Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vnetje očk & skiaskopija 22.2.2009 20:10:33
|
|
|
|
J.L.
|
zaradi vnetij očk smo dobili napotnico za okulista, ki pa zaenkrat razen masaže ni omenjal ničesar drugega. čez nekaj tednov imamo kontrolo, izboljšanja ni, tako nas verjetno čaka širjenje slezovodov. smo pa še naročeni na skiaskopijo, ker si tamala neprestalno gnete z rokicama po očkah. tako mora boščika 3 dni pred preiskavo, dobivati atropinske kapljice, ki pa povzročajo, zamegljen vid, vrtoglavico, in to od 4do 10 dni. če ima kaka mamica izkušnje, prosim za kakšno dodatno info? ali res tako dolgo traja vse skupaj? v primeru alergije na njih pa naraste temperatura, tako je uporaba prepovedana.
|
|
|
|
RE: vnetje očk & skiaskopija 23.2.2009 9:46:48
|
|
|
|
Nelly2
|
Jaz sem masirala solzevode, tako da so se pri 5 mesecih te membrane v solzevodih predrle. Oči pa so bile precej zlepljene, zjutraj moj otrok včasih ni mogel odpreti oči, so bili pa tudi dnevi, da sem oči čistila vsakih 20 minut. Priznam, da v masažo solzevodov nisem najbolj verjela, ker se lep čas ni nič spremenilo. Očitno sem bila v zmoti, in tako smo se izognili nepotrebnim skrbem.
|
|
|
|
RE: vnetje očk & skiaskopija 23.2.2009 10:00:34
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nelly2 Jaz sem masirala solzevode, tako da so se pri 5 mesecih te membrane v solzevodih predrle. Oči pa so bile precej zlepljene, zjutraj moj otrok včasih ni mogel odpreti oči, so bili pa tudi dnevi, da sem oči čistila vsakih 20 minut. Priznam, da v masažo solzevodov nisem najbolj verjela, ker se lep čas ni nič spremenilo. Očitno sem bila v zmoti, in tako smo se izognili nepotrebnim skrbem. to pa je vzpodbucen odgovor. koliko časa pa si masirala, da se je izboljšalo. mi šele kakšna 2tedna, pa mala niti ne pusti, tako je bolj težko.
|
|
|
|
RE: vnetje očk & skiaskopija 23.2.2009 10:21:25
|
|
|
|
Nelly2
|
Moj otrok je imel to od rojstva, ampak sprva ni bilo tako močno. Po 2,5 mesecih sem začela pogosteje in po vsaki posvetovalnici še bolj pogosteje, saj so me pediater in medicinske sestre vsakič s tem "predramile" . Pri 4,5 mesecih je pediater že omenjal napotnico za okulista. Najboljše bo, da poskušaš masirati tako na "by the way" med igro, pa šteješ in pritiskaš do 10x na en solzevod, ponoviš isto na drugem. Jaz sem tako 1x do 2x na dan naredila. To, da ti ne pusti, ti naj ne bo v izgovor. Boljše sedaj nekaj solzic, kot pa vse tisto dati skoz. Kapljice Tobrex nam niso pomagale, niti kapljice materinega mleka, kar slednje na očesnem oddelku odsvetujejo. Kolikor mi je znano, so včasih na to čiščenje solzevodov pošiljali otroke kot po tekočem traku, sedaj pa čakajo do 6 mesecev, lahko pa traja tudi do 1 leta. In ni prijetno. Kar vztrajaj!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?