|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vitamini pozimi
21.10.2008 21:48:55   
sabri
Danes mi je na rednem pregledu dr svetovala oz. kar rekla, da naj pikici stari 1,5 leta dajem pozimi kake vitamine, pikovit in podobno. Nisem tudi pomislila na to in me zanima, a je to pogosto ali čisto običajno? Ker drugače je zelo zdrava in kri ima baje zelo dobro. LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vitamini pozimi
21.10.2008 23:09:57   
sandra85
po moje ti je to svetovala za preventivo, ker je zdaj do aprila obdobje, ko je največ prehladov

js zaenkrat mojemu ne dajam nobenih tablet. vsak dan mu stisnem 1 pomarančo, tako da spije vsak dan 1-2dl sveže stisnjene pomaranče brez vode in sladkorja. bomo videli, če bo kasneje kej potrebno

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2008 10:10:54   
Naja30
Moja je stara 22m in ko je šla sept. v vrtec je prvič resno zbolela. Ena bolezen za drugo. Do zdaj je bil mir. Je pojedla ogromno sadja in tudi pomarančni + pesin sok vsako jutro čez zimo. V vrtcu pa je odpovedalo vse skupaj in ko je drugič zbolela, sem jo oreng pozdravila (2t je bila doma) in začela dajat Echinax bimbi sirup. Bomo videli, če je za kaj. Nekatere ga ful hvalijo.
Drugače pa mislim, da če je dovolj raznoliko prehrano in ni prevečkrat bolana in ni v vrtcu, še ni potrebe po tem.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2008 12:02:45   
soncnica07

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

js zaenkrat mojemu ne dajam nobenih tablet. vsak dan mu stisnem 1 pomarančo, tako da spije vsak dan 1-2dl sveže stisnjene pomaranče brez vode in sladkorja. bomo videli, če bo kasneje kej potrebno

pri nas isto. Ali pa sveže zmiksan ananas predno gre v vrtec. To je gora vitaminov.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2008 12:13:14   
nuala
Baje človek ( tudi otrok ) ki se normalno prehranjuje, dobi vse vitamine s hrano. Je pa seveda vprašanje, s čim se prehranjuje in kako kakovostna je hrana ( tudi sadje in zelenjava ), ki jo je.
Če torej jeste veliko žit, rib, stročnic, različnega sadja, raznobarvne zelenjave in solate, mlečnih izdelkov in mesa, se verjetno ustrezno prehranjujete.
Težava je v tem, da sta sadje in zelenjava pozimi navadno stara in v njih ni več dosti vitaminov, prav tako je z izdelki iz bele moke, sladkorja, pripravljeno hrano,..
Zato ti je zdravnica verjetno dobronamerno svetovala, da daj pozimi otroku vitaminski dodatek.
Jaz sem mojima v obdobjih, ko sta slabše jedla, ali ni bilo na razpolago dovolj sveže hrane, ali na potovanjih dajala Kindervital. Če je pomagal ali ne težko rečem, mojadva sodita med res zdrave otroke, mislim pa, da je to bolj zaradi ustrezne prehrane, veliko gibanja na svežem zraku in kvalitetnega spanca, kot pa vitaminov.
Dobivata pa sedaj tudi sveže stisnjen pomarančni sok in starejši tudi sok iz sadja in zelenjave ( ki ga nese v šolo za malico ) in domač med. Če se bom pozimi odločila za vitamine bomo pa še videli.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2008 12:18:07   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: nuala
mojadva sodita med res zdrave otroke, mislim pa, da je to bolj zaradi ustrezne prehrane, veliko gibanja na svežem zraku in kvalitetnega spanca, kot pa vitaminov.

Bolj zaradi genov, bi jaz rekla. Po moje je največ v genih.

Zdaj grem pa ostalo prebrat.user posted image

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2008 12:19:40   
Mišni
Aha. Če je otrok zdrav in ješč, potem jaz niti pod razno ne bi dajala nobenih vitaminskih pripravkov.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2008 12:22:26   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

mojadva sodita med res zdrave otroke, mislim pa, da je to bolj zaradi ustrezne prehrane, veliko gibanja na svežem zraku in kvalitetnega spanca, kot pa vitaminov.

S tem se pa tudi jaz strinjam.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2008 12:24:27   
sabri
Hvala za odgovore, jih ne bom brezveze dodajala ker je dobro in vsak dan ji dajem sok pomaranč in malo limone, ker ga tudi jaz obožujem. Sadje ima tako zelo rada, zelenjavo pa bolj tko, ampak zdrava pa je. Sem se lažje odločila, ko vidim še kako mnenje, lp.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2008 22:35:26   
*lenc@*
Tudi nam je P priporočala Pikovit čez zimo, stara je pa 14m.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2011 9:57:21   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Naš ma vse zgoraj našteto, razen kvalitetnega spanca - to bi pa res rada vedla kako otroku zagotoviš kvaliteten spanec, če je do zdej v dveh letih in pol ene 20krat prespal noč...drugače pa je domačo hrano iz vrta, veliko sadja in zelenjave, itak je stalno zunaj - noter sploh ne zdrži, če zunaj glih prekle ne padajo. Pa je vseeno bolan, zdej ko je šou v vrtec...sem tud sama že pomislna na kake vitaminske dodatke, ma močno dvomim da mu manjka vitaminov pri vsem kar svežega popase zunaj po vrtu - sploh zdej ko je vsega polno.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2011 18:43:45   
brezka
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica07

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

pri nas isto. Ali pa sveže zmiksan ananas predno gre v vrtec. To je gora vitaminiov.

to je res najboljši način. Sicer smo se mal bal, da bi mu stisnejen sok lahko škodil v želodcu, vendar pravi, da ga nič ne peče v želodcu. Je pa to zanimivo, ker mene kar peče.

(odgovor članu soncnica07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2011 18:55:37   
Star_a
zavedat se je treba da se mora otrok prekužit. ne more biti otrok odporen ,če se še ni srečal prej s temi virusi.
In noben kivi,ananas in ne vem še kaj ne bo pomagal.

(odgovor članu brezka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2011 18:58:18   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Enako, naš ne je skoraj nič, sploh pa ne sadja in zelenjave, pa o zdravju raje ne bi, da me ne bo kaj teplo.... Samo za orientacijo: lani je šel z 1 letom v vrtec in manjkal 4 dni.... pa še to v treh kosih. Bo pa dobival sedaj kindervital vitamine, ker res nič ne dobi s hrano. Enako je s sestrinim otrokom, samo da on vse je user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tulpek -- 19.10.2011 19:04:10 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2011 19:12:49   
nusi
naš je ful sadja in zeljenjave, ogromno smo zunaj, veliko spi in je tudi veliko bolan. Vitaminov mu ne morem dajat, er ne mara sladkih sirupov, se mu kr gor dvigne, a je kej tazga, da ni sladko?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2011 20:06:37   
Paštetka
Marsovčki. Prežvečiš jih kot bonbone. Pri nas je to nagrada po kosilu. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 19.10.2011 20:08:34 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2011 20:09:05   
Petka09
Eh, to, da se kao otrok mora prekužit je samo do ene mere res.
Zakaj pa so potem eni nonstop bolani drugi pa nič, pa so recimo v isti skupini v vrtcu.

Ma, jaz sm bla celo življenje oz. otroštvo in mladost res ful zdrava... je manjkalo pol razreda, jaz sem bila pa vedno tam. Enim je nonstop zelen smrkelj z nosu ven gledal, medtem, ko jaz niti ne vem kaj to zeleni smrkelj sploh je user posted image .
Tako da...... veliko je odvisno od naravnega imunskega sistema oz. prirojenega.

Lahko daješ ne vem kaj vse: od imunoglukana, kindervitala, pikovita in ne vem kaj.. pa bo otrok lahko vseeno bolan.
Mislim pa, da škodit ne more, če daješ...

Nusi, probaj s kakimi tabletkami, ki so kot bombončki. Samo ne vem kateri so taki, ker naši ne dajem ničesar, niti ne poznam.... Mogoče Marsovci, Ekolostrum ali kaj takega...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.10.2011 20:33:37   
Urska09
Se kar strinjam z mnenjem, da je največ v genih (prirojen imunski sistem). Eni otroci se skoraj ne dotaknejo sadja in zelenjave, pa so zdravi kot dren (poznam tak primer) in obratno.
Vitamini? Kaj pa vem... Po mojem ni strašne koristi od njih. Priznam pa, da jih tudi sama dajem tamali. Sirup Endovital (pesin sok + med). Vendar bolj zato, da imam jaz boljši občutek user posted image .

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2011 20:43:58   
Anonimen
Ko se jeseni začne vreme kvarit, pri nas kar začnemo z vitaminsko terapijo ... tamala dobi vsako jutro žlico domačega medu in pa žlico kindervitala ... čez dan pijemo veliko ingverjevega čaja z limono in medom ... potem nonstop ji ponujam mandarine, jabolka itd. pa tudi sama tega pojem ogromno ... sama si še sem in tja v toplem mleku raztopim žličko medexovega medu z matičnim mlečkom in propolisom (zanič ko kuga) itd. No pa zaenkrat trkam, še ni kakega konkretnega prehlada ujela, pa jih v vrtcu veliko manjka ... ne vem pa ali je to posledica te vitaminske kure, ali česa drugega.

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
19.10.2011 20:51:08   
rozilu
Ja, mislim da se res morajo prekužit - in to čisto vsi... Ampak da se vsak drugače odziva na okužbo: eni zbolijo (samo prehlad s šmrkljem, zapleti z vnejem ušes, bronhitisi...), eni pa prebolijo okužbo brez kakih znakov. To je po mojem edina razlika. Na žalost smo mi v prvi skupini - skoz prehlajeni user posted image . Pa obožuje sadje (zjutraj je prva stvar, ki jo zahteva sadje, pa še smoothie za čez) in tudi zelenjavo rada je. Zunaj je dosti, spi pa menda tudi dovolj... tako da... geni bodo najbrž res tisti user posted image

Dodatki: jih trenutno ne dajem, lani sem nekaj časa dajala kolostrum, samo meni je P rekel, da nekega večjega učinka ne bo. Kvečjemu če resno zboli, da takrat dobi "injekcijo" vitamina C za hitrejše okrevanje. Ne vem no... Pa "streznil" me je glede "stalne bolanosti" - da saj je večinoma zdrava (res ne grem vsakič k zdravniku, ko zboli oz. se tega prav izogibam, če ni nujno - bolniške po navadi ne vzamem, ker se zorganiziram drugače v službi oz. jo pustim eni babici). In ko sem razmišljala, sem ugotovila, da je bila res samo prehlajena (no, to skozi), pa enkrat je imela gripo. To je pa očitno popolnoma normalno.

Zdaj smo po 1,5 mes. vrtca ene 2 tedna manjkali in mislim, da se spet nekaj kuha... verjetno si bom tekom jeseni/zime premislila in nasedla marketinškim potezam raznih multivitaminskih proizvajalcev user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.10.2011 13:18:26   
Bojana 29
Nam ne pomagajo nobeni vitamini. In tudi kljub veliki količini domačega sadja in zelenjave smo več bolani kot zdravi. In to traja že tretje leto (tako da ne verjamem tisto o prekuževanju - le kdaj se bosta moja dva otroka prekužilauser posted image ). Letos (od septembra) smo že tretjič bolani. Tudi ko je bila deklica v vrtcu mali pa še doma je vse pobral od sestrice. Moja dva samo "stopita" v vrtec pa sta že bolana - jaz sem že čisto obupana.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.10.2011 21:08:52   
m_o_i
jaz sem se sama odlocla za pikovit(preventivno pac)

spanje bp, zelenjava vsa in veliko, sadja NIC v nobeni obliki, na zraku je vsak dan vsaj tri ure...bolezni se nobene resne, lani en in letos malo mocnejsi prehlad user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.10.2011 7:07:46   
Tutan
Zjutraj spije sveže stisjen sok (ni važno iz kakšnega sadja, pozimi pa so najbolj aktualne pomaranče, ananas, banane, včasih še kombiniramo s kakšnimi hruškami, borovnicami (če jih odmrznem prejšni dan - kar rada pozabimuser posted image )).
Čez dan se držim načela, da poje 5 različnih vrst sadja/zelenjave: jedilniki v vrtcu so vedno objavljeni, na hitro ga ščekiram, oziroma na dan imajo vsaj 1 vrsto sadja za malico, zelenjavo pri kosilu, potem doma dobi še za malico sadje+zelenjava (korenček+jabolko recimo, to obožuje), pa še kako mandarinco, pa smo že na številki 5 user posted image ... mislim, da dodatnih vitaminov ne potrebuje. Imamo sicer probleme z žrelnico (že odstranjena, vendar ima spet rahlo povečano), vendar razlike med tem mojim sistemom in dodajanjem vitaminov, ni.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Torta za otrokov rojstni dan
ksenija12

Kje kupite torto za otrokov rojstni dan?

spečem jo sama,babica.. (39%)

v hipermarketih (E.Leclerc, Mercator) (5%)

slaščičarna (48%)

drugo (8%)

Število vseh glasov: 238

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!