti dovolj maščobe v telesu: NE preveč in NE premalo!!!
Aspirin 100 redči kri, poveča prekrvavitev maternice in olajša vgnezditev.
Cvetni prah in žlička medu vsako jutro.
Zmerno gibanje in redni šport naredijo čudeže.
Biti moraš optimističen in samozavesten, brez občutkov manjvrednosti in krivde, ker ti ne uspe v prvem mesecu.
Hoditi v naravo REDNO in umirjeno opazovati čudovite barve, ki te obdajajo.
Imeti dobro prijateljico, ki razume in ne obsoja.
Uživati v seksu, vendar ne pretiravati.
Vsak dan se smejati in se smejati. Smeh tudi dela čudeže.
...
Pa redno obiskovati forum, ki si ga sam zbereš user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 8:19:51   
murkica
Bety upa- Potem sem pa ta mesec jaz skoraj na konju.
smejati se in še enkrat smejati se- Je očitno ta mesec najino vodilo. Z dragim sva se toliko presmejala, da drugi pravijo,  da je okoli naju res pozitivna energija.
Hoditi v naravo- vsako priložnost, ki jo imava se odpraviva na kakšen sprehod s kužkom, na vožnjo s kolesom s prijatelji ali na kakšno drugo aktivnost.
med- Sicer ga ne pojem žličko zjutraj(ker mi je to za takrat preveč sladkorja in mi je potem slabo) ampak tekom dneva pa ga sigurno vzamem.
optimizem in samozavest- Po mojem že dolgo nisem bila tako optimisična kot sem te dni. Namreč z dragim sva se odločila, da bova čim manj mislila na to, ali bo tokrat uspelo ali ne, tako, da te mesec sem najprej celo pozabila, kdaj bi mogla dobiti M. Tako da sem mogla iti prav pogledat na koledarček, ki ga vodijo punce v februarju, da sem videla za kdaj sem napisana.
prijateljica- imam najboljšo na svetu.
Uživati v sexu- mislim, da tukaj sploh ni potreben večji komentar. To pa itak.

Pa želim vam, da čim prej vse zagledate user posted image

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2008 9:40:32   
sayuri
Sem skopirala kar post, ki smo ga oblikovale na temi ICSI/IVF.
Upam, da vam bo pomagal.
PRED PUNKCIJO:

Priporočeno:

- pivo
- ananas
- vitamini C,E, Q – encim, Mg, Ca, Fe, Se, Zn, matični mleček
- zelenjavni sok (zelena, pesa, korenček, kumara in ingver)
- proteini (meso, jajca,...) - za rast celic
- oreški (razen arašidov),
- laneno seme, laneno olje, sončnična semena
- refleksna masaža stopal
- optimizem
- LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
- polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki
niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
- jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- čaj krvomočnice
- ingver in cimet (čaj)
- soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
- avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, šparglji, špinača,
melone,lubenice
- matični mleček
- fotostimulacija user posted image

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- kava (kofein)
- prazni OH (belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli)
- sladkor
- sladke gazirane pijače
- alpsko mleko in mlečni izdelki
- sladko sadje, saj je sadje OH
- paradižnik

PO ET:

Priporočeno:

- grozdje, maline, marelice, melone, lubenice, banane, ribez,
- šipek,
- bučke, grah, korenje,
- orehova jedrca,
- lignji,
- optimizem
- baby aspirin od punkcije naprej

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- ananas
- zelena

- tuširanje z vročo vodo in kopanje v vroči vodi (dviga TT)
- savna
- kopanje in plavanje naslednjih 48 ur po ET
- izpiranje nožnice
- tamponi
- spolni odnosi ali orgazem do testa,

- soja in sojini izdelki
- umetna sladila in stvari, ki jih vsebujejo (natren, orbit zvečilni in bonboni, vse sladkarije z umetnimi sladili, ter dietne pijače, npr. diet Coca Cola)
- jogging, aerobika, tenis, smučanje, hoja v gore, ipd. (You get the idea)
- Ne začenjajte z novo fizično aktivnostjo
- Zdravila samo v primeru, da se prej posvetujete z IVF zdravnikom
- dvigovanje težkih stvari
- ribe, ki lahko vsebujejo metilni Mercury (mečarica,morski pes,zrezki tune)
- jedi z surovimi jajci (salmonela)
- nepasterizirani mlečni izdelki (nepasterizirano mleko, mehki sir)

- surovo meso oz. neobdelano meso (vključuje salame, suši, pateje, hot dog , školjke, premalo kuhan/pečen piščanec oz. meso),
- ingver, bazilika, rožmarin, majaron, žafranika,... (za te piše, da niso nevarne, če se uporabljajo v normalnih količinah
)

If you are unsure whether or not to do something, take the "path of least regret". Ask yourself - if I don't get pregnant, will I blame myself for doing this ? And if the answer is yes, don't do it !

Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz. vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo (to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Prav tako, bi vse novinke oz. tiste, ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila, naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse atribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo.
(Mišek13, 2007)

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2008 13:58:46   
Anonimen
Hvala, Sayuri.
user posted image user posted image user posted image zate in za tvoji dve pikici.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2008 18:02:01   
anja31
PUNCE,

HVALA VAM VSEM, KI STE PRIPOMOGLE K TEMU SPISKU. MENI IN ŠE KATERI DRUGI BO TA POVZETEK PRIŠEL PRAV.

IMAM NOVA VPRAŠANJA, ČE KATERA VE:

1. KJE SE DOBI ČAJ KRVOMOČNICE? KATERA ZNAMKA?
2. PRAV TAKO ME ZANIMA, KATERE FIRME SO DOBRI:
-  KOENCIM Q10,
-  VITAMINI IN MINERALI V ENI TABLETKI,
3. KOLIKO ČASA PRED ZANOSITVIJO LAHKO PIJEŠ TIFOL IN KAKO VPLIVA NA ORGANIZEM ŽENSKE, KI SPLOH NI NOSEČA?
4. KAJ PA PIVSKI KVAS?
5. MATILNI MLEČEK - OD MEDEXA?

THANKS, ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2008 21:10:17   
miska73
Nobenih ovir ni, da Tifol ne bi jemala več let, saj je folna kislina eden izmed vitaminov.
Pazi le na to, da razne vitaminske tablete pa tudi cedevita že vsebujejo nekaj folne kisline. Če jih boš jemala, si preberi kolikšno količino folne kisline vsebujejo, in primerjaj s tisto v tabletki tifola...

Za Q10 jaz vzamem tisto kar imajo v lekarni - jim bolj zaupam. So pa tako ali tako drage ne glede kje jih kupiš.

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.