Naja31
|
Punce, prosim za nasvet. Moj starejši sin (5 l) je včeraj proti večeru začel tožiti, da ga boli ušes. Vročine ni imel. Pred spanjem je dobil calpol, ker se mi je zdelo, da bo težko spal.No, calpol ni pomagal, in nekako do polnoči ni mogel spati, je jamral, da ga boli. Ob polnoči sva šla k dežurnemu pediatru. Je pogledala ušesek, rekla, da je samo nekoliko rdeč, tudi sin je pri njej rekel, da ga manj boli. Če ga bo še bolj bolelo ali če bo dobil vročino pa naj greva k njegovi pediatrinji. Potem sem mu dala močnejšo dozo calpola, in je do jutra lepo spal. Zdaj zjutraj je imel nekoliko povišano vročino, (37,7) ušes ga še vedno boli, ampak na njegove izjave koliko močno ga boli, se ne morem zanesti, ker se spreminjajo iz minute v minuto. Zdaj pa ne vem ali naj ga danes popoldan peljem k pediatru? Ali naj počakam do jutri? Je sploh kaj možnosti, da bo ta ušesek šel "sam nazaj"? Ali pa je že vročina, tudi rahla, že znak, da je treba nazaj k zdravniku? Ponavadi se držim načela 3 dni vročine in potem k zdravniku, zdaj pa res ne vem kaj naj. Vnetja ušes sploh nismo navajeni, ker ga je do zdaj imel enkrat vnetega pri 2eh letih. Tiste, ki ste bolj izkušene z vnetimi ušesi, pomagajte, prosim. Hvala.
|