Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: večji kredit ali lizing 9.3.2010 15:08:11
|
|
|
|
Angel_Tian
|
Nisi nič napisala, za koliko časa in koliko kredita bi točno potrebovala, da bi še stari dolg do konca odplačala. Bi ti na tvojo neto plačo sploh dali toliko denarja? Lizing varianta je ok (nikjer ni nič zavedeno, da moraš mesečno kak obrok plačevat), ampak moraš vedeti, da avti na lizing morajo biti potem tudi kasko zavarovani. Ne vem, malo si preračunaj in se sploh najprej na banki pozanimaj, če bi ti odobrili dovolj velik kredit.
|
|
RE: večji kredit ali lizing 9.3.2010 15:53:27
|
|
|
|
ajataja
|
na 700e neto ne dobiš več kot 120e mesečnega obroka,ker pa kredit že imaš nisi pa napisala kolikšen mesečni obrok ne vem če si sploh kreditno sposobna,ker malica in ti dodatki se ne štejejo uglavnem ostat ti mora 560e mesečno ostalo lahko gre za kredit.
|
|
|
|
RE: večji kredit ali lizing 9.3.2010 16:04:18
|
|
|
|
aleunam
|
Vsepovsod štejejo čisto plačo - brez dodatkov. Mogoče ti bo lažje, če greš preko Summit leasinga. Pri njih ni pogoj 1/3 plače, ampak, da ti ostane (zakonsko določenih) 451€. Torej, če imaš plače 700€, kredit (zmišljujem si!) 150€, ti ostane še približno 100€ možnega mesečnega obroka, plačuješ pa vsakega posamezno. Informativni izračun pravi: na 3 leta dobiš 3.500€ kredita, z mesečnim obrokom 104,00€. Lahko tudi na več mesecev. http://www.summit-leasing.si/informativni_izracun.aspx Sama bi raje vzela kredit, ker pri lizingu potrebuješ polog, kasko zavarovanje (ki ni malo) za dobo odplačevanja, pa še avto je tačas napisan na njih. Lizinga na manjše zneske od 4.000€ ponavadi niti ne dajejo, ker se baje zate kot stranko ne splača - takšne podatke imam iz summita, lahko majo drugje to drugače urejeno.
|
|
|
|
RE: večji kredit ali lizing 9.3.2010 16:48:08
|
|
|
|
punci
|
ta kredit v znesku 4000 (hitri kredit) sem vzela novembra lani in ga imam na 36 mesecev z mesečnim obrokom 140 € (do konca izplačila imam še 33 obrokov) Ampak sedaj pa ne vem, ko se je zajamčena plača dvignila (prej je bila 461 € sedaj pa je 562 € ali se bo tudi meni obrok kredita ki ga že imam spremenil? to sem v bistvu komaj sedaj poštudirala ko sem vaše odgovore brala) Torej jaz bi vzela tu nekje 9000 € kredita, s tem denarjem bi izplačala že obstoječ svoj hitri kredit, ter pridobila denar za drug avto. Neto plača mi sedaj znaša tu nekje 700 €, od aprila dalje pa bo 750 €. Zaposlena sem za nedoločen čas. Gledano časovno, rada bi ga čimprej izplačala s tem da bi imela obrok vsaj tu nekje 150-180 € mesečno. Glede prilivov ki jih banka upošteva pa samo to, moj partner je na Novi kreditni banki Maribor dobil stanovanjski kredit, kjer so mu upošteva vse prilive. Ker na neto plačo niti ni bil kreditno sposoben, to je bilo cirka 3 leta nazaj in je imel neto plače 450 €, pa so mu upošteval vse prilive. Ker ko gledam druge bančne izpiske (službeno jih dobim včasih v roke) dobijo ljudje velikokrat plačo recimo v znesku 600 € in to je vse kar piše na bančnem izpisku. Jaz pa dobim napisano redna plača 700 €, dodatki 300 €
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?