|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vem, ampak še enkrat-bolniška
26.2.2007 21:59:41   
juniorka
Bolniško sem nastopila 24.11. Pri novembrski plači so mi šteli 40 ur bolniške.
Potem pa sem za december in januar dobila obračunano skupaj (ker sem boln. list za december oddala komaj 3. jan. zaradi praznikov, odločba komisije je pa prišla v petek 29.12., moj zdravnik pa ni več delal). No, in na tej plačilni piše samo januar, pol pa bolniška 352 ur, zpiz 128 ur. Pa nič druga!user posted image
In jaz bolj kot računam, bolj mi ne gre skup; če delodajalec plača prvih 30 dni bolniške, pa četudi se šteje samo delovne dni, meni to ne gre skup- namreč moji delovni dnevi so tudi sobote, 26.12., 2.1.! Če ne bi bla na bolniški, bi mogla za te dni dat dopust, pravtako se na odločbi za dopust vidi, da imam zaradi 6 dnevnega delovnega tedna dodatne 4 dni dopusta!

Rada bi, da mi katera pove, če se mi ne sme štet sobot al kako!? Ker jaz mislim, da tle neki ne štima!  Pa o znesku bolniške sploh ne bi, ker mi niso všteli dodatkov, ki so se mi drugač računali v neto plačo in sem plačevala prispevke, v bolniški pa je vse "izginilo"! Pa gre za lep denar, več kot 200 €, in zdaj bo moja porodniška zaradi mojega krasnegauser posted image  delodajalca za 100 € nižja, kar meni pomeni veliko denarja, saj veste, če si podnajemnik...
Ali lahko kaj ukrenem glede tega, če se splača (no, v enem letu je to 1000 €, ki mi jih nihče ne bo poklonil!

Vem, da sem malo zakomplicirala, ampak, več glav več ve, in če katera slučajno...
Hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vem, ampak še enkrat-bolniška
26.2.2007 22:24:31   
Marogica
Jaz sicer nisem čisto razumela, vendar sta ti šteta 2 meseca(dec in jan) po 176 ur= 352  bolniške. Mislim pa, da je bilo v januarju 184 uruser posted image . Ne vem no....

Če imaš v pogodbi napisano, da ima tvoj delovni teden 40 ur, potem je to vseeno, ali je sobota ali ne, vsaj lar se uradnega obračuna tiče.
Pa bolniška se vedno obračunava nižje, kot normalna plača. Ne vem pa koliko % manj.

Jaz upam, da ti bo katera razložila bolj strokovno. Moja razlaga je bolj po "kmečki logiki".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?