balaena
|
Zlaganje - meni se zdi dosti bolj enostavno kot pri quinny-ju (freestyle) (sem se enkrat ubadala skoraj celo uro, kako naj ga skupaj dobim, ko sem necakinjo cuvala). Potegnes k sebi dva hakeljcka pri rocaju, potem pa je meni najlazje tako, da potegnem za tisti obroc, ki je spredaj na sedezu, da se otrok lahko gor nasloni in ne pade iz vozicka. No, in je ze skupaj. Zelo super se mi zdi tudi to, da ko ga zlozis, se "zahaklja" oz. zaskoci v zaprt polozaj, tako da ne leze narazen. Se bolj dobro je pa to, da je samostojec, ko je zlozen. Torej ga npr. zlozis in potem pripravis prtljaznik ali karkoli ze (ga postavis v kot?) in tako ostane. Lahek je res zelo - tudi lahko povem v primerjavi s quinnyjem, ki sem ga praznega morala prenasat po stopnicah, pa mi ni bilo v uzitek. Kosara Matrix - poglej malo po internetu, dosti je ta vozicek s to kosaro oz. lupinico prodajan v angliji in ga hvalijo povsod, kar sem jaz nasla. Matrix je seveda malo manj globok kot obicanje kosare, vendar ga bom jaz uporabljala ravno namesto kosare. Zato, ker: - je polozaj res cisto lezec - ima strehico kot vozicki in ta zelo dobro sciti pred vetrom in mrazom - ima prevleko, ki jo z gumbi pripenjaci zapnes na lupinico, tako da je otrok notri res cisto zabubljen. ta prevleka ima tudi zadrgo, tako, da je ni treba vsakic snemat, ampak samo odpnes zadrgo in vzames otrocka ven Edina morebitna slabost lupinice je pa to, da ko je v lezecem polozaju, imas se dodatno podlogo (ker tisti pascki, ki so v lupinicah v sedecem polozaju se ne snamejo, tako da je ta podloga tam zato, da je bolj ravno in da ne zulijo pascki) in poseben trak, s katerim privezes otroka prek trebuscka (ga objame) ko ga vozis v avtu. Na ta nacin das lupinico v avto na zadnji sedez pocez (da lezi otrok). No, tega seveda jaz se nisem preizkusila, samo zdi se mi, da ce bi hotel recimo dostikrat preklapljati med uporabo v avtu, da bi bila lupinica enkrat v lezecem polozaju, drugic pa v sedecem, bi moral za sedeci polozaj vsakic posebej potem naravnati tiste pascke. JOOOJ, tole zdaj ful kompliciram se mi zdi. Fora je v tem, da ce lupinico uporabljas na vozicku, kot kosaro, lahko naklon spreminjas kakor hoces v tiste 4 polozaje, ker itak otroka ne privezujes. Za v avtu se pa potem pomoje pac odlocis, da ves cas lezi, dokler ni star tiste 4 mesece, 5, ko itak zeli sedeti. Potem pa ga zacnes privezovati kot v drugih lupinicah in najbrz tudi na vozicek vrnes sportni sedez. Vprasaj, ce kaj ni jasno, lahko ti pa tudi posljem sliko Matrixa! lpb
|