jana-2
|
Moje mnenje glede vozičkov... Sedaj sem drugič noseča in razmišljam, kateri voziček je najprimernejši. Pri prvem otroku smo zamenjali tri vozičke, ker je imel vsak kako napako: Maxi Cosi Speddy SX= Quinny Z vozičkom smo bili blazno zadovoljni. Imeli smo le lupinico _ avtosedež, brez košare, kar se je izkazalo za izredno praktično. Avtosedež si enostavno premestil iz avta na voziček, otrok pa je medtem mirno spal. Zlaganje in sestavljanje vozička je enostavno, ne zasede veliko prostora, zaradi vrtljivega kolesa spredaj je zelo okreten. Težava z vozičkom se je pokazala, ko je bil otrok prevelik za lupinico (8 mesecev), saj je sedež na vozičku izredno nepraktičen. Naslon naslonjala se regulira z zategovanjem vrvice, kar onemogoča da bi bil naslon dovolj dvignjen za sedenje, pa tudi spuščanje v ležeč položaj je dolgotrajno. Obenem so pasovi za privezovanje otroka tako dolgi, da je otrok stalno lezel proti stranici vozička. ...Zato smo kupili Peg Perego Pliko... V redu voziček, z veliko nakupovalno košaro, naslonjalom , ki se ga regulira, tudi makedam ni ovira. Težava se je pokazala, ker so kolesa pričela blokrati in se ni dalo normalno zavijati. Otrok v vozičku sedi zelo spredaj, zato je voziček težko privzdigniti npr. čez pločnik itd., zato je vsak najin sprehod postajal trening mišic in vzdržljivost živcev. ... zato smo se odločili za Zappa. Z njim sem zelo zadovoljna, je vodljiv, lahek in zavzame izredno malo prostora v avtu. Uporabljali ga bomo še za drugega otročka, tudi v kombinaciji z lupinico. Ima pa veliko pomanjkljivost - ne da se poležati v ležeč položaj in nima nakupovalne košare. Karkoli obesiš nanj povzroči, da je voziček nestabilen in se lahko prevrne nazaj. Po mojem mnenju je primeren šele za otroka, ki ne spi več v vozičku oz. za dodatni voziček. Vsi vozički so bili kupljeni novi. Sedaj razmišljam o vozičku, ki bi bil najbolj praktičen. Osnovno vodilo pri izbiri pa je, da se lahko nanj pritrdi lupinica Maxi Cosi Cabrio, katero smo pri prvem malčku uporabljali še kot stolček za hranjenje in gugalanik. Buzz mi je izredno všeč, vendar nima košare, ki je nujna, če greš v trgovino ali na tržnico, ker je že osnovna oprema za otroka (rezervna oblačila, plenice, steklenice, hrana) za en nahrbtnik. Mislim, dase bom odločila za Quinny freestyle, trikolesnik z gibljivim prednjim kolesom. Prednostno se mi zdi, da lahko voziš otroka obrnjenega proti sebi ali naprej, pa še košaro ima. minus je pa ker je tako ogromen ko je zložen. Noben voziček ni idealen. Vsak ima pomanjkljivosti. Mislim, da je kot prvo treba pogledati kako velik je prtljažnik avtomobila in kakšne velikosti je voziček, ker v nasprotnem primeru še v trgovino ne moreš. Veliko sreče pri izbiri. LP .
|