|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneta koža ob plenički
5.3.2008 19:46:53   
kontrero
Naša punčka ima že nekaj časa vneto kožo na nogicah ob robu pleničke, na zunanji strani bedrc. Sedaj pa se ji je koža vnela še na hrbtu, ravno tako ob robu pleničke. Koža je  rdeča in jo tudi srbi, ker se praska in seveda je takrat še hujše. Pediatrinja je to že vidla in rekla le, da jo čimprej odvaditi pleničk. Stara je 14 mesecev in nam to še ne bo uspelo tako hitro saj niti noče sedeti na kahlici z nago rito. Oblečena v plenički ja, a še to le za par sekund. V glavnem, to vneto kožo sem mazala s hladilnim mazilom, z ognjičevim mazilom od welede in  bepanthen plus in nobena krema ne učinkuje. Mislim da še najbolje učinkuje ognjičeva. Vendar pa takoj ko se malo spoti, hrbet spet postane bolj vnet. A je imel kdo podobne probleme, s čim ste rešili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneta koža ob plenički
5.3.2008 21:23:36   
Vrtnica79
Probaj še z Canestenom

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu kontrero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vneta koža ob plenički
5.3.2008 21:32:16   
MissLady
Nam full pomaga Bepanten. Priporočam

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vneta koža ob plenički
5.3.2008 21:49:17   
Naja30
Kaj pa zamenjat plenice? Moja hčerka je okoli 4m starosti na enkrat postala alergična na pamperske in je imela skoraj en mesec vneto ritko in vse okoli, preden smo ugotovili, da je za to kriva plenica.

Pri 14m se mi zdi še malo prehito za odvajanje od plenice.

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vneta koža ob plenički
5.3.2008 21:56:06   
rogljicek
Jaz bi tudi rekla, da so krive plenice, saj po hrbtu ne more bit od kakanja. Zamenjaj plenice, pa boš videla. Bogica mala, upam, da se čimprej pozdravi user posted image
Pa 14 mesecev res še ni za odvajanje pleničk,no! user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 0:37:27   
soncek28
Moja je imela isto,in sem jo peljala zdravnici pokazat,je rekla,takoj stran plenice,uporabljala sem pa pampers,in sem  potem poskusila z baby love,in so ok,nima več nobenih problemov z kožo.
Drugač jo poskusi umit z hrastovim lubjem,kupi se v lekarni,se skuha kot čaj in je super,meni je priporočala patronažna sestra.
 

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 7:37:48   
BARBARA R.
Zamenjat plenice! Pri prvorojenki smo tudi imeli težave in smo kupovali plenice, ki se dobijo le v lekarni. Žal se ne spominjam naziva Lino.... ne vem kaj. Res za oči niso simpatične, vsebujejo pa več bombaža. Ali pa se obrnite na Tosamo.
 
Uspešno!
 
         user posted image

(odgovor članu kontrero)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 7:54:03   
sneška_
Pri moji sicer okrog pleničk nisem imela kakršnih problemov,ampak ko se je pojavilo rdečilo na ritki sem uporabljala Bepanten in eno kremo z peru balzamom kije po barvi rjava.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 8:36:06   
kristinaj
jaz naši ritko mažem s pasto di fissan. jaz jo kupim v italiji in fuul pomaga... lahko ji pa pleničke ne pašejo zato probaj še z zamenjavo le teh......

(odgovor članu kontrero)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 9:20:44   
ŠpelaP
Ko je bila naša pikica stara 5 mesecev smo imeli enake probleme. Vnetje se je vleklo cel mesec. Zamenjala sem različne plenice, preizkusila razne kremice, tudi take, ki sva jih dobili na recept - canesten, elocom (sva bili zaradi tega kar nekajkrat pri zdravniku).
Na koncu je najbolj pomagalo lekarniško mazilo za vneto ritko (od koroških lekarn) ter praška pasta. Sem ju kombinirala. Ko se je vnetje pomirilo pa sem kombinirala še z bepanthen mazilom. Pri vsakem previjanju sem ji ritko umila s kopeljo hrastovega lubja. Sem si ga skuhala v en kozarec za vlaganje in sem ga vedno malo prilila k vodi za umivanje ritke. Najbolje je seveda ritko umivati z vodo in krpicami in ne z vležilnimi robčki (sploh če je ritka vneta).
Sprva sem pri naši uporabljala DM-ove plenice in pamperske Aktiv fit. Ob vnetju sem oboje zamenjala in poskusila še Lidlove, DM-ove  Alana  (bolj naravne in eko), ki ji tudi niso ustrezala. Na koncu sem ugotovila, da ji ustrezajo Pampers Baby Dry, ki jih dobim v Avstriji ali pa Pampers Aktiv baby. Po vseh ostalih dobi takoj rdečo ritko.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vneta koža ob plenički
6.3.2008 9:56:44   
mateyka
kaj pa bombažne plenice za večkratno uporabo (npr. racman)? moja frendica jih uporablja, ker je njen pikec alergičen na vse plenice za enkratno uporabo.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?