Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
visok pritisk-čas za paniko??? 2.12.2004 22:21:46
|
|
|
|
Lunca1
|
Ojla! Jaz imam pa sindrom bele halje, pa imam visokega samo v zdravstvenih ustanovah. Na zadnjem pregledu celo 160/95:ups:. Sama si ga zato merim vsak dan doma, da potem dokažem, da je drugače čisto normalen. A si si ga kdaj merila doma? Lp Lunca
|
|
|
|
visok pritisk-čas za paniko??? 3.12.2004 7:20:50
|
|
|
|
tejč
|
Živjo, tudi jaz sem vsa "out", ko pridem do merilca v zdr. ambulanti. Nazadnje mi je kar malce zatežila G. Moj pritisk je bil tud zelo visok 140/85, doma si merim kolikortoliko redno (no, ta teden ne) in je okrog 120/70. Poiskusi brez bližine belih halj. Aja, pa še to, meni je gospod Pušenjak dejal, da sploh ni rečeno, da imam res visok pritisk, ker mi je mogoče merilni trak za okoli roke preozek- če si debel, je lahko tudi to, hihi! Mah, jaz kar čakam, sem v 17 tednu, ampak vem, da bo vse v redu. Pritisk sem resda vedno imela višji (okrog 130/80), doma pa nižji seveda. Bo že. Ne paničarit, bo še višji. Bodi pa pozorna na prve znake preeklampsije, seveda.
|
|
|
|
visok pritisk-čas za paniko??? 3.12.2004 8:43:59
|
|
|
|
ČITA
|
Ne znam te potolažit. Jaz sem zaradi visokega pritiska rodila z 37 tedni. Prvič mi je G odkrila visok pritisk pri 32 tednih, poslala me je v LJ kjer pa je bilo vse OK. Na naslednjem pregledu pri 36 tednih pa je bla oanika. Pritiska sem imela 150/90. Itak sem mogla iti prec v LJ kjer so me tudi obdržali. Mela sem pa tud tist dan k sem šla gor neki sumljiv urin. Zatekala nisem nič posebno veliko. V bistvu sem se prav odlično počutila. So me spraševali če me kej glava boli, če vidim kake zvezdice itd... Jaz sem se pa tok fajn počutila. Ker je bil pritisk skoz 150/100 so mi dal tablete. Ker pa tud po tabletih ni bilo nič boljše sem mogla rodit. Ker je bilo bolše za otroka pa tud zame, baje. Menda bi lahko dobivala napade podobne božjasti. S sinkom je bilo vse OK, imela je 3030g, bil dobro razvit, skratka ni bilo večje panike. res pa je, da je bil rojen natanko na 37 teden. A si imela mogoče pritisk že pri prvih dveh sončkih?? Jaz se najbolj bojim zanosit v drugo, ker se bojim, da ta pritisk ne bi prišel že prej. Drugače pa veliko počivaj. Čeprav je to pri 2 sončkih najbrž nemogoče, se potrudi pa veliko počivaj.
|
|
|
|
visok pritisk-čas za paniko??? 3.12.2004 9:55:49
|
|
|
|
lana 5
|
Mala Maja, moja prijateljica je letos rodila fantka Gašperja s 7 meseci in toravno zaradi povisanega pritiska, no posledica tega pa je bila preklampsija. Jaz ti svetujem da si kupis v lekarni aparat za merjenje tlaka in ga na naslednjo kontrolo pri svoji G, neses seboj da vidijo ce dobro dela. Potem pa si vsak dan (3krat) zmeri pritisk in si pridno zapisuj. V primeru da bi te zacela boleti glava ali pa da bi zatekla pojdi takoj k G, ce pa ona ne dela pa v porodnisnico, da pregledajo vaja s pikico. Vem da bos tezko pocivala pri dveh cukrckih, am
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?