|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   večji kredit ali lizing
9.3.2010 14:58:26   
punci
Dragi moji, tudi jaz vas bi prosila za nasvet. Sem komitentka abanke in imam pri njih hitri kredit v višini 4000 €. ker imam že zelo star in zgaran avto, ki bo kmalu spustil dušo me zanima če se je katera kdaj odločevala med kreditom in lizingom za drug avto? Za avto bi max dala 4000 € ampak ne vem ali se bolj splača vzeti na banki večji kredit da poplačam onega prvega hitrega in plust tega da dobim še ven 4000 € in potem plačujem samo 1 kredit ali vzamem raje avto na lizing?
Neto plače imam okrog 700 € (se še postopno zvišuje proti 750 zaradi recesijskih ukrepov) s malco, potnimi stroški, kilometrino itd pa dobim ven tu nekje 1000 € na mesec samo mi na žalost na Abanki ne upoštevajo vseh prilivov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: večji kredit ali lizing
9.3.2010 15:08:11   
Angel_Tian
Nisi nič napisala, za koliko časa in koliko kredita bi točno potrebovala, da bi še stari dolg do konca odplačala. Bi ti na tvojo neto plačo sploh dali toliko denarja?
Lizing varianta je ok (nikjer ni nič zavedeno, da moraš mesečno kak obrok plačevat), ampak moraš vedeti, da avti na lizing morajo biti potem tudi kasko zavarovani. Ne vem, malo si preračunaj in se sploh najprej na banki pozanimaj, če bi ti odobrili dovolj velik kredit.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2010 15:53:27   
ajataja
na 700e neto ne dobiš več kot 120e mesečnega obroka,ker pa kredit že imaš  nisi pa napisala kolikšen mesečni obrok ne vem če si sploh kreditno sposobna,ker malica in ti dodatki se ne štejejo uglavnem ostat ti mora 560e mesečno ostalo lahko gre za kredit.

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2010 16:04:18   
aleunam
Vsepovsod štejejo čisto plačo - brez dodatkov.

Mogoče ti bo lažje, če greš preko Summit leasinga. Pri njih ni pogoj 1/3 plače, ampak, da ti ostane (zakonsko določenih) 451€. Torej, če imaš plače 700€, kredit (zmišljujem si!) 150€, ti ostane še približno 100€ možnega mesečnega obroka, plačuješ pa vsakega posamezno. Informativni izračun pravi: na 3 leta dobiš 3.500€ kredita, z mesečnim obrokom 104,00€. Lahko tudi na več mesecev.

http://www.summit-leasing.si/informativni_izracun.aspx

Sama bi raje vzela kredit, ker pri lizingu potrebuješ polog, kasko zavarovanje (ki ni malo) za dobo odplačevanja, pa še avto je tačas napisan na njih. Lizinga na manjše zneske od 4.000€ ponavadi niti ne dajejo, ker se baje zate kot stranko ne splača - takšne podatke imam iz summita, lahko majo drugje to drugače urejeno.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2010 16:48:08   
punci
ta kredit v znesku 4000 (hitri kredit) sem vzela novembra lani in ga imam na 36 mesecev z mesečnim obrokom 140 € (do konca izplačila imam še 33 obrokov)
Ampak sedaj pa ne vem, ko se je zajamčena plača dvignila (prej je bila 461 € sedaj pa je 562 € ali se bo tudi meni obrok kredita ki ga že imam spremenil? to sem v bistvu komaj sedaj poštudirala ko sem vaše odgovore brala)

Torej jaz bi vzela tu nekje 9000 € kredita, s tem denarjem bi izplačala že obstoječ svoj hitri kredit, ter pridobila denar za drug avto. Neto plača mi sedaj znaša tu nekje 700 €, od aprila dalje pa bo 750 €. Zaposlena sem za nedoločen čas. Gledano časovno, rada bi ga čimprej izplačala s tem da bi imela obrok vsaj tu nekje 150-180 € mesečno.

Glede prilivov ki jih banka upošteva pa samo to, moj partner je na Novi kreditni banki Maribor dobil stanovanjski kredit, kjer so mu upošteva vse prilive. Ker na neto plačo niti ni bil kreditno sposoben, to je bilo cirka 3 leta nazaj in je imel neto plače 450 €, pa so mu upošteval vse prilive. Ker ko gledam druge bančne izpiske (službeno jih dobim včasih v roke) dobijo ljudje velikokrat plačo recimo v znesku 600 € in to je vse kar piše na bančnem izpisku. Jaz pa dobim napisano redna plača 700 €, dodatki 300 €

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2010 10:47:32   
ksenija12
Kaj pa limit? Izredni limit recimo?

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?