|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velikost oblekic ob porodu
3.1.2007 18:23:15   
slumpo
ojla

midva morava za najino pikico, ki bo prišla marca kupit še kar nekaj stvari (oblekic). Pa me zanima kako naj danes vem ali mu bo prav  56 ali 50 ali že celo 62. Nekaj v 56 sva že kupila ampak prav te tetra majčke jih pa kar nekaj kosov rabiš in da to vse nakupiš pol pa mu ni nič prav. Ojoj!!!!!

Če pa že zadaneš s št. npr. 56 me pa zanima za koliko časa je uporabna.

Želela bi skratka malček več o teh začetniških številkah za oblekce ....

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velikost oblekic ob porodu
3.1.2007 18:35:48   
max23
jaz imam dvojčici rojeni en mesec prezgodaj, pa sm vse kupila 56, ko sta se rodili mi je pa mama šla kupit par pasjackov in žabic, ter majč št. 50.( beri za vsako po 2 kompleta, edin bodyev mal več). Nč hudga če je mal prevelik, ker zelooo hitro prerastejo.Raje kupuj sproti.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2007 18:47:50   
Katrin
Mi smo user posted image  ob rojstvu oblačili v oblačila številko 56, ki pa so ji bila prevelika (nosili sva jih še 3 mesece user posted image ); če bi kupila oblačila številka 50, bi ji bila verjetno prav... toda vnaprej ne moreš vedeti, kako velik/ka bo pikica.

Srečno!

lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2007 19:08:47   
tt79
Js sem imela vse 56, pa jih je Lara nosila kar tja do 3 meseca, čeprav se je rosila 51 cm in 3700g.

Samo eno stvar ti priporočam...kupi raje bodyje kot tetra majčke. Js sem imela dve, pa sem ji samo enkrat oblekla. Bodi se fino zapne spodaj, pa ne more noben del telesa vn gledat, te majčke pa non stop lezejo navzgor, še posebej če ne rabiš otroka povijat...user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2007 19:10:11   
kofetek2010
kupila sem št. 50, ker mi je ful grdo, če je dojenček v prevelikih cunjah in je ves zavihan user posted image  

tamala je imela 3,5 kg in 50 cm - zelo, zelo, zelo malo je dojenčkov, ki so ob rojstvu dolgi 56 cm user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2007 19:11:29   
kofetek2010
aja, pa majčke na preklop so brez veze, boljši so bodiji na preklop user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2007 19:56:44   
Strawberrie Cherrie
Mah jaz sem z istim razlogom kupila kar nekaj stvari št50 -> in se tepem po glavi!!!! Mali je že domov iz P imel gor edinole eno tetra majčko št 50, ki je malo večja -> drugače mu je sicer H&M št56 malo velika, ampak samo še vprašanje kakšnega tedna pa mu bo čisto prav - se pravi pri 1mesecu. Pri rojstvu pa mu je bila 50premala (velik 52, 3860g)
Sem pa kar nekaj stvari št50 zato podarila kolegici, ki je rodila fantka dolgega 48 in malo pod 3kg težkega...mu je pa sedaj vse prav.
Moje mnenje - kupuj najmanjšo št 56...
Jaz drugače uporabljam tele mako majčke, ko se zavežejo -> jih dajem pod bodije, ker mi je patronažna rekla, da naj pozimi nosi tudi v stanovanju2dolge rokave -> ker pa ne more bit ravno v puloverjuuser posted image , ima mako majčko + body..

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2007 20:01:00   
triša
Jaz sem imela par stvari 56 pa so ji ble do popka,je res da se je rodila dolga 57 cm. Tako da smo meli kar od začetka 62. Kupi par stvari 56 ostalo pa kar 62.
Sicer pa zakaj ne vpraša ginekologinjo da ti sproti pove kolko je velik tvoj dojenček pa boš pol vidla.

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2007 20:50:02   
eya
Našemu je bila ob rojstvu prav cifra 56. In to še kaka dva meseca sigurno. Če imaš še sušilec gredo stvari malo skupaj in zna biti 50 hitro premajhna.

Pa se strinjam glede bodijev na preklop-meni so zakon za novorojenčke.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2007 21:03:30   
BAMBOLINO
Bodiji na preklop so res zakon!
Tudi jaz sem svoji deklici oblačila akšna oblačila, da so ji bila prav in ne prevelika.
Začela sem z št. 50 - pa ne preveč komplicirati, ker ne potrebuješ veliko.

Par bodijev - meni osebno so bodiji iz h&m zelo kvalitetni, tisti iz baby centra mi niso preveč všeč zaradi kvalitete, pa še dražji so...
kakšen kompletek za ven, kapica, nogavičke in dekica za pokrit.
Vse ostalo kupi v večjih številkah.
Boš videla, ko boš enkrat imela dojenčeka se ti ne bo zdelo ga vredno kar naprej ga premetavat sem in tja in ga preoblačit.
Danes so pa že tudi pleničke tako kvalitetne, da redkokdaj pride kej skozi.

Ko pa začne otroček jesti, se plaziti pol pa potrebuje malo več....pa probi prišparat za takrat.....

Men osebno je bilo super, ko sem se z dojenčkom sprehajala v mesto in sem vedela da kaj potrebuje in sem rajši kar sproti kupovala stvari. In to še počnem tudi danes.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2007 21:32:37   
dskubin
ja, ampak bodyji iz H&M so za številko večji, kot drugih znamk. Našemu je bilo ob rojstvu 50 premajhna, 56 je bila za kakšen mesec (razen od H&M, to je bilo do ene 3 mesecev). 50 pride v poštev samo če rodiš bolj zgodaj, pri manjših dvojčkih ali če je otrok res manjši, ampak jaz bi to dokupila (oz. bi mojga poslala kupit al pa mamo, ko bi rodila). Jaz priporočam 56.

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
3.1.2007 22:25:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2007 22:31:33   
Anonimen
Mojemu je bilo 56 vse premajhno. Ampak so mi že na UZ povedali, da je velik dojenček. Tako da malo tudi glede na mere UZ lahko preranaš. Če se ne zmotijo, seveda.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.1.2007 23:10:33   
x_srečka_x
Jaz sem imela najmanšo številko 56 pa so ji bile na začetku še malo prevelike, je pa kar dolgo nosila št. 56 še zdaj ima kakšno stvar št.56 pa bo jutri stara 4mesece.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.1.2007 23:32:07   
Anonimen
kupila sem št. 50, ker mi je ful grdo, če je dojenček v prevelikih cunjah in je ves zavihan user posted image   

Meni tudi; res ne morem videti čisto novega in lušnega dojenčka v nekih štrlečih in zavihanih cunjah.

Pri današnji izbiri in cenah se mi ta nakup ni zdel pretiran strošek.
Sem bila pa v naprej zelo racionalna...ma, še vedno sem.

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.1.2007 5:32:57   
frufru
jaz sem kupila 1 kompletek in 3 bodije št.56, ostalo pa vse 62. Pa bodiji po 4 tednih že pokajo po šivih, kompletek pa je tudi že tesen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.1.2007 8:39:53   
vesna.com
En nasvet za tetra majčke.Meni so šle od začetka zelo na živce, pol sem jih pa začela narobe oblačit (beri:zaveži zadaj) in je velik boljš,sem pol vse porabla.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.1.2007 9:27:12   
Anonimen
Saj tetra majice se morajo zavezati zadaj ... vsaj včasih so bile take. Ampak meni vseeno niso niti malo všeč, so pa že raztegljivi bodyji, lahko na preklop, ko se po celi dolžini odpne, veliko boljši. Pa še ven ne leze vse skupaj.

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.1.2007 13:55:39   
hariba
Ja kolikor jaz vem tudi vzadaj se zaveže, saj včasih se je, ko se je tem majicam še reklo plajščki. Jaz sem le rpi prvem kupila 2, ker je tako pisalo v seznamu potrebščin za novrojnčka, potem pa le bodije. Jaz sem za vse 3 imela za začetek 56 in je bilo za kaka 2 mesca, za mlajšega sina 3, ke rje imel edini le 50 cm ob rojstvu. Njemu sem pri rojstvu zato kupila 1 raztegljiv body in 1 pajacek 50 cm, ostalo pa vse 56.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.1.2007 14:32:37   
Mateja82
Nabavila sem nekaj bodijev ,pa pajackov št 56. Ker je bil marec in še dokaj mrzlo je imela tud dva mal bolj topla kompletka za ven te sem vzela 62 ker je imala spodaj malo več oblečeno tako da so ji bili  prav. Aja pa  št 56 ji je bila prevelika  kakšen mesec.Ob rojstvu je merila 50 cm.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.1.2007 16:11:41   
Baucka
Jaz svetujem št. 56. Na začetku tako široko povijaš, tako da je 50 zaradi tega premajhna, rokave pa zavihaš. Nato pa najkasneje po treh mesecih ne previjaš več široko, tako da je 56 kar dolgo prav. Jaz sem uporabljala tako majčke kakor bodije. Samo tiste kateri se zavežejo in se ne vlačijo čez glavo, je veliko bolj enostavno oblačit. Večinoma sem dala kar eno majčko in en bodi, saj na začetku oblačiš v dve majčki. Zabice pa glej da se odpirajo v koraku, saj boš tako enostavneje previjala. Samo spodaj odpreš in ne rabiš celih  žabic slačit.

62 pa občutno prevelika, edino če tvoj otrok ni exstra velik.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.1.2007 19:45:09   
Strawberrie Cherrie
Jaz te 'plajške' tudi zavezujem zadaj - tudi patronažna ga je zavezala zadaj, zato sklepam, da je tako prav. Čez pa body in je. Sem pa kupila tudi menda 2 ali 3 bodye, ki imajo sicer gumbke ob strani, vendar se dajejo gor čez glavo, pa se mali tako joče, ko mu jih hočem oblečt, tako da jih sploh ne uporaboljam - samo body, ki se razprejo celi in potem zaprejo na otročku .
KAr se pa kvalitete tiče so pa stvari iz Ariela(KRIS itd) za en user posted image šituser posted image ; bodyi po 1600sit in mako majčke po 1200sit pa se mi je že vse spralo - perem pri 40stopinjah. Sem pa dosti stvari kupila v H&M in C&A pa sem jih oprala že najmanj 5x več, ko te iz ariela, pa je še vse KOT NOVO. Pa še na otip so tako mehke stvari, kljub temu, da ne dodajam mehčalca. No, pa tudi stvari iz Obaibi so ful OKuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.1.2007 12:18:58   
bobek05
mi smo ob rojstvu imeli št. 56 (od 0-3 m), ampak smo morali vse menjat v roku 14 dni, ker je naš fant v prvem mesecu zrasel za 7 cm ...

računaj na to, da prve 3 mesece otroci dokaj hitro rastejo in zato kupi tudi večje številke... (npr. drugi mesec je naš imel že 63 cm; rodil se je pa s 50 cm)...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.1.2007 11:44:02   
lilka
Ja res je zelo težko vedet, kako velik se bo rodil otrok in kako hitro bo rasel, ker so ful razlike v velikosti med novorojenčki.
Jaz sem včeraj kupila 56 št, eno garniturico:puloverček, hlačke in kapico in debelejšega materiala, da bo mel za iz bolnice domov in seveda dve majčki na preklop in žabice za spodaj. Potem pa še ene dva bodija na preklop in ene 3 majčke na preklop, in 3 žabice, to vse 56 št., večje cifre sem pa dobila včeraj od sosede, tako da imam zdaj vega dovolj se mi zdi, ker res ne vem kako bo velik in kako bo rasel.
Za iz bolnice domov pa bi mu menda 56 morala bit prav, upam da mu bo, pol naprej pa bomo videli, ker sem res veliko stvari dobila ne bo problem, sam oblačilca za domov iz bolnice in nekaj spodnjih oblačilc sem pa že morala novih kupit, se nisem mogla zadržat, pa da bi šel v izposojenih iz bolnice domov se mi tudi ni zdelouser posted image in če ima en komletek čisto nov tudi ni panike, če ga bo takoj prerasel.
Mi smo dobili v šoli za starše seznam, kaj rabi dojenček za oblečt koga neseš iz bolnice domov in kaj v prvem mesecu in jaz sem si to pripravila, pol bomo pa vidli naprej. Je pa drago kouser posted image , sem dala 80 evrov za garniturco, nekaj bodijev, majčk in žabic.

< Sporočilo je popravil lilka -- 11.1.2007 11:46:42 >

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Plenička
Ines_L

Kdaj ste žačele odvajati svoje malčke od pleničke?

pred 1. letom (13%)

med 12. in 18, mesecem (21%)

po 18 mesecu (66%)

Število vseh glasov: 47

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!