Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 13:54:53
|
|
|
|
misa4
|
Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 13:56:52
|
|
|
|
tikatonka
|
Mi smo v službi očistili kuhalnik za čaj oz. vodo z citronko. Dobi se v mali rumeni škatlici skoraj v vseh trgovinah. Smo dvakrat prekuhali in je bilo brez kamna. Surer pa še nobenih čistil ni treba.
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 13:58:09
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit JA, se strinjam...KIS totalno razstopi vodni kamen. Tko tud jaz čistim
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 13:59:01
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit JA, se strinjam...KIS totalno razstopi vodni kamen. Tko tud jaz čistim HVALA lepa . Grem zdaj probat in javim.
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 13:59:58
|
|
|
|
livia
|
Jaz kupim citronsko kislino v vrečki za enkratno uporabo, vodo v kuhalniku zavrem in not stresen vsebino vrečke, postim pol ure in vodnega kamna ni več. Potem samo fajn sperem vrč, da nima voda okusa po limoni. To delam enkrat na dva meseca in je kuhalnik kot nov.
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:02:10
|
|
|
|
ksenija12
|
kot je že ena napisala - kis - preverjeno
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:16:47
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit enako
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:18:33
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
ja eko varianta je kis drugale pa obstajajo tudi eni praški (kupiš v mullerju, dm-je,..) ki so prov v ta namen. tut za aparate za kavo kuhat
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:20:43
|
|
|
|
khurde
|
kis al pa citronka.
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:21:41
|
|
|
|
Arwenko
|
Drugače pa obstaja ena taka tekočina, jo naliješ noter, daš vodo, pa 10 minut kuhaš in pol se ta kamen lepo odlušči in samo zliješ v wc. Ni pa agresivna za plastiko in kovino ki je noter, kot znata bit kis in limona, jaz tega nebi ravno uporabljala, ker je mašina prej hin pol, ker poškoduješ grelce, se je zgodilo moji babici namreč.
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:28:57
|
|
|
|
Aurea
|
Jaz ga čistim po nasvetu prodajalca: - zvečer nalijem do 1 l kisa v grelec in zavrem ter pustim čez noč - zjutraj še enkrat pogrejem (ne do vretja) in nato zlijem proč - nato še ene 3x notri prevrem vodo, da se očisti kisa Se mi zdi to bolj bio varianta kot kakšni umetni čistilni praški.
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:29:08
|
|
|
|
tasa_m
|
No, vodnega kamna več ni Prvo sem dala mal kisa pa očitno ni bilo dovolj, pol sem nalila več kot 0,5 l vode in dolila citronko, pustila da je prevrelo in evo..sveti se koda je novo. Arwenko..če bo mi mašina crknila, se bom spomnila tvojih besed in tvojega predloga, pol bom zagotovo čistila samo še z tisto tekočino, sploh če bom morala nov grelec kupit. Hvala vseeno! Hvala vam za odgovore!
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:33:03
|
|
|
|
Aurea
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Sem poskusila z Prilom in gobico, pa ne gre nič dol, vodnega kamna pa se mi je kr nekaj nabralo, ker je to res non stop v uporabi. Tega raje ne počni več - drgniti ne smeš, ker lahko poškoduješ grelno površino.
|
|
[Brisano sporočilo] 5.8.2009 14:34:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 14:36:10
|
|
|
|
Aurea
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m , sploh če bom morala nov grelec kupit. za uspešno čiščenje Sicer pa - tudi grelci so pokvarljivo blago in mogoče ga od Arwenko babici ni bilo treba menjati zaradi kisa (meni se zdi čudno) ampak zaradi obrabe in starosti ali pač kvalitete LP!
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 20:32:20
|
|
|
|
Majuska
|
Brez posebnih čistil - uporabi kis ali citronsko. Daš v vodo in jo zavreš, nekaj časa pustiš (morda 2 uri) in boš kamen zlahka odstranila.
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 21:21:52
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit .. pa "diši" potem tudi prijetno v stanovanju. Jaz uporabljam tiste tablete, ki so prav namenjene za te grelce.
|
|
[Brisano sporočilo] 5.8.2009 21:34:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 22:56:59
|
|
|
|
misa4
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit .. pa "diši" potem tudi prijetno v stanovanju. Jaz uporabljam tiste tablete, ki so prav namenjene za te grelce. Ja, in ta vonj naj bi bil zdravilen odpre nos in pore zalaufam napo in odprem okno, ni treba da vre pol ure, kakšne tablete to, prvič slišim, kje se dobi?
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 23:09:53
|
|
|
|
felix7
|
Taša, mene bi vprašala, pa bi ti povedala
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 5.8.2009 23:31:46
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Kis noter nalijem in zavrem, ni treba nič drgnit nalijem Kis zvečer, zjutraj odlijem (je kamen že kar odlepljen) potem vlijem nov kis in prevrem (pa zmešam ga prej z vodo). Zanesljivo deluje.
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 6.8.2009 0:23:39
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 Taša, mene bi vprašala, pa bi ti povedala Ali pa mene
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 6.8.2009 4:51:09
|
|
|
|
punci
|
mi ga imamo v službi pa enkrat na teden zlijem pol citronke noter, pustim pol ure, malo premešam in izlijem, potem pa sperem. In je po 2 letih stalne uporabe tak kot nov.
|
|
|
|
RE: vodni kamen v kuhalniku vode 7.8.2009 21:07:10
|
|
|
|
5ra_28
|
Prašek antikalk, DM ali Müller, 2 paketa staneta okrog 70 centov. Noter vsipaš, vklopiš in očisti v nulo!!!!
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?