|
vem, ampak še enkrat-bolniška 26.2.2007 21:59:41
|
|
|
|
juniorka
|
Bolniško sem nastopila 24.11. Pri novembrski plači so mi šteli 40 ur bolniške. Potem pa sem za december in januar dobila obračunano skupaj (ker sem boln. list za december oddala komaj 3. jan. zaradi praznikov, odločba komisije je pa prišla v petek 29.12., moj zdravnik pa ni več delal). No, in na tej plačilni piše samo januar, pol pa bolniška 352 ur, zpiz 128 ur. Pa nič druga! In jaz bolj kot računam, bolj mi ne gre skup; če delodajalec plača prvih 30 dni bolniške, pa četudi se šteje samo delovne dni, meni to ne gre skup- namreč moji delovni dnevi so tudi sobote, 26.12., 2.1.! Če ne bi bla na bolniški, bi mogla za te dni dat dopust, pravtako se na odločbi za dopust vidi, da imam zaradi 6 dnevnega delovnega tedna dodatne 4 dni dopusta! Rada bi, da mi katera pove, če se mi ne sme štet sobot al kako!? Ker jaz mislim, da tle neki ne štima! Pa o znesku bolniške sploh ne bi, ker mi niso všteli dodatkov, ki so se mi drugač računali v neto plačo in sem plačevala prispevke, v bolniški pa je vse "izginilo"! Pa gre za lep denar, več kot 200 €, in zdaj bo moja porodniška zaradi mojega krasnega delodajalca za 100 € nižja, kar meni pomeni veliko denarja, saj veste, če si podnajemnik... Ali lahko kaj ukrenem glede tega, če se splača (no, v enem letu je to 1000 €, ki mi jih nihče ne bo poklonil! Vem, da sem malo zakomplicirala, ampak, več glav več ve, in če katera slučajno... Hvala!!!
|
|
|