Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 10:17:51
|
|
|
|
ursap
|
malo sem brskala po drugih forumih in sem zasledila tole: za moške 1. C-VITAMIN 500 Mg (1 tableta na dan) Q10- Koencim (1 tableta na dan) CINK (1 tableta na dan) 2. 3 x 1 tableto / dan - Q10 Koencim 3 x 1 tableto / dan - Evitol 1 tableto / dan - Mace za ženske - Tifol ali Elevit ali Centramed Mami (folna kislina 1 tabletka na dan) - E vitol (vitamin E ki je zelo pomemben, 1 tabletka na dan) - Matični mleček v kapsulah (tudi po 1 tableto na dan) kaj pravite? kakšne izkušnje?
|
|
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 10:59:31
|
|
|
|
Ribica **
|
Jaz sem brala eno studijo glede vitamina E - da prevec tega vitamina v zgodnji nosecnosti ni fajn, tako da ne pretiravat. Ne pise pa, koliko je ta prekomerna kolicina. Naj bi bilo povezano s srcnimi okvarami ploda.
|
|
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 11:40:13
|
|
|
|
S*
|
ursap zakaj pa rabi tvoj dragi vitaminčke? Za boljše zdravje, za izboljšat al kar tako...???
|
|
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 12:05:01
|
|
|
|
ursap
|
IZVIRNO SPOROČILO: S* ursap zakaj pa rabi tvoj dragi vitaminčke? Za boljše zdravje, za izboljšat al kar tako...??? mislila sem zato, ker nama sedaj v treh poiskusih ni ratal.... pa ne zato, da nama ne bo, niti še ni preteklo veliko časa odkar poiskušava. ne da bi bilo karkoli narobe, niti še ne vemo, ker še nisva šla k zdravniku in še nekaj mesecev ne. firbec sem. sem mislila, da ima katera izkušnje, da njihov partner karkoli jemlje - ženskam priporočajo folno kislino tri mesece pred zanositvijo...
|
|
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 14:03:57
|
|
|
|
gigi1
|
Če še ne vesta, da bi bilo karkoli narobe ne preveč zadev preventivno jemat. Njemu zadostujejo kapsule FIDIPROTEKT kupiš jih v lekarni. Vsebujejo selen, cink, vitamina C in E in omega3 kisline (najbolje zjutraj pri zajtrku). Zase pa nabavi CENTAMED MAMI (najbolje zjutraj pri zajtrku), ki vsebuje vse vitamine, ki jih nosečnice potrebujejo in folno kislino. Oba lahko jemljeta dodatno po 1 tableto Evitola (najbolje popoldan) in 1 šumečko (v skoraj vseh trgovinah) koencima Q10 (bolje dopoldan). Morda še matični mleček (zjutraj na tešče). Če te zanima kaj več za moške je na kar dobro napisano http://www.yu-fitness.com/forum/index.php?topic=3533.0;topicseen Na splošno imaš pa napotke za oba na http://www.ringaraja.net/forum/Napotki_za_IVF%2FICSI%2C_klomifenke%2C_IUI_in_vse_ostale/m_2696207/tm.htm Če misliš slučajno eksperimentirati z maco je terapevtska doza za oba po 1500mg na dan (ponavadi to pomeni 3x1 tbl na dan). Vendar maco ženske jemljemo od 1 dne M do ovulacije in potem prekinemo, ker v nosečnosti ni priporočljiva. To lahko ponavljaš vsak ciklus do . Ostalo lahko začneš jemati takoj in piješ neodvisno od ciklusa. On pa lahko vse. Vsekakor pazita, da ne bosta jemala preveč vitaminov in mineralov. Selen je zelo škodljiv v večjih dozah! Večja količina vitamina A ni priporočljiva za nosečnice. Preveč vitamina C lahko spremeni ph nožnice... Torej previdno! SREČNO.
|
|
RE: vitamini in minerali za bodočega očka 20.3.2009 14:07:48
|
|
|
|
ursap
|
gigi1 naj naj naj lepša hvala ;)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?