|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneto grlo
11.3.2011 19:51:41   
leo**tia
naša tamala 2leti ima baje vneto grlo...dobila je AB sumamed........vročino ima še zdaj 38,1 in mrzle roke.naj ji dam pred spanjem calpol ali ne???in kako dolgo traja temperatura??danes smo bile cca 1uro zunaj.............ni imela vročine........kdaj bi mogla temperatura nehat??če ima mrzle roke pomeni da bo še rasla a ne??in z nosa ji lije ko s škafauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneto grlo
11.3.2011 19:57:17   
leo**tia
ja pa še to da ne odpiram nove teme..mala je lulala v kopalnici jaz sem samo na trenutek odšla v kuhinjo in je mala vzela moj parfum pa si je v oko špricnola...........user posted image user posted image smo sprali jokala ni,ne toži da bi jo bolelo,le ima malo rdečo..kaj naj???sprala sem,kapljice za oči pa nimamuser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2011 20:39:34   
leo**tia
2dni prej pa je bila kolegica pri nas,ki ji je mala tud iumela vročino..zdaj sem jo klicala kak je pa pravi da so bile na infuziji danes in da ima adenovirususer posted image user posted image ......to mi je še treba da moja to dobi....naša zdravnica pravi da je grlo vneto...............zaj pa naj si mislim svojeuser posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2011 20:52:48   
J.L.
če ima mrzle rokice in nogice, pomeni da ji vročina še raste. Ko postanejo oboje mlačne oz tople,vročina doseže vrh. jaz calpola še nebi dajala, razen če je otrok nagnjen k vročinskim krčem. počakaj, pa ji izmeri v spanju, če bo temperatura čez 38.5, ji daš calpol, drugače ne. pazi edino da pije, čeprav je včasih res ežko. 

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2011 20:54:54   
Sa.Ka
Z vnetim grlom greste ven? user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2011 20:56:56   
leo**tia
vseeno sem dala calpol,bila je zelo razdražljiva..zdaj spi,roke tople in noge,ker je valda padla po calpolu.....pije zelo veliko kar se čudim,po liter in pol soka...drugo noče..pa mleko je pila zdaj 2dc........na kaj moram biti pozorna če bi bil adenovirus kot ga ima od kolegice mala??po moje bi ga sumamed uničil,ali??tista mala je imela ospen,pa ni pomagalo..le da moja mala ne bruha,le vročino ima,in kašlja in z nosa teče prozorna tekočina

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2011 21:10:06   
leo**tia
IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

Z vnetim grlom greste ven? user posted image

zunaj smo bili ko sem jo davala v avto,ko smo šle k zdravnici me je čakala da sem zaklenila in tako naprej..tako sem mislila,,,,,

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2011 21:19:31   
majana79
adenovirus se ne zdravi z antibiotikom, ampak se samo zbija vročina, ker je navadno tam okoli 39, 40. Vsaj tako je bilo pri našem, ko smo pristali na infekcijski - 5 dni je imel okoli 40. Zdravila ni oziroma se daje samo izrednim primerom, ker ima ogromno stranskih učinkov.
Tudi če ima adeno, to ni nič hudega, vsi smo ga že preživeli. Zna bit pa eden izmed znakov tudi vneto grlo, ni pa nujno - našemu so adeno odkrili ravno z brisom, po 2 dneh nepotrebnega! antibiotika.
Ne obremenjuj se po nepotrebnem. Opazuj otroka, če je potrebno zbijaj vročino (ko je nad 38,5 - to je merjeno po odbitku), in če bi opazila kakšne posebne znake, pač pokliči dežurnega ali pa jo odpelji.

Me je pa groza, če je otrok res dobil ospen za adeno. Virusi se itak ne zdravijo z antibiotiki. user posted image

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2011 21:34:54   
leo**tia
naša doktorca daje ab skoz...tisti punčki ni pomagal pa čez 3dni vročine so šli na infuzijo zarad bruhanja,ta,m je potrjeni adeno..zdaj so doma,prejela je le infuzijo...mene je groza te bolzni,ker sem videla kako je ena pupa ki je bila v bolnici prejšnje leto kot mi(pljučnica)tista mala pa adeno,,,bila je uboga,kopali so jo,na vse načine zbijali temp,in niso mogli,no so,ampak za 1uro je narasla na 40....groza............mi nismo soočeni s takimi virusi,6letnik ga nikoli ni imel,tak da me je strah...sam ni nujno da ima moja mala to...mogoče pa se le nalezla od kolegičine.......................pije lepo,le temp čez noč ni imela,zjutraj spet....ne vem več kaj naj si mislim.........................user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.3.2011 21:47:43   
leo**tia
daj je od kašlja tudimalo bruhala,,ne veliko.................kašelj pa ima tak suh,vmes sočen ker ima sluz v grlu...to že dolgo ima...............

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2011 21:49:30   
Sa.Ka
Čaki mal. Ti si bila pri zdr., otroka je pregledal, diagnoza vneto grlo. Kaj bi zdaj rada? Sama sebe prepričuješ, da je tamala se nalezla od ne vem koga. Angine se zdravi, se jih mora!

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2011 21:58:39   
leo**tia

Čaki mal. Ti si bila pri zdr., otroka je pregledal, diagnoza vneto grlo. Kaj bi zdaj rada? Sama sebe prepričuješ, da je tamala se nalezla od ne vem koga. Angine se zdravi, se jih mora!

ne prepričujem se samo naglas mislim..pač me je ustrašila ko je rekla da njena ima adeno,a imamo isto zdravnico...njej je tud povedala da je angina in napisala ospen...nam tudi,samo mi imamo sumamed.........

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2011 22:03:49   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

ne prepričujem se samo naglas mislim..pač me je ustrašila ko je rekla da njena ima adeno,a imamo isto zdravnico...njej je tud povedala da je angina in napisala ospen...nam tudi,samo mi imamo sumamed.........

Sumamed se daje z razlogom. Sama veš kolikokrat je tvoj otrok dobil kakšen AB, kakšen je bil učinek,noben otrok nima istega poteka bolezni.  A se sekiraš ker tvoja mama vzame lekadol za glavobol, ti pa pač aspirin, ker je tako zdr. predpisal?  Mislim, halo???? user posted image   Sicer pa  je zdravnik tisti, ki spremlja tvojega otroka, on že ve kaj dela, se ti ne zdi?

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2011 22:06:16   
J.L.

tudi zdravniki so zmotljivi...

Sumamed se daje z razlogom. Sama veš kolikokrat je tvoj otrok dobil kakšen AB, kakšen je bil učinek,noben otrok nima istega poteka bolezni.  A se sekiraš ker tvoja mama vzame lekadol za glavobol, ti pa pač aspirin, ker je tako zdr. predpisal?  Mislim, halo???? user posted image   Sicer pa  je zdravnik tisti, ki spremlja tvojega otroka, on že ve kaj dela, se ti ne zdi?

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.3.2011 22:10:16   
leo**tia
ja saj...panična sem......user posted image user posted image ...strah me pa ne vem zakaj...........se opravičujem...upam da ga je dala s razlogom..hotela je dat ospen,ampak ga je moja mala pila pred 4tedne zarad vnetega grla in sluzi,pa ni pomagal...zato je zdaj dala sumamed,upam da bo to pomagalo in bo vse vredu,,,,,,,,,

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.3.2011 22:12:49   
J.L.

naša doktorca daje ab skoz...tisti punčki ni pomagal pa čez 3dni vročine so šli na infuzijo zarad bruhanja,ta,m je potrjeni adeno..zdaj so doma,prejela je le infuzijo...mene je groza te bolzni,ker sem videla kako je ena pupa ki je bila v bolnici prejšnje leto kot mi(pljučnica)tista mala pa adeno,,,bila je uboga,kopali so jo,na vse načine zbijali temp,in niso mogli,no so,ampak za 1uro je narasla na 40....groza............mi nismo soočeni s takimi virusi,6letnik ga nikoli ni imel,tak da me je strah...sam ni nujno da ima moja mala to...mogoče pa se le nalezla od kolegičine.......................pije lepo,le temp čez noč ni imela,zjutraj spet....ne vem več kaj naj si mislim.........................user posted image user posted image user posted image

ali je angina potrjena z brisom oz lab. preiskavami, ki kažejo bakterijsko okužbo? v kolikor ja, je sigurno potreben AB. večina pediatrov,pa ponavadi AB predpiše ob sumu, brez potrjene klinične slike. boš videla kako bo po 2 dneh. v tem času bi se mogla temperatura normalitizirat, če ne, pa najkasneje v 3 dneh mora biti otorku bolje. v kolikor se stanje po 3 dneh ne izboljša, greš nazaj oz gre verjetno za virus, ki pa se itak ne zdravi z AB.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2011 22:20:32   
leo**tia
samo ji je pogledala uha,pljuča in pravi da je grlo vneto...in je dala AB

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.3.2011 22:30:22   
leo**tia
jaz sem tudi imela pred 1tednom vneto grlo...........danes sem se zbudila vsa koprivnata....in baje alergija na ospenuser posted image ...ne zaupam naši zdravnici,nimam pa ju kam prepisat........

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2011 11:01:44   
leo**tia
lp...še vedno smo v vročini....niha ji...en čas ima 38,4,za 10minut,38,1.....zdaj spi roke tople...čez 38,5ni šla temperatura....

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.3.2011 11:08:12   
majana79
a pa je imela tamala kdaj vročinske krče, da te ta vročina tako skrbi? je apatična, zavrača hrano in pijačo, bruha?

naš je pri taki temperaturi samo malo siten, vročina je pri nas v pravem pomenu besede šele 39 in več

če ne, poskusi ne toliko skrbet, ker si delaš samo škodo

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.3.2011 11:11:57   
leo**tia
zdaj ji merim ima 39,1user posted image ...ne noče jesti je zaspana,pije dokaj normalno,ne bruha samo kašlja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,zdaj pri 39,1ima tople roke..pomeni da ne bo rasla..dala sem ji calpol.................skrbi me ker je cela uboga,po licu rdeča.mah ne vem če ne bomo šli do dežurnega na odvzem krvi

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.3.2011 11:18:07   
Precious
To ni za hodit k dežurnemu otroka. Pa dajte malo zdrave pameti v roke in nehajte biti panične in otroke že vsak drugi dan peljat k zdravniku. Zdravnik ni čudodelec. pač tvoja ima vneto grlo  logično da ima tudi vročino
Bili ste pri zdravniku včeraj in če otrok ni apatičen nimate do ponedeljka kaj hodit k zdravniku.

I ne tvoj otrok nima adenoviroze,četudi bi jo imel bi zdravnik naredil  kaj user posted image   Absolutno nič,ker nima kaj

< Sporočilo je popravil Precious -- 12.3.2011 11:19:04 >

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.3.2011 12:03:54   
Najaa
Se strinjam s Precious. Vročina se pač zbija s kakim calpolom, svečkami (na 4 ure, če je treba), mogoče kopel, hladni obkladki... Če v pon ne bo padla pa nazaj. 

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.3.2011 21:23:45   
leo**tia
mi katera prosim pove do koliko dni je "normalna" temperatura pri vnetem grlu???ko ji pride do 39,2 so roke in noge tople......

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

ti je dogčas?
muška

da (37%)

ne (63%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!