|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok pritisk-čas za paniko???
2.12.2004 21:26:41   
mala maja
Hojla punce!!

Najprej en šopek :angel: za vas.

Kar ste zlate in vem da me boste mal potolažile vam bom malo pojamrala. vem da se malo manj javljam na RR ampak za to je verjetno razlog da sem doba in naš internet dela :zmeden: počasi, pa še ven ga kar naprej meče.

No pa k moji težavi. ne vem če je imela tudi kakšna tako težavo ali kaj podobnega. Vsekakor vsaka izkušnja bo dobrodošla.
No moj pritisk je sicer včasih pridno nizek , večinoma pa zelo visok kljub aspirinom(tudi do 160/100), inker so mi na PDC ju rekli da če bo dva dni višjo od 150/90 da moram takoj v porodnišnico sem se včerej po treh dneh pritiska odpravila v porodnišnico.
Tam so bili na srečo brez vrste in sem bila takoj na vrsti. Niso vedeli kaj bi z menoj in tako so se odlošili da me najprej priklopijo na CTG poslušat srčka. 9nebesa bil je tako kot je treba in ni bilo nobenih znakov da bi se :duda: slabo godilo. No hoteli so me obdržati v porodnišnici, pa so se me usmilili ker je bila voda uredu pa srček tud, ja pa nič ne otekam kar je baje najvažnejše. No pa še dva mulčka bi bila za praznike brez mamice.

Na srečo ni bilo nič hujšega, vendar pa me zanima ker so mi nekaj razlagali da če se :duda: ne godi dobro sprožijo porod ker pa sem jaz šele v 25t :duda: sploh verjetno nebi preživela in tako da je še vedno bolje da je v maternici kot da sprožijo porod.

Ali ima katera kakšne izkušnje z visokim pritiskom in prezgodnijm porodom zaradi tega, ali pa sploh sproženjem poroda zaradi preklamsemije?

Joj ne mi zameriti malo sem zatežila samo trenutno sem pa res ena prestrašena mamica katera je v 25t in ima trenutno cilj 28t.

LP mala maja in hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
2.12.2004 22:21:46   
Lunca1
Ojla!

Jaz imam pa sindrom bele halje, pa imam visokega samo v zdravstvenih ustanovah. Na zadnjem pregledu celo 160/95:ups:. Sama si ga zato merim vsak dan doma, da potem dokažem, da je drugače čisto normalen. A si si ga kdaj merila doma?

Lp Lunca

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2004 7:20:50   
tejč
Živjo, tudi jaz sem vsa "out", ko pridem do merilca v zdr. ambulanti. Nazadnje mi je kar malce zatežila G. Moj pritisk je bil tud zelo visok 140/85,
doma si merim kolikortoliko redno (no, ta teden ne) in je okrog 120/70.
Poiskusi brez bližine belih halj.
Aja, pa še to, meni je gospod Pušenjak dejal, da sploh ni rečeno, da imam res visok pritisk, ker mi je mogoče merilni trak za okoli roke preozek- če si debel, je lahko tudi to, hihi!
Mah, jaz kar čakam, sem v 17 tednu, ampak vem, da bo vse v redu. Pritisk sem resda vedno imela višji (okrog 130/80), doma pa nižji seveda. Bo že. Ne paničarit, bo še višji. Bodi pa pozorna na prve znake preeklampsije, seveda.

Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2004 8:43:59   
ČITA
Ne znam te potolažit. Jaz sem zaradi visokega pritiska rodila z 37 tedni. Prvič mi je G odkrila visok pritisk pri 32 tednih, poslala me je v LJ kjer pa je bilo vse OK. Na naslednjem pregledu pri 36 tednih pa je bla oanika. Pritiska sem imela 150/90. Itak sem mogla iti prec v LJ kjer so me tudi obdržali. Mela sem pa tud tist dan k sem šla gor neki sumljiv urin. Zatekala nisem nič posebno veliko. V bistvu sem se prav odlično počutila. So me spraševali če me kej glava boli, če vidim kake zvezdice itd... Jaz sem se pa tok fajn počutila. Ker je bil pritisk skoz 150/100 so mi dal tablete. Ker pa tud po tabletih ni bilo nič boljše sem mogla rodit. Ker je bilo bolše za otroka pa tud zame, baje. Menda bi lahko dobivala napade podobne božjasti. S sinkom je bilo vse OK, imela je 3030g, bil dobro razvit, skratka ni bilo večje panike. res pa je, da je bil rojen natanko na 37 teden.
A si imela mogoče pritisk že pri prvih dveh sončkih?? Jaz se najbolj bojim zanosit v drugo, ker se bojim, da ta pritisk ne bi prišel že prej.
Drugače pa veliko počivaj. Čeprav je to pri 2 sončkih najbrž nemogoče, se potrudi pa veliko počivaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2004 9:55:49   
lana 5
Mala Maja, moja prijateljica je letos rodila fantka Gašperja s 7 meseci in toravno zaradi povisanega pritiska, no posledica tega pa je bila preklampsija.
Jaz ti svetujem da si kupis v lekarni aparat za merjenje tlaka in ga na naslednjo kontrolo pri svoji G, neses seboj da vidijo ce dobro dela. Potem pa si vsak dan (3krat) zmeri pritisk in si pridno zapisuj.
V primeru da bi te zacela boleti glava ali pa da bi zatekla pojdi takoj k G, ce pa ona ne dela pa v porodnisnico, da pregledajo vaja s pikico. Vem da bos tezko pocivala pri dveh cukrckih, am

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2004 19:23:53   
SU
Me kar strah postane, ko berem take in drugače "zgodbe" o pritisku... Jaz sem imela vedno okrog 120/70 - 130/80. Na zadnjem pregledu pa celo 140/80! Zaenkrat mi G ni še nič rekla... Bomo videli. Upam, da bo vsaj na 130/80 ostal... Glede na to, da sem v 23. tednu oz. bom jutri, je naša pot še kar dolga :zmeden2: ... LP, Saša (21,6/7)

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?