atena
|
Zdravo punce, imamao 4 tedne starega fantka, od starosti 10 dni naprej ima vneto ritko.Pri zdravniku smo najprej dobili neko mazilo, ker ni pomagalo so mu dali daktarin, naj bi imel soor čeprav v ustih ni imel nobene pikice, ker po enem tednu tudi to ni pomagalo smo dobili mazilo garamycin, to je sicer začelo pomagati, vendar sedaj kljub temu da to mazilo še uporabljamo (naj bi ga 5-6 dni), ritka spet ratuje rdeča , upam samo da ne bo dobil prav hitro še razjed na koži, ker se mu še stare niso pozdravile, ritka izgleda kot bi bila ožgana in razjedena.Probali smo pa že čisto vse, nove plenice, zavit je bil tudi samo v bombažne plenice, hrastovo lubje, čisto osušena in dolgo odvita ritka,zdravnica je dala tudi cinkovo olje ne pomaga, se mi celo zdi da je še slabše, ne pomaga tudi praška pasta.Ko je na začetku ko še ni bilo razjed patronažna videla ritko, je rekla da sem najbrž jaz nekaj pojedla, to se mi zdi sicer malo verjetno, ker jem samo krompir, kuhano zelenjavo, mleko,jajca, ribe, špagte, kakšen smetanov kavni jogurt,pijem vodo ,včasih uni pivo, ali komarčkov čaj.Ker moram poleg dojenja na žalost kljub vsem poizkusom dajati dodatek, se začela misliti da je ritka mogoče vneta od tega uporabljam aptamil comfort 1(včasih se je imenoval comformil 1).Ritka se je začela vnemati pribl 1 dan po tem ko smo zamenjali hipp hrano(ga je grozno zvijalo po njej). V porodnišnici je nekajkrat dobil novolak ki mu tudi ni ustrezal-zaprtje in zvijanje.Zanima me ali je imela mogoče katera izkušnje da bi bil otrok alergičen na ta dodatek.Kater dodatek mi predlagate, ker ga bom probala spet zamenjati, da vidimo če je to.
|