|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok prolaktin kot vzrok ...
27.3.2008 11:44:59   
anja31
Drage punce,

prosim, pomagajte mi. Danes sem telefonsko od splošne zdravnice dobila novico, da je izvid za prolaktin visok - nad 100. Kaj to pomeni?? Razen, da to ovira zanositev, kakšni so lahko razlogi??

Prebrala sem, da je to lahko tumor hipofize..??? 

Prosim prosim - a mi lahko katera razloži, kaj vse lahko to pomeni, ker zdravnica mi telefonsko ni želela nič povedati - to me pa najbolj bega....

Ful me je strah, tako da proooooosim za pomoč!!!!

Hvala hvala vsem!

Anja

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 27.3.2008 21:08:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VISOK PROLAKTIN KOT VZROK....
27.3.2008 11:51:29   
YULIAH
Anja...tudi jaz sem ena, ki ima prolaktin povišan. Sicer sem imela nekje 80 na zadnjem testiranju, ampak vseeno več kot je normalno. Pomiri se, dobilo boš najbrž bromergon, ali pa kake podobne tabletke, ki uspešno nižajo ta hormon. Je pa razlogov za povečanje več....stres, nepravilno delovanje ščitnice, pa še veliko je teh....Midva se že tretje leto trudiva zauser posted image , zato bom mogla pit bromergon dokler ne zanosim. A so ti merili tri x na pol ure, ker je rezultat lahko različen....
Se pa vsekakor da s tem živet. Gre pa res za majčken tumorček na hipofizi-žlezi (ni nevaren tumor), ki se nahaja v predelu malih možganov. Veliko pa o tem piše na internetu. Tudi jaz sem bila čisto fertik ko sem to lani zvedela, pa sem nekako začela živet s tem.
Če te karkoli zanima, kar vprašaj...

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2008 11:53:19   
Tia-na
V glavnem se prolaktinu reče tudi stresni hormon. Če si pod stresom, naraste. Vpliva na jajčeca, njihovo kakovost in zrelost. Mislim, da ga zdravijo s tabletami bromergon.  

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2008 12:03:41   
anja31
Draga Yuliah,

VZELI SO MI KRI SAMO ENKRAT.

hvala ti za tolabo. Šok, itak je šok. Največji šok je to, da me pred 1 IVF-em niso poslali na testiranje, tako da je en postopek padel v vodo...
A ti potem imaš ta tumorček, ali je samo možno, da ga s povišanim prolaktinom imaš nasplošno?

A je možno, da je vplivala še stimulacija z vsemi zdavili, ki sem jih jemala za 1 IVF nekje od 5.2.-22.2. Kri sem pa dala 17.3.

Punce, kakšna žalost....Mislila sem po 20.4. iti k Rešu na nov razgovor za 2 IVF-ICSI.

A se v enem mesecu prolaktin lahko poravna?

Jokala bom.......:(

Anja

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2008 12:16:02   
YULIAH
Anja, ni tako hudo user posted image . Jaz sem ravno včeraj bila na punkciji za IVF. Sem pa sprva bila mišljena za IUI, ker pa sem pridelala celo vojsko foliklovuser posted image , so me takoj poslali na IVF. Je pa res, da jemljem bromergon (polovičko tabletke) že od oktobra lani vsak dan. Saj bo, nič se sekirat. Verjetno ti bodo še enkrat testirali prolaktin, tri krat na pol ure, da izključijo možnost stresa. Je pa žal ta tumorček prisoten verjetno pri meni, kot tudi pri tebi..ni pa nič nevarnega. Meni je zdravnica rekla, da ni razloga za strah, ker če bi bila ta vrednost 1000 bi bilo hudo, sedaj pa ni.
V soboto imam ET (transfer zarodka), upam da se moji otročki lepo razvijajo v labaratoriju user posted image ....tudi ti boš kmalu na enakem kot jaz..želim ti vso srečo, pa nič jokat, lepo se pripravi, da boš vesela mamica!!!!
Stres tudi zelo vpliva na zanositev, tako da čim manj tega...

< Sporočilo je popravil YULIAH -- 27.3.2008 12:17:30 >

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2008 12:37:39   
anja31
Yuliah,

a pa misliš, da me bo Reš spustil konec aprila v drugi postopek al je boljše, da prestavimo? Kako hitro prolaktin pade? Al je odvisno od posameznice???? Enkrat v življenju sem ga prej merila. Lani februarja in je bil 48. Letos pa čez 100, samo to mi je zdravnica rekla, več pa ni komentirala.

Tako sem se veselila drugega postopka. Upam, da bo vsaj tam nekje začetek junija...user posted image

Pozdravček vsemuser posted image

Anja

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: visok prolaktin
27.3.2008 13:11:08   
YULIAH
Ne vidim razloga zakaj te ne bi dal v postopek. Prolaktin tako hitro pade, ti samo pojdi po tablete čimprej...pa bo vse ok...meni je padel v treh tednih na 25, kar je normalno.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 27.3.2008 17:29:55 >

(odgovor članu anja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?