ronja
|
liljana, se strinjam, da imamo fajn sistem in logično, da stane. Ni pa res, da tega nihče ne ceni: sama sem bila vedno hvaležna vzg., da lahko grem v miru v službo, ker vem, da so moji otroci v dobrih rokah. In sem bila vesela, da imajo tam 4 obroke (zajtrk, malico, kosilo in popoldansko malico) - vidim, koliko je to dela, ker moram doma non stop nekaj kuhat, te kobilice skoz žrejo:D. V našem vrtcu imamo celo tako fajn ravnateljico, da dobi za jasli dodatno pomoč - študentke, tako da so dostikrat 3 v skupini:). Ali pa vsaj da jih je 5 za dve skupini. Jasno, da se to pozna, sploh če hočejo it z malčki ven - pozimi oblečt 14 jasličarjev ni glih mačji kašelj... V opevani ZDA moraš plačat vsako zdravilo za otroka - in potem moraš plačat zraven še, če hočeš, da ima zdravilo okus, da ga bo otrok lahko po grlu spravil... Meni je bilo prav grozno to brat, ko sem si predstavljala eno mamico z bolnim otrokom, ki ima komaj za tisti antibiotik in ne vzame še arome zraven, pa ji otrok ven pljune, ker je grenko, pa potem mora it kupit novo, pa že za prvo ni mela... Pri nas ti vedno dajo več antibiotika, pa tudi če bi ga porabil, ker ga otrok ne bi pojedel, bi šel do zdravnika in bi ti napisal nov recept, brezplačno, seveda. To so stvari, ki so nam samoumevne, samo v veliiiiikem delu sveta niso... Drugod po svetu pa je že z vodo kriza, pri nas se lahko malčki namakajo not v tej vročini, ni treba šparat. Nekje pa nimajo niti za pit. Fajn se je spomnit na to:) Res je problem z mesti, res pa recimo pri nas večinoma ne dobijo tisti, ki se pač niso prijavili na isti naslov - da pač oba živita že 2 leti na tem naslovu- ker se pač grejo raznorazne variante... Res pa sočustvujem z vsemi, ki niso dobili vrtca, čeprav so igrali pošteno:). Ne vem, kam bi svoje tri dala, ko bi morala v službo... Edino, kar bi spremenila, je to, da bi lahko otroka izpisal, če veš, da vrtca ne bi nekaj časa rabil, pa da bi te mesto čakalo (verjamem, da je to težko naredit, vendar pa bi se s tem sprostilo več mest, se mi zdi). V tem primeru bi sama sprostila 2 mesti za nekoga drugega, ker sta punci doma. Tako si pa ne upam, ker nekam jih moram dat, ko bom šla v službo...