biga
|
Punce, rabim malo spodbude, ker sem zaradi načina prehranjevanja naše punčke vsa živčna in utrujena in zato mi verjetno primanjkuje mleka. Hči j stara 2,5 meseca in že vseskozi jo dojim po potrebi. To je od pol ure do največ 2 uri, razen kadar zaspi v avtu ali vozičku. Pa še slednje je zadnje dni redkost. Jedla bi vseskozi, kadar je budna, ko sesa, pa ponavadi takoj zaspi. Tako sesa, zaspi, jo odložim, se čez par minut zbudi, jok, spet dojenje, skratka tako ves ljubi dan. Še popoldne, ko bi se rada vsaj malo ukvarjala z njenim triletnim bratcem, ni možno. Dopoldne je problem skuhat kosilo ali kamor koli iti, ker me skoz potrebuje. Jo dam na igralno blazino, včasih zdrži tudi 15 minut, ponavadi takoj jok. Zadnji teden je lepo pridobila na teži, ker jo je prej izgubila zaradi bolezni, tako da sem jo intenzivno dojila, flaške namreč noče. Ampak bi rada, da bi jo sprejela, ker se očitno pri meni ne naje drugače, kot da sesa vsako uro. Meni je tole tako izčpljajoče. Rada jo dojim, ker je alergik in je moje mleko najboljše (sem tudi na strogi dieti brez mlečnih in jajčnih izdelkov, tako da mi je dojenje sploh pomembno, sicer ne bi bila na dieti), ampak ko bi vsaj imela malo počitka, vsaj kdaj na 3 ure. Sem mislila, da se tole ponudba-povpraševanje do 3. meseca nekako uskladi, a očitno ne bo šlo. Da povem, kako sem se včeraj počutila: smo bili na morju na rojstnem dnevu. Najprej je bilo treba skoz ustavljat med vožnjo, ker se pač ne naje in hoče spet in spet sesati, potem sva šli pa še na zabavi parkrat jest, medtem ko so kolegice z isto starimi jih enkrat nahranile in to je to. Ena le z dojenjem, druga z dojenjem + dodatkom. Sem jim kar zavidala. Rada bi, da bi hči vsaj po flaški pila poleg dojenja, da ne bi bilo treba jesti vsakič, ko je budna. To je pa podnevi skoz, ker zaspi le po par minutk. Sem se pa res razpisala, ampak rabim malo tolažbe ali spodbude, saj vem, da bo to obdobje minilo, ampak sem res tako brez moči, samo dojenje in nič drugega, pa mi vsi pravijo, daj ji dodatek, da bo mir za 3 ure. Jaz bi jo le dojila, ampak bolj kot jo dojim, bolj se mi zdi, da mleka ni dovolj ali da ga sproti popije in ji zadostuje le za pol ure. So še kateri dojenčki tako zahtevni ali smo mamice preveč razvajene?
|