Naja31
|
Ojla, moj drugi sin se je rodil z 4915 gr, in se v prvih mesecih redil vsaj 1 kg na mesec, pri 4,5 mesecih je imel že 9kg. Bil je ogromen dojenček. Zdaj je star 2 leti in 2 meseca in je še vedno med večjimi. Ima 15kg, ni debel, ker je tudi visok, ampak je pa močan fantek. Pri enem letu je imel 12kg, kar se meni ne zdi preveč. Prvi sin je imel pri enem letu 13kg, ampak je tudi že od začetka večji in težji od vrstnikov. Z nobenim nismo imeli težave s prehranjevanjem, oba sta dobra jedca. Drugi bi vase zmetal vse kar najde, ampak za zdaj se ne obremenujem s tem. Ko zboli, se zgodi, da tudi cel teden nič ne je, in potem je bolje, da ima nekaj zalog, ki jih ob bolezni tudi hitro zgubi. Zaradi hitrega pridobivanja teže ni imel mlajši sin nobenih težav,kvečjem nasprotno. Ker je bil zelo močan dojenček seje začel plaziti po trebuščku že pri 4ih mesecih. Teža se je zaustavila pri 6ih mesecih, ko je bil še vedno večinoma samo dojen, njegove potrebe so zaradi premikanja bile že večje, GH pa še ni v celoti osvojil. Tako da je potem teža stala 2 meseca in niti ni bil več tako ogromen dojenček. Jaz se zaradi težein velikosti 5 mesecev starega dojenčka ne bi obremenjevala. Če je zdaj velik in težak, to ne pomeni, da bo imel kasneje težave s težo. in obratno, drobceni dojenčki lahko tudi zrastejo v velikane . Prvič slišim, da so dojeni otroci bolj nagnjeni k debelosti. Moja dva še nista zrasla, ampak prvi sin,ki je bil velik in močan dojenček, polno dojen do 6 meseca, in dojen do 16ega meseca, je zdaj "vitek" 5-letnik.
< Sporočilo je popravil Naja31 -- 29.6.2010 13:17:39 >
|