Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: visok pritisk in zatecene noge 24.7.2007 21:55:04
|
|
|
|
Lejci
|
Živjo, ja, js sm mela take težave, noge kot buhtlje dobesedno in pritisk tam nekje na meji (140 ali 150/90) vedno. Bila sem na neslani dieti (oz. zelo malo sem solila hrano), pa hodila na sprehode, pazila, da mam pri sedenju dvignjene noge - idealno je mal višje od medenice. G mi je priporočila čaj ameriške brusnice, pila sem pa tudi koprivov čaj, ker odvajata vodo. Ja, pa sekirat se čim manj! Nosečnost se je končala ok, rodila sem pa tako, da so mi 1 dan čez rok sprožili zaradi grozeče preeklampsije, kar je pri otekanju in visokem pritisku nevarnost. Glavno, da ni beljakovin v urinu ob vsem tem. LP
|
|
|
|
RE: visok pritisk in zatecene noge 24.7.2007 22:15:56
|
|
|
|
bskrle
|
Ležat, pa noge podloži z blazinami. Če hočeš izboljšavo, moraš res dosti preležati, če ni bolje,t i lahko grozi ležanje v bolnici ...
|
|
|
|
RE: visok pritisk in zatecene noge 26.7.2007 8:16:43
|
|
|
|
blanči
|
Zdravo! Tudi sama sem imela težave z visokim pritiskom. Ta se je pojavil tam nekje po 30 tednu. Imela sem tudi beljakovine v urinu torej preeklampsijo. Bila sem skoraj mesec dni v bolnici samo na opazovanju od 35 tedna do konca. Vsak dan sem bila 2 krat na CTG-ju, vsak drugi dan UZ in vsako jutro pregled urina oz. beljakovin. Pritisk aem imela tam 160/100. Proti koncu se je na UZ videlo, da mi je začelo primankovat plodovnice, a sem kmalu zatem rodila zdravo punčko Anjo. V porodni so mi skoz merili pritisk in je bil celi porod zelo povišan in so mi po 10 urah matranja naredili carski rez. Priporočam ti manj slano prehrano, veliko tekočine (voda in nesladkani čaji) in zelo veliko gibanja (hoje). Pa lepo nosečnot naprej in čimlažji porod. LP
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......