Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: beba1912 Jaz imam pa eno vprašanje. Vidim da vaši dojenčki ogromno pojejo v primerjavi z našo skoraj 9 mesečnico. Zanima me, ali ste imele primer, da je otrok prišel v neko fazo ali obdobje, ko ni jedel nič ali skoraj nič goste hrane? Naša je že lepo jedla po 4 do 5 obrokov na dan, sedaj pa ima očitno neko obdobje, ko čim vidi žličko, se začne odmikat, kremžit, če že spravim kaj vanjo, velikokrat pljune ven,... Ne vem, zakaj, jaz to povezujem z zobki, spodnja dva sta zunaj malo več kot en mesec. Rada ima, da ji dam kaj v rokico-skorjo, krhelj jabolka, surov korenček, grisin,... Seveda se s tem bolj zamoti kot kaj poje, če odgrizne košček, ga pljune ven. Pri nas smo še daleč od tega, da bi imeli obroke razporejene po urah. Jaz ji probam dat, takrat ko vidim, da ni preveč lačna, utrujena, zaspana. Včasih ko ji skoraj vsilim prvo žličko, potem še nekako gre, ko očitno vidi, da je dobro....Flaška z mlekom je pa itak zakon. Saj vem, da je vsak otrok drugačen in da se bo tudi naši slej ko prej odprlo, da bo spet jedla. Kakšno drugo mnenje in izkušnje pa tudi pridejo prav kot da opisuješ mojega sina, edina razlika da moj še nima zob in je star 11 mesecev. jaz se zelo trudim z GH ampak flaša je še zmeraj kot praviš zakon. še v vrtec nosim flašo, če ne poje GH. in nimam ideje kaj in kako, pač enkrat bo spet jedel. saj kakšne dan zelo presenti z GH in poje veliko, sploh če jemo zunaj v gostilni, tam je kot ta velik.
|