|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   večji obseg glavice
28.3.2007 21:37:46   
ancka1
Bila sem na UZ, kjer mi je G izmerila posamezne dele telesa mojega malčka. Noseča sem 35. tednov. Sicer naj nebi bilo nič narobe, ampak mi je samo rekla, da je trebušček mogoče nekoliko manjši, glavica pa malenkost večja. Ko sem šla gledat razne izvide za nazaj, so tiste krivulje, kamor ti potem opredeli posamezne meritve, že od morfologije naprej pokazale, da je bila glavica za kakšen teden "večja" od ostalih delov telesa, ki jih izmerijo. Npr. izvidi iz morfologje, pa izvidi iz 3d...
Ali me mora kaj skrbeti? Ima katera podobno izkušnjo? G pri kateri sem bila, je bila nadomestna, tako, da nisva nič razpravljali na to temo. Mene pa sedaj zadeva res razžira... user posted image
Za vsak komentar najlepša hvala!

Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: večji obseg glavice
28.3.2007 23:38:28   
sjug
Morda za tolažbo. Sama sem imela dvakrat kontra primer. Glavica je bila nekoliko manjša v primerjavi s prsnim košem in dolžino stegnenice - kakšna slaba 2 tedna zadaj. Brez skrbi, če bi bilo kaj zaskrbljujočega, bi ginekolog to omenil. Kdo pa sploh je danes po jusu? Brez skrbi, z detetemo bo vse OK, mogoče bo samo malo težji porod, ali pa tudi ne. Srečno. 

Never Ever Give Up!

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2007 6:36:11   
Lunca1
No jaz sem imela točno tak primer, v vsem razno v obsegu glave je zaostajala. Glava pa je bila 1-2 tedna spredaj. Pa imamo čist normalno brihtno punčko. Ne se sekirat, če bi bilo kaj narobe, bi ti že povedali.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2007 9:02:46   
Eca
Hej! 

Jaz sem tudi imela podobno situacijo v prvi nosečnosti, pa je bilo potem vse ok. So pa te meritve okvirne, tako da jih ne smeš vzeti dobesedno. Velikokrat se izkaže, da je dete čisto sorazmerne velikosti. Nič bat, vse bo ok.

Lp, Eca

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2007 9:06:16   
Mina1
Naj te nič ne skrbi, pri mojemu prvemu je bilo isto, ima lepo brihtno okroglo bučko in vse je ok.

Drži se in zdrži do konca, pa sporoči novičko potemuser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2007 10:21:57   
ancka1
Hvala vsem za odgovore. Ste me zelo pomirile. Saj sama tudi vem, da so to zgolj ocene in da so vedno odstopanja, ampak tokrat mi je zadevo G tako netaktično pokomentirala, da je v meni takoj vzbudila dvom. Po eni strani je moje mnenje takšno, da bi bilo tovrstne komentarje bolje zadržati zase (če je vse v okvirih), kot pa nas takole prestrašiti. Bodoče mamice smo že sedaj vse zaskrbljene zaradi naših malčkov. Ravno toliko, da ti vržejo kost za glodat in nisi miren.
Hvala vsem in sporočim veselo novičko najkasneje čez en mesec.
Punce, super ste!!!!

Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2007 15:51:29   
dorina
A so meritve večje za BPD (premer), ali za HC (obseg)?
Ker pri BPD-ju so napake pri meritvah zelo pogoste in je odvisen tudi od tega, ali ima bebika bolj okroglo ali bolj ovalno glavo.
Drugače se pa v nobenem primeru ne rabiš sekirat, ker so te meritve bolj tako, okvirne. Pa še skoraj na koncu si.
Vso srečo!!!

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2007 22:07:48   
ElaM
Ancka1 ne se sekirat, pri meritvah je vedno potrebno upoštevat toleranco +-10%, pa tudi vsi ljudje nimamo enako debelih glav.
Naša je tudi pri vseh meritvah imela malo večjo glavo, normalen obseg trebuha in za kakšen teden krajšo stegnenico. Pa se je rodila popolna punca.user posted image  In ravno tak bo tudi tvoj otroček. Brez skrbi.

:)

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Prekrivalo za striženje, ki lovi lase
abee

Ali bi ti uporabljal(a) prekrivalo za striženje las v obliki narobe obrnjenega dežnika, ki lovi lase tako, da ne padejo na tla?

Da (35%)

Ne (53%)

Ne vem (12%)

Število vseh glasov: 75

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!