Petka09
|
Nusi, če praviš, da boste šele aprila dobili dojenčka, bi ti jaz predlagala, da starejšega že zdaj date v večjo posteljo. Ker je do aprila še daleč, se boste vsi skupaj lahko navadili na to njegovo novo veliko posteljo in kar je najpomembneje - navadil se bo tudi otrok. Nič ni narobe, če gre že zdaj v večjo posteljo. Tudi od ene znanke tamali je že od 1,5 leta v veliki postelji (90x190). Jaz bi na tvojem mestu lepo kupila večjo posteljo (lahko tudi tisto manjšo, ko so v Ikei), dala zunanjo zaščito oz. varovalo, da med spanjem ne pade dol, jo malce obložila znotraj s kakimi zvitimi dekcami ali brisačami, da ne bi glih z glavo rinil v stranice oz. steno... Potem pa pač začnete. Pomoje se mu bo fajn zdelo, ker ima novo posteljo. Kot drugo pa - mogoče več ne bo plezal oz. stal, ker bo itak videl, da to ni ista postelja. Oz. v vsakem primeru ga opazuj kaj bo delal. Poskušaj mu tudi povedati, da ima zdaj veliko posteljo, da lahko leži kakor koli hoče, da ne rabi več stat, da že tudi ležečki vidi fajn naokrog itd..... No, bistvo je v tem, da ga prestavite v večjo posteljo že precej pred prihodom novorojenčka, da boste takrat že navajeni oz. da bo tudi on že našel svoj večerni ritem za zaspat. Naša je šla v veliko posteljo pri nekaj čez 2 leti in je bilo presenetljivo super. Prej je tudi stala včasih in celo hotla splezat čez posteljico.. Tu pa sama gre gor, lepo leži in zaspi.... Če jo lulat ali karkoli drugega me pa pokliče. Sploh ne gre sama dol... No, to pa je spet odvisno od karakterja otroka - eni radi hodijo dol sami, eni pa ne.
|