Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 10:22:42
|
|
|
|
zmajaz
|
Ne - ker si brezposelna, nimaš druge možnosti, kot da se prijaviš na zavod in izkoristiš del nadomestila za brezposelnost, del ki bo ostal, pa boš lahko izkoristila po porodniški. Če se pa ne boš takoj prijavila na zavod in koristila nadomestila za brezposelnost, ti pa ne bo pripadala normalna porodniška, ampak tista varianta 55 % minimalne plače + 2 % za vsak mesec zaposlitve v zadnjih 3 letih.
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 10:59:13
|
|
|
|
katrinka
|
potem grem raje takoj na zavod, pa se nekaj - po drugi porodniski a mi res spet 3 mesece pripada nadomestila torej po koncani porodniski del nadomestila od prej in novi trije meseci...
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 11:01:55
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka naj omenim se da imam rizicno nosecnost hvala Če imaš rizično nosečnost in boš na dan prijave na zavodu na bolniški ti nadomestilo miruje. Moje mnenje je, da je za tebe bolj ugodna bolniška.
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 11:04:07
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka potem grem raje takoj na zavod, pa se nekaj - po drugi porodniski a mi res spet 3 mesece pripada nadomestila torej po koncani porodniski del nadomestila od prej in novi trije meseci... Za nadomestilo naštudiraj tole: http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/knjigeinzlozenke/zlozenke/dennad1.htm
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 11:11:09
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78** Če imaš rizično nosečnost in boš na dan prijave na zavodu na bolniški ti nadomestilo miruje. Moje mnenje je, da je za tebe bolj ugodna bolniška. Ja - ampak kot brezposelna oseba si lahko na bolniški še največ 30 dni po izteku pogodbe o zaposlitvi, pa še o tem odloča komisija.
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 12:31:57
|
|
|
|
katrinka
|
sem slisala za to opcijo o bolniski - vendar ali jaz lahko sploh grem na porodnisko ce nisem zaposlena - pogodba mi je potekla lanskega septembra...porodniska pa mi bo konec tega meseca se mi zdi da bo najmanj kompliciranja ce se prijavim na zavod - dobim za mesec in pol nadomestilo, potem mi stanje miruje, po koncani drugi porodniski pa dobim se preostanek nadomestila...kaj menite sem pa slisala da ti po vsaki porodniski pripada se tri mesece nadomestila ker dejansko je porodniska podobno kot zaposlitev jaz sem bila namrec neprekinjeno zaposlena, nato sem sla na porodnisko,potem bo sledil zavod,spet porodniska in se del nadomestila - ves ta cas ne bo prekinitve...me razumete kaj mislim, da bi po koncani drugi porodniski mi pripadal preostali del nadomestila od sedaj + 3 novi - ker vse skupaj ne bom se imela 5 let delovne dobe
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 13:00:23
|
|
|
|
sazi
|
jaz sem bila namrec neprekinjeno zaposlena, nato sem sla na porodnisko,potem bo sledil zavod,spet porodniska in se del nadomestila - ves ta cas ne bo prekinitve...me razumete kaj mislim, da bi po koncani drugi porodniski mi pripadal preostali del nadomestila od sedaj + 3 novi - ker vse skupaj ne bom se imela 5 let delovne dobe Po mojem lahko koristiš zdaj ta mesec in pol nadomestila, po novi porodniški pa dobiš nove 3 mesece (brez starih 1,5). Ampak nisem prepričana.
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 13:27:02
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi jaz sem bila namrec neprekinjeno zaposlena, nato sem sla na porodnisko,potem bo sledil zavod,spet porodniska in se del nadomestila - ves ta cas ne bo prekinitve...me razumete kaj mislim, da bi po koncani drugi porodniski mi pripadal preostali del nadomestila od sedaj + 3 novi - ker vse skupaj ne bom se imela 5 let delovne dobe Po mojem lahko koristiš zdaj ta mesec in pol nadomestila, po novi porodniški pa dobiš nove 3 mesece (brez starih 1,5). Ampak nisem prepričana. uuu tudi to bi bila dobro - pridobim vsaj nekaj...bom dobro povprasala ko sem bom sla prijavit hvala
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 16:52:24
|
|
|
|
petea
|
Po končani porodniški se boš prijavila na zavod, izdali ti bodo odločbo o tem, koliko časa ti pripada nadomestilo, nato boš od CSD dobila odločbo o nastopu porodniškega dopusta, jo odnesla na zavod, kjer ti bodo izdali odločbo o prekinitvi nadomestila za čas, ko boš na 2. porodniški, nato se boš čez eno leto prijavila nazaj na zavod in pokoristila preostanek nadomestila. Zaradi novega otroka ne boš dobila novih 3 mesecev nadomestila, boš pa lahko po koncu nadomestila še vedno prijavljena na zavodu kot iskalka zaposlitve, pač brez finančnih dohodkov s strani zavoda.
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 19:34:11
|
|
|
|
katrinka
|
petea hvala, tako nekako sm predvidevala da bo...edino kar mi ni vsec je da bom morala veckrat it na zavod - jah ni kaj pa bom mogla, hvala
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 3.6.2010 22:41:24
|
|
|
|
petea
|
Jaz gledam na to takole: Če ti ena pot (ali vloga ali klic ali ...) prinese nekaj denarja ali ugodnosti, se ti to še vedno bolj splača, kot da te poti ne opraviš in potem nimaš nič ... S tekanjem od ustanove do ustanove pa lahko mimogrede poskrbiš še za malo nabiranja kondicije in forme ...
< Sporočilo je popravil petea -- 3.6.2010 22:42:05 >
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 4.6.2010 8:38:02
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Jaz gledam na to takole: Če ti ena pot (ali vloga ali klic ali ...) prinese nekaj denarja ali ugodnosti, se ti to še vedno bolj splača, kot da te poti ne opraviš in potem nimaš nič ... S tekanjem od ustanove do ustanove pa lahko mimogrede poskrbiš še za malo nabiranja kondicije in forme ... ne ne saj vem, itak sm vedela ze vnaprej da bo tko - tok letanja namrec...samo malo je ze nerodno ker kr dobro racam...hehe no, sej ni treba vse v enem dnevu zrihtat...v enem tednu bom pa vse
|
|
|
|
RE: vmesni cas - druga porodniska 5.6.2010 23:42:47
|
|
|
|
nananaja
|
ampak je neka fora z rizično nosečnostjo na zavodu, saj nisi v stanju iskanja zaposlitve, se spomnim, da so to nam na predavanju omenili, samo ti ne znam povedat točno.
< Sporočilo je popravil nananaja -- 5.6.2010 23:43:16 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?