Veronika
|
no, pa bom še jaz pristavila svoj piskrček, ker smo imeli pred kratkim podobne težave. če je ritka le rahlo vneta, je ponavadi dovolj, da uporabiš močnejšo kremo - tako, ki ima več cinka, na primer Bubchen, Panaten, najboljša je pa praška pasta, ki jo dobiš v lekarni. če se rdečina ne poleže v dveh do treh dneh in se mogoče še širi, pa je res je dobro, da ritko pokažeš pri zdravniku, ki bo znal presoditi, ali gre tudi za glivice. v takem primeru dobiš canesten ali pa močnejši daktarin. včasih je glivično vnetje ritke povezano tudi s sorom v ustih (bele pikice, ki se ne dajo odstraniti), ker gre za isto glivo kandido. to imamo vsi v svojem organizmu, ob ustreznih pogojih pa se širi. za vsako vnetje ritke pa je res dobro tudi: - umivanje s poparkom iz ognjiča in kamilice - namakanje v poparku iz hrastovega lubja, še posebej, če je ritka tako vneta, da nastajajo že majhne ranice (hrastovo lubje dobiš v vsaki lekarni, na zavojčku je tudi napisano, kako se pripravi. jaz sem svoji bebiki pripravila kopel tako, da sem poparek zmešala z vodo v čebričku, v katerem sem jo potem namakala namesto kopanja) - sušenje na zraku - obvezno, pa še uživajo pri tem, ko lahko nagi brcajo. in seveda tako, kot so napisale druge - menjaj plenice in opazuj, ali je pri katerih kaj bolje. enim pašejo pampers, drugim fixies, tretjim huggies, pa babylove, pa pampers sensitive... moraš sama sprobat, res. no, pri nas je bilo tako: sprobala sem vse, res vse. po nobenih ni bilo bistveno bolje. dobila sem kremo daktarin, delala vse te kopeli - najbolje je bilo po hrastovi, za higieno skrbela sto na uro... bilo je bolje, čisto v redu pa ne. kar pomeni, da ritka ni bila več rdeča, vendar je še zmeraj imela nekaj pikic. ampak jaz pravim, da mora biti dojenčkova rita kot "baby face". no, potem sem sprobala še bombažne plenice racman, ker sem si po vsem tem rekla, da je morda občutljiva na katerekoli plenice. v eni noči - ampak res v eni noči! - je bila ritka čisto čista! res. zdaj kombiniram oboje, racmanke in navadne pamperske. čez noč ima obvezno bombažne plenice. brez skrbi, so dovolj debele, da ne pride skozi. čez dan pa izmenično, enkrat oblečem pamperske in enkrat bombažne. namreč, te bombažne so take, da je tamala res kot racmanka - debele, pa kot bi bila še zmeraj na široko povita. pa pa, veronika
|