misar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L Še nasvet z moje strani, glede glivic. Nosi samo bele bombažne hlačke, izogibaj se oprijetim oblačilom, ter sedenju s prekrižanimi nogami. Umivaj se samo zvečer, uporabi intimno milo, briši se v svojo brisačo, katere pa ne peri z mehčalcem. Kar se tiče prehrane: navadi se jesti veliko jogurtov in malo sladkarij ter kruha in pekovskih izdelkov. Kadar ti zapaše sladko, vzemi jogurt z žlico medu. Meni je to zelo pomagalo. Pa še tole: kadar začutim, da se G pojavijo (takoj na zažetku), vstavim eno vaginaleto vagisan-a. Veliko sreče. ja barvne bombažne hlačke res povzročajo probleme sicer pa bom citirala kolegico, ki je vse tako obširno napisala, da ni možno boljše: 1. Nemudoma si naj neha ženska spolovilo umivat s KAKRŠNIM KOLI milom. Z milom, četudi je intimen, uničuje naraven ph nožnice in ga vedno znova zruši. voda, tudi po mnenju ginekologov, povsem zadostuje, saj se nožnica že po naravi čisti sama. Če misliš, da bo imela zato neprijeten vonj (tudi jaz sem se tega mala), proč s skrbmi. kOnčno bo brez vonja, saj bodo vnetja šla stran. Že marsikater ginekolog mi je rekel, da ženske dandanes pretiravajo s higieno tam doli, zato pa je tako kot je... 2. Obvezno naj si začne likati na zelo vroče spodnje hlačke in brisače s katerimi se briše 3. Vse perilo, ki ni bombažno naj čez dan opusti (drugo je za kakšno urco med seksom , tudi vse tangice naj bodo preteklost, razen če je res res nujno, naj jih ima, a naj bodo bombažne 4. Oprijete kavbojke, kuhanje v njih poleti? Super pogoji za nastanek vnetja. naj se raje odloči za krilo ali kakšne nožnici bolj prijazne hlače, ki dihajo. 5. Po vsakem spolnem odnosu brez izjeme naj gre vedno lulat, da izloči morebitne nezaželene bakterije Nemudoma naj se odloči za tole kuro, vse to naj dela NAENKRAT, torej v istem času: 1. 1 teden naj pije urološki čaj po navodilih - dobiš ga v vsaki lekarni 2. Ob tem naj si vsak večer pripravi parno kopel iz hrastovega lubja ( to naj traja kar 2 tedna), nad paro pa naj sedi kakšnih 10, 15 minut. ko se bo kopel dovolj shladila, naj si s to vodo izpere nožnico. 3. Ta dva tedna naj si da vsako noč na vložek probiotični jogurt, lahko si z njim tudi "namaže" nožnico 4. Še preden pa s tem začne pa naj skoči v lekarno kupi Vaginalete z boraksom (poskusila sem praktično vse, so edine, ki so mi zares pomagale - lekarne jih delajo same) in jih redno vstavlja večer v nožnico 1 teden. 5. V tem času naj se čim bolj izogiba sladkarij in prevelikim količinam ogljikovih hidratov 6. Predvsem pa naj se naspi in poskuša omiliti stres, ki je glavno gonilo tovrstnih vnetij Med vso to terapijo, ki sicer vzame nekaj časa, a verjemita, kako vredno je, se obvezno odrecita spolnim odnosom, saj lahko ti nanjo vnetja ves čas prenašaš nazaj (kar sedaj ves čas počneš, ne da bi to vedel - s Canestenom bi se namreč obvezno moral mazati tudi partner), tudi če se ona pozdravi. Sicer pa od kar tako ravnam, nimam več težav, le tu in tam manjše, ki jih odpravi že kakšen Vaginalet z boraksom in mao probiotičnega jogurta. Canestenu pa nekaj časa ne želim več blizu, saj sem imela občutek, da se je nožnica nanj navadila in da ni imel več učinka. Sicer pa še to, če gre za resnejša vnetja, ko so zraven prisotne še bolečine pri seksu, neprestano srbenje, pekoč občutek, vseeno zadevo nujno preverite pri ginekologu. Naj vas testira tudi za klamidijo, če sumi, da bi lahko ško za kaj takšnega. Tako, draga misar in vsi ostali, to je moja izkušnja, srčno upam, da vama bo pomagala iz tega začaranega kroga, ki bi vsakega spravljal v obup. In še to bi vam vse fantom položila na srce: nikar punc ne zaslišujte, ali se to dogaja zaradi varanja. KJE PA! Takšna vprašanja so osnovana na ogromnem neznanju in nepoznavanju. Gre za težavo, s katero se sooča večina žensk in ki jih je s pravilnim ravnanjem moč odpraviti. Vi pa svoje punce s tem še dodatno psihirate in če ne drugače, to še dodatno vpliva na razvoj novih in novih vnetij.