martinuška
|
Tudi jaz sem pred nekaj leti imela eno leto skoz ponavljajoče se vnetje mehurja, ki se mi je enkrat razširilo celo na eno ledvico. In to boli še celo bolj kot vnetje mehurja. Vsakič sem šla k zdravniku, na preiskave, nato dobila antibiotike, pa ni nič pomagalo na dolgi rok. Nato sem v eni reviji prebrala, da pomaga predvsem mega pitje vode, da odplakneš bakterije iz mehurja, poleg tega pa tudi vitamin C (ki ga je ogromno tudi v brusnicah). Tako da sedaj, ko dobim vnetje mehurja, spijem ogromno vode (tudi do 5 litrov, ampak to je mogoče dan do dva dni), se pravi vsakič, ko grem na stranišče, spijem 3 dcl vode. Poleg tega čez dan večkrat spijem Cedevito, ki ima C-vitamin, in ta mi tudi dejansko pomaga, čeprav se čudno sliši... (Običajno namreč že takrat, ko malo začutim, da me boli pri lulanju, spijem kakšna dva kozarca cedevite, pa mi že to pomaga...). Bistveno pa je, da spiješ res dosti vode. Ker pri tolikšni količini vode potem greš lulat na 10 min ali še manj, ampak vsakič vsaj malo vode gre ven. Kar tudi manj boli. Ja, sem skoraj doktorirala na to temo... Aja, tisti čaj meni ni nič kaj posebej pomagal. Meni je pomagalo tako, kot sem zgoraj napisala. Kar se pa tiče preventive, pa tole: kot ti je že napisala Zoja Miša, moraš paziti nase. Se pravi, ne sme te zebst v noge, predvsem pa ne po križu oz. ledvicah. Jaz sem od tistih vnetij dalje zagovornica spodnjih majic, čeprav bi res raje bila brez njih, ampak me je izučilo. Vso srečo ti želim.
|