|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vožnja z gondolo
29.10.2008 9:35:04   
sye
Čau punce,
ali je katera izmed vas šla v začetku osmega meseca zraven na smečanje in se vozila z gondolo? Rada bi šla zraven, vendar se gondola dvigne zelo hitro na 2500m in so bi se mogla dvignit vsak dan. A je to lahko kakšen problem, glede na to da trenutno zelo nizko nosim. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vožnja z gondolo
29.10.2008 10:38:27   
Anonimen
Jst ne bi šla.

(odgovor članu sye)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2008 11:51:55   
linči 312
sicer nisem strokovnjak za te zadeve, ampak sem tud sama planirala, da bi šla drugo leto januarja (bom v cca 6 m) zraven na smučanje. samo zraven, ne da bi smučala, da ne bo pomoteuser posted image . zdej verjetno ne bo nč iz tega, pač drugi razlogi. sem se pa takrat mal zanimala in na netu zasledila, da nosečnice ne smejo previsoko (na rpevisoko nadmorsko višino) ker je tam manj kisika v zraku in menda ni dobro za dete.

malce pobrskaj po sletu, se najde precej nasvetov tud na to temo. seveda pa ti svež zrak kje nižje v dolini verjetno ne bi prav nič škodoval. morda ravno nasprotno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2008 12:47:28   
Dali*
ni šans. bi rada rodila v gondoli? veš kak pritisk je to za telo...

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2008 19:32:28   
sye
Sem malo brskala po spletu, pa je Pušenjak enkrat odgovoril, da vožnja z letalom in gondolo ne vpliva, pa tudi mojo g. sem vprašala, pa je rekla da ni problem. Sploh ne vem kaj naj nardim. Drugače itak ne bom smučala, bi pa šla na vrh, kjer se vedno ustavimo za kosilo in posedimo, ker če ne bom cel dan v dolini sama brez družbe. No, če bo tako, bom pač ostala spodaj, ampak zanima me vseeno kaj si še ostale mislite o tem. Gremo namreč konec januarja, rok pa imam konec marca.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2008 19:38:05   
Anonimen
Če bi se to zgodilo, da greš 1x na teden gor in 1x na teden dol, mogoče bi šla.

Da pa reskiram vsak dan tako višinsko razliko in da nizko nosim, jst ne bi reskirala otročička zaradi užitkov in še to užitkov drugih.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sye)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2008 20:52:16   
jakaracman
Na kraj pameti mi ne bi to prišlo.Gondola se lahko pokvari , lahko te morajo reševati.Skratka kot noseča sploh ne bi vplačala smučanja.

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2008 21:10:38   
sye
Očitno vas veliko razmišlja enako. Sej ne bom vplačal smučanja, ampak zraven na dopust pa mislim da je vseeno dobro it in se naužit svežega zraka. Na gondolo mi pa tudi ni potrebno it.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2008 23:02:52   
bjondi
Vem da imaš pomisleke,delaj kakor ti srce govori...

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2008 14:44:48   
sye
A je šla katera od vas na dopust za en teden v tujino dva meseca pred rokom, ali imate o tem pomisleke? Pa glede na to, da pravijo da ni dobro v krajih z visoko nadmorsko višino, koliko mislite da je ta meja, kjer še ni nevarno (a 800m je previsoko?

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2008 15:27:48   
Tanja55
ahh gondola..jst sem pa mislila ono beneško ;) no ja, zdej pa resno...torej, jst ne bi šla z gondolo, na dopust pa kar pojdi če se dobr počutiš in se ti da. Tud če boš mal več sama v dolini ti bo svež zrak dobro del in se pač zamotiš s čim drugim. Kar se pa 800m nadmorske tiče...ah punca, tud v Kranjski gori so nosečnice kaj ne? user posted image  tujina pa ...  verjetno ne greš ne vem kam daleč in v riskantno območje...torej če so to italijanske al pa avstrijske Alpe čist fajn. Seveda je vedno tak da lahko prezgodaj rodiš in 8 mesec je že možno, mal se pozanimaj tud o tem kaj bi blo če bi...sicer pa poslušaj sebe in svoje telo, ter nasvete G.

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.11.2008 16:06:47   
ninca19
po moje ne sme bit nič narobe če se pelješ z gondolo. hodijo nosećke tud na letala, pa ni nič narobe. če ti ginekologinja ni odsvetovala vožnje z gondolo, ne vidim razloga zakaj nebi šla.

če pa gledaš na to da se lahk pokvari pa te bojo mogli reševat ipd ... user posted image to se lahk zgodi vsakemu in jev erjetnost da se bo to zgodilo ravno tebi majhna, al ne?!

Nina

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2008 20:50:59   
sye
Ja grem v dolomite, pa kraj je na 800m, samo z gondolo pa se dvigneš na 2500m. Po moje tudi ne bi bil problem se vsaj enkrat ali dvakrat mogoče trikrat dvignit gor in tam pojest eno dobro kosilo in počasi nazaj v dolino. Kaj mislite? Vem pa da če se ne bi dobro počutila, ne bi več šla. Drugače pa je tam kar veliko mesto in tudi domačinke nekam h ginekologu hodijo, tko da ziher je kje tam kakšna ginekologija, porodnišnica itd.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2008 21:12:39   
Miska2
Tudi jaz bi odsvetovala vožnjo z gondolo - moja kolegica je šla le enkrat (in bila je precej manjša višinska razlika) in je bilo dovolj, da je rodila 1,5 meseca prezgodaj... torej ni vredno tvegati.
Srečno!

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.11.2008 8:06:42   
_katja_
Tole je od prof. Videmškove, športna dejavnost in višina:

Nosečnica se že v mirovanju dlje prilagaja na nadmorsko višino. Izogiba naj se nadmorski višini 2000 metrov in več ter športni dejavnosti na več kot 2500 metrih. Ko je izpostavljena nadmorski višini 2000 metrov in več, naj se prve dni prilagaja in šele potem nadaljuje športno dejavnost.

Odvisno je kako se ti počutis. Načeloma ni problema če greš z gondolo gor, samo jaz ne bi sla ravno vsak dan. Mogoče vsak drugi dan. Boš pa videla kako se boš počutila. Je pa definitivno sprehod tam visoko v naravi super za fizično pripravljenost in dušo. Glede okvare gondole pa ne kompliciraj. Če bi gledali kaj vse se nam lahko zgodi, je pe najboljse, da smo kar doma skoz. Skratka uživaj na dopustu!

K

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......