Baldi
|
Ej, sončece, ker si glih ti, ti bom odgovoril na dve vprašanji, a prav kupila sva pečico, zdaj pa ugotovila, da ima termostat samo do 220 stopinj in ne do 250. je to premalo? kaj se peče na 250 Kot je že Lara omenila je najpomembnejše, da ima pečica možnost pečenja vročem zraku in na žaru (preveri), kajti v tem primeru pokriješ pripravo tistih jedi, za katere so potrebne višje temperature pečenja. Primeri: tanka pica -zgornji + spodnji grelec 230 – 300 stopinj ali opcija -samo vroči zrak 200 – 220 stopinj Pri pečenju pečenke, ki so v sredini malo manj pečene -zgornji in spodnji grelec 250 – 270 stopinj ali opcija -žar 190 – 200 stopinj itd., itd…. Pri pripravi določenih jedi na žaru, pa bodo verjetno težave, oz. slabši rezultati pečenja npr.: opečeni ali obloženi kruhk, tanki zrezki,…Odvisno od tega, za kaj boš pečico uporabljala. Pri meni je funkcija GRILL pri 275 stopinjah in zadeva perfektno funkcionira. kupiti moram še sesalec, pa me zanima koliko vatni mora biti, da fino sesa S sesalci je pa malo bolj komplicirano. Tu ti pa polagam na srce, da dobro premisli, kljub temu ga boš večinoma uporabljala za parket. Ne meni se za izjave tistih, ki trdijo, da je vseeno...važno, da sesa ip.. OK, sesalci višjega ranga, kot so VORVERK ali KIRBI, verjetno pri izbiri odpadejo, kot knof od gat in o njih raje ne bom izgubljal besed. Pri nakupu sesalca nižjega cenovnega razreda pa svetujem previdnost. Lani so bili v VIP-u objavljeni rezultati testiranja. Ker sem se tudi jaz odločil, da zamenjam našo pet let staro gajbico od Elecroluxa, sem še posebej pozorno prebral članek. Glavne ugotovitve so naslednje: -
Čim nižja je cena, slabša je kakovost z zelo redkimi izjemami, -
Slabi sesalci ne le, da ne posesajo vsega prahu, že posesani prah (tako rekoč enako količino prahu) ponovno vrnejo v zrak….kasneje spet sedejo na površine…posledica tega je potreba po non stop sesanju. Sesalec ima lahko še ne vem kako super filter, a če ne tesni je to itak brezveze. -
Večja moč ni vedno znak kakovosti, -
Nakup cenenih sesalcev v vsakem primeru ni priporočljiv, še posebej, če ima kdo od družinski članov kako alergijo. Zdaj pa še zmagovalci testa : "navajam" 1. mesto: Bosch formula Hepa BSG71835 in njegov dvojček SIEMENS VS071835 (cena 170 EUR) Sicer najdražji med testiranimi, še kar dober za čiščenje preprog, odlično zadrži prah. Dobro odstranjuje živalske dlake, zato je primeren za alergike in lastnike hišnih ljubljencev. Je najtišji sesalnik doslej. 2. mesto Miele Electronic S 370/HS01 (cena 160 EUR) Še kar dober za čiščenje preprog in odlično zadrži prah Dobro odstranjuje živalske dlake, zato je primeren za alergike in lastnike hišnih ljubljencev. Je pa malo glasnejši od BOSH-a 3. mesto :Philips Universe FC9017/30/B (cena 130 EUR) Je najcenejši med dobrimi, še kar dober začiščenje preprog. Primeren za alergike manj za lastnike hišnih ljubljenčkov, ker slabše odstranjuje dlake. Primernejši je za trše talne površine, pri uporabi na ostalih sesalnih površinah je dosegel le povprečne rezultate "konec navedka" Predstavil sem le modele, ki so dobili dobro oceno na testu, ostali so dobili slabše ocene. Edina težava je le, da so vsi modeli dobavljivi čez mejo, v sosednji Avstriji. Mogoče se je v teh mesecih kašen pojavil tudi pri nas, res ne vem. Dobiš pa verjetno sesalnike od istih firm s podobnimi karakteristikami. En ugoden nakup in vse lepo v novi štalci LP PS: še en link za primerjavo testiranih modelov TUKAJ
< Sporočilo je popravil Baldi -- 15.1.2006 23:30:09 >