ma19teja
|
darjatimci
pri nas na srečo "še" nismo imeli gnojnega izcedka ima pa veliko ušesnega masla. So mi rekli, da ga moram pucat vendar ne pregloboko. Fiziološko (za nosek) sem pa res malo zanemarila bom takoj skočila ponjo... res je bilo bolje ko sem jo redno uporabljala, čeprav mu ni bilo všeč.
Za kam (nosek ali ušesa) pa so dexametazon kapljice? Jih dobiš samo na recept.
Andra
Ja na žalost vem, da vnetje ušes ni mačji kašelj, ker sem sama kot otrok imela velikokrat vnetje... zato še predobro poznam bolečino in bi še toliko bolj rada pomagala našemu mišku. Ko je imel prvič vnetje sva dobila "Hiconcil" (ne vem če sem prav napisala). Če pa se le da bi se mu izognila, ker je dobil takoj drisko po njem. Zato sprašujem, kako omiliti oz. najbolje preprečiti vnetje. Res pazim, da ni na prepihu, vendno ga brišem in preoblečem takoj, ker se zelo poti... odgovor paronažne pa me je kar zaskrbel. Sva res fasala od dojenja leže??? Kakorkoli... se bom pa potrudila da bova samo sede dojena.
Testiranje za alergijo - bili smo na Jesenicah pri dr. Tolarjevi. Naročena za ob 8h, domov pa smo šli ob 17h.
8.30 so nas sprejeli (še ostale malčke s starši) na oddelek in okoli 9.30 smo bili na preventivnem pregledu pri pediatriji. Pregled je podoben posvetovalnici. Vse te vprašajo o alergijah v družini, kakšni znaki so pri otroku, na kaj sumiš, kaj je jedel, če se dojita je seveda pomembna tudi tvoja prehrana. Pregleda očke, ušeska, grlo, pretipa trebušček ter zabeliži vse izpuščaje, pikice... Potem smo bili do cca. 12h frej, da je mali malo pojedel in podremal. Okoli 12h so ga testirali (vbodni testi - na obeh rokicah) na mleko, beljak, rumenjak, jabolko, paradajz, pšenično moko, janež. Test je pokazal na beljak in malo na rumenjak in tako sva dobila dieto - brez jajc in izogibati se raznim E-jem. Test traja 5 min, rezultati so v 15 min, ko malčka pregledajo po celem teleščku. Ena punči je bila potem še enkrat testirana na druge stvati, pa še kri so ji vzeli - res je bila boga. Čisto na vse živo je alergična. No, nam so rekli, da je zaenkrat TO in da se morava držati diete do cca. roj.dneva, ker je takrat 4.cepljenje (ošpice, mumps) na osnovi beljaka. Cepljen bo na oddelku in pod celodnevnim nadzorom. Seveda če se vmes pojavijo ponovno izpuščaji jih moram poklicati.
Po kosilu (kosilo pripada samo otroku, zato imejte sabo kaj za jest) smo se pa samo premetavali iz čakalnice v sobo in bili naveličani za znoret. Vendar so rekli, da zaradi preventive, če bi bila kakšna reakcija na testiranje. Okoli 15h sem šla še do zdravnice, ki mi je vse razložila in naročila k dietologu.
Če te še kaj zanima kar vprašaj. Veliko sreče na testih. (Zelo dobrodošlo je, če je oči tudi zraven, da ti vsaj na WC v miru zletiš )
mišek
saj vem in bova tudi takoj šla, če bo potrebno. Zaenkrat ni še nič jokal in nič ne kaže da bi kaj bolelo. Prvič je bilo res grozno. Ko mu kaj ni, vedno pokaže, zato bom malo počakala.
sabini
taki kot je napisala Ezi. Lahko pa tudi zavrača hrano, ker pri požiranju boli (pogoltni slino - čutiš pritisk v ušesih), če je vneto je kriza.
Pa še to so mi rekli, da vnetje malokrat pride direkt samo na uho. Največkrat se razširi iz nosa ali grla.
Hvala vsem in čimmanj vnetih ušesk.
Mateja in Cene
|