|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vmeto oko
26.2.2010 21:11:31   
inč

Živjo...

naša punca po kmalu stara pol leta...ja je že prava velikanka...in ima že kak mesec in pol unet uček.
Smo bli že pri pedijatrinji in ta nam sprva ni dala nič, le naj oko spirava s prekuhano vodo...pa sva se vrnili čez par dni, ker je imela tamala res gnojen uček in sva dobili Torbex...in ta je pomagal le toliko časa kolikor sem ga uporabljala...potem pa spet isto. na koncu nas je poslala k okulistu in ta je rekla da je uček čist ok...amapak naj ga pridemo pokazat čez kake tri mesece,. midva sva vstrajala da naj vzame bris ampak ni hotela...
se mi pa zdi da je vsak dan huje...ma revica čisto zlimanega ko se zbudi in zlo jo srbi. sem pa slišala da nekatere spirajo z ognjičevim čajem...kako je s tem?
a ima še katera podobno izkušnjo ali kak učinkovit nasvet...hvala


papauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vmeto oko
27.2.2010 9:38:32   
Taddy78
Rekla bi ti probaj s kamilicami, ampak je vprašanje kaj je pri vas vzrok. Saj če gre za bakterijsko vnetje, bodo kamilice samo hrana za njih. Kaj pa vem. Probaj, s tem, da pač za vsak uček uporabiš svež kos vate in umivaš od notranjega dela navzven-no, saj to tak sigurno že veš.

Jaz sem pač kamilic prekuhala, pustila da se čaj ohladi in mu več krat na dan izpirala. Je vedno pomagalo.

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vmeto oko
28.2.2010 18:23:09   
ellie
Mi imamo slab mesec problem s tem. Ampak pri nas zgleda gre za zamašene solzne kanale...ker se to dogaja že skoraj od rojstva. So pa mu najprej vzeli brise, ki so bili vsi ok. Nam je dr. vseeno dal tobrex...je rekel, da ga naj uporabimo kar za spiranje in še vsaj 4 dni po tem, ko vidimo, da so očke ok. Ampak nam tobrex sploh ni pomagal, ker tak ni imel kaj za pomgat, tako da sem z njim prenehala. Mu pa spiram samo s prekuhano vodo in se mi zdi, da je dosti boljše. Jaz bi na tvojem mestu kar vztrajala, da vzamejo brise..

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vmeto oko
28.2.2010 19:59:27   
smej
Jaz bi na tvojem mestu spirala s prekuhano vodo, če ne bo boljše pa pojdita nazaj k pediatru. Kar vztrajaj naj naredijo bris.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vmeto oko
28.2.2010 21:41:34   
sanelaa
A se ne umivajo vnete oči od zunanjega kotička proti notranjemu?

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vmeto oko
1.3.2010 9:09:43   
smej
Ja tako je sanelaa. Od zunanjega kotička proti notranjemu. Ker se gnoj in ostala "umazanija" iztekajo proti notranjemu kotičku. In čistimo od bolj čistega k manj čistemu.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vmeto oko
2.3.2010 8:24:55   
pupika
Tudi našemu so se kar naprej gnojile učke, pa nam je pediater vedno samo rekel, kamilice in kamilice, mi pa se vnetih učk nikakor nismo mogli rešit, dokler mi enkrat v lekarni ni fizioterapevtka rekla, probajte z fiziološko umivat in pojdite k zdravniku po kapljice. Potem smo menjali P in je mali vedno dobil kapljice tobrex in kremico, ker samo kapljice nam niso pomagale, ko pa smo kombinirali z kremo tobrex, pa se je pozdravilo v 3 dneh, me je pa P še posebej opozorila koliko časa moramo dajat kapljice in kremico, ko je oko zdravo, moramo še zdraviti z kremico in kapljicami še 2 dni, ker drugače se vse zelo hitro ponovi in mi smo vedno zdravili nekje 5 dni. Lahko rečem, da imamo sedaj kar mir z vnetjem, samo pravilno moramo zdraviti.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vmeto oko
2.3.2010 18:54:17   
lorena2009
Jaz sem ji tudi spirala z kamilicami ,pa je bilo slabše .pediater mi je rekel
samo z prekuhano vodo ji umiješ ,mi smo dobilo kapljice tobrex in kremo tobrex
in je bilo po parih dneh vredu ,zdaj ima spet bistre oči user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vmeto oko
2.3.2010 23:36:51   
urshak
Jaz sem mojo bogo revico že iz porodnišnice prinesla z vneto učko. Mi je rekla patronažna, naj s fiziološko spiram, pa naj svoje mleko nakapam not, pa ni nič pomagalo. Sva šli k pediatrinji in sva dobili mazilo Bivacin. Pomagalo je v treh dneh. Še zdaj, ko se ji kdaj začne pacat, kar začnem mazat in je takoj bolje.

(odgovor članu lorena2009)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vmeto oko
9.3.2010 11:00:37   
sisi77
jaz sem mojemu 2 mesečnemu pikecu tri dni za povrstjo redno očke spirala z mojim mlekom in sedaj nima več težav. pred tem je dobil kapljice ( sem pozabila kako se jim reče) in ni nič pomagalo.

_____________________________

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?