|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok pritisk.........
10.6.2005 8:43:19   
sonček76
Hojla!

..ma naslov glih ne paše sem, ampak je pritisk vseeno zelooo pomemben pri nosečnosti...

....jst imam že 2 dni visok pritisk....in mi bo dans skor glavo razneslo:((..........a je še katera z tem problemom....me je kr mal strah!

vsem :angel::rozica::angel:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   visok pritisk.........
10.6.2005 8:46:42   
k1
koliko visok? malo poglej nazaj - kak teden! če je previsok pojdi raje do zdravnika. preberi,kaj sem pisala o pritisku - ni se za igrati.

lp:rozica:

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   visok pritisk.........
10.6.2005 8:52:26   
sonček76
saj sem že bila pri zdravniku..mi je takoj tablete dala, samo jst jih nisem začela jemat, ker bi jih morala potem celo življenje...potem pa je bil pritisk spet dober....trenutno imam dobrih 140/90...sicer na meji,...ampak jst sm čist hin...takoj čutim...

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   visok pritisk.........
10.6.2005 8:53:16   
kajča
bolš da greš mal k zdravniku
moj:love:ima tud visok pritisk pa mu je zdravnik reku, da se mora izogibat slanim stvarem in pretiranem soljenju

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   visok pritisk.........
10.6.2005 9:00:43   
ČITA
Saj ne vem točno, ali si noseča ali ne, pa vendar če si TAKOJ K GINEKOLOGU, ker greš v tem primeru v bolnico.
Visok pritisk je nevaren za mamico in otročka. Otrok ne dobiva hrane.Res nevarno!

Če pa nisi noseča potem pa ne vem kaj. Sklartka manj slano, več počitka in manj stresa, malo živalskih maščob.....

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   visok pritisk.........
10.6.2005 9:08:41   
k1
EVO PA SEM NAŠLA, KAR SEM PISALA!

zdaj te bom malo zastrašila, ampak boljše je, da veš, kot da te preseneti, tako kot je mene, ko sploh nisem vedela to o visokem pritisku!

itak sem bila skozi na bolniški že zaradi drugih težav, ampak z visokim pritiskom NI HECA. tako kot so ti rekli - zastoj ploda v rasti, otrok ne dobiva dovolj hrane, ker pritisk razprši hrano, še preden je pride dovolj do otroka itd....

v nosečnosti si ga meri, 140/90 je še nekje tolerantno, upam da boš pod stalnim nadzorom. jaz sem dobila visok pritisk nekje teden dni, preden sem potem šla urgentno v bolnico. imela sem ga 160/95 oz. 175/100 in sploh ni padel. ker nisem vedela, da je tako hudo, me še na začetku ni skrbelo, ko pa ni padel par dni, pa sem le poklicala v bolnico, kaj je za naredit, ker me je že rahlo skrbelo, pa sem bila kregana, kaj sploh še počnem doma!

no, in takoj so me dali pod stalno kontrolo pritiska, neke avstrijske tablete, ker drugih med nosečnostjo ne smeš jesti... otrok se je ful slabo razvijal, imel zastoj v rasti, plodovnice je bilo vedno manj...

smo mislili, da bomo vzdržali pod bolnišnično kontrolo vsaj do 7 meseca, pa ni šlo. v bolnici mi je pod tabletami pritisk narasel že do 210/120 in teden dni so uspeli otroka še obdržat v meni, potem pa so sprožili carski rez. rodila sem z 29t (2m in 10d prej), Nika je bila težka 1070g in 38 cm velika.

moram pohvalit mb bolnico, so se res trudili okoli mene, me tolažili, da bo z otrokom vse vredu, spremljali otroka - uz-je sem imela večkrat na dan, enako tudi ctg-je. vedno je bilo več zdravnikov okoli mene in so se ob uz-jih vedno posvetovali, kako naprej.

no, naša mala pikica bo 7. stara 4 mesece, pridno rastema, se cartama, vidno napredujem, hvala bogu, je z njo res vse vredu!

sem vprašala ginekologa, kakšne so možnosti, da se mi pritisk ponovi pri drugi nosečnosti (če sploh bo!!!), pa je rekel, da zelo visoke možnosti! ne vem, če bi lahko to dala še 1x skozi. je pa kar nekaj punc, ki so rodile nedonošenčke, pa je bil vzrok ravno visoki pritisk!

UPAM DA SI ZAČELA JEMAT TABLETE!!!!!!!1

PS: MENI JE SEDAJ PO 4 MESECIH PRITISK ZOPET PADEL NA NORMALNO!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   visok pritisk.........
10.6.2005 9:10:23   
sonček76
ne nisem noseča....saj zato me pa skrbi, ker pospešeno delamo na tem da bi bila:nosecka: in se bojim, kaj bi to za sabo potegnilo:((

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   visok pritisk.........
10.6.2005 10:25:24   
Anonimen
sonček-takoj nazaj k zdravniku!
Povej,da te glava boli,zmerli ti ga bojo še enkrat,pol pa ukrepali.
Jaz sem morala vse mesce nosečnosti jemat tablete za nižanje pritiska,ki je zelo navarenza nosečnice.

(odgovor članu sonček76)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   visok pritisk.........
10.6.2005 10:37:05   
girly
tvoj pritisk je še v mejah, tko da ne take panike zganjat! če maš tablete, jih pač jemlji! oz. izogibaj se kavi, slanim jedem, ki še višajo pritisk.

pa zmeri si ga zjutraj, preden greš iz postle, da boš vidla kako in kaj!

pa predvsem se ne sekiri tok, ker stres pritisk samo še zvišuje...

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   visok pritisk.........
10.6.2005 11:01:05   
k1
sonček, sory, sem mislila da si, ker si gori o nosečnosti pisala.... lp

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   visok pritisk.........
10.6.2005 11:12:35   
sonček76
ne na žalost še nisem k1, saj zato, me tako skrbi..kako bo ko bom enkrat:nosecka:...
Dans sem čist adijo od pritiska, celo razmišljam da bi kr domov odšla počivat....

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   visok pritisk.........
11.6.2005 12:42:52   
girly
sonček, a se ti ne zdi, da malo pretiravaš? sej, če se tok sekiraš, ni čudno, da maš visok pritisk (v bistvu mejen)!probi malo manj na to mislit, pa bo!sicer pa sploh še nisi noseča!ne obremenjuj se že sedaj kaj bo v nosečnosti!to boš itak še vidla!boš pač povedala g., da maš težave s pritiskom in te bojo bolj spremljal! zaupaj malo 8) in sebi in ne razmišljaj že zdaj slabo!pozitivno mišljenje, pomoč zdravnikov in s tvojo :duda: (ko jo boš mela) bo vse ok!

srečno
girly :rozica:

(odgovor članu sonček76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?