|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   več otrok in stanovanje v bloku
21.2.2012 9:20:37   
Matejusska
Tiste, ki imate več kot 1 otroka in ste v bloku, koliko sobno stanovanje imate? Se imate namen v prihodnosti se seliti v večje stanovanje ali hišo? Pričakujemo še enega člana pa razmišljava da bo treba v večje stanovanje (zdaj imamo dvosobno) da bosta imela otroka svojo otroško sobo, če ne že vsak svojo. Razmišljala sva sicer tudi da bi si midva uredila spalni prostor v dnevni sobi in otrokom prepustila spalnico ampak ne vem nama nekako ne potegne ta varianta. Tiste, ki imate tako kako se obnese?

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 21.2.2012 9:21:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: več otrok in stanovanje v bloku
21.2.2012 10:07:54   
Tejči
Imam sicer samo enega otroka, a v primeru, da bi imela še enega (ali 2), bi ostala v 3-sobnem stanovanju. Nisem za neka velika stanovanja, ker to prinese samo dodatno delo. V bistvu imamo sobice samo za spat, drugače smo vsi skupaj v dnevni in se imamo lepouser posted image

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2012 10:09:51   
pomlad08
Živjo! Mislim, da pri manjcenih otrokih še ni panike oz. ni treba pretiravat s številom sob. Mi smo bili nekaj časa ravno tako kot vi, z dvema otrokoma v 2sobnem in je bilo čez glavo dost placa. 1 sobo sta imela otroka, ta drugo, večjo, pa smo z enim velikim knjižnim regalom "pregradili" na pol - na eni strani je bila v kot stisnjena najina postelja, na drugi pa pač dnevna soba/igralnica.
Ampak dokler sta bila majhna, smo imeli pa vsi skupaj vse postelje v eni sobi.

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2012 10:11:42   
krogec
smo v bloku na 70 m2 v 2,5 SS; otroka (5 in 2 leti) imata skupen kabinet, kar je za zdaj prav fino, saj sta zelo povezana in sta rada skupaj; želim si, da bi do takrat, ko bo ta mali šel v šolo, imela vsak svojo sobo - tako da se malo razglejujem, ampak so cene user posted image ; sicer je možno še dnevno pregradit v dodatno sobo, ampak to bi bila zadnja varianta; meni ne sede, da bi imela svojo posteljo v dnevni sobi (in npr. spalnico prepustila enemu od otrok), ker je to en velik prostor in bi se mi zdelo, da v kuhinji spim, pa še mira ni, ker ponoči največkrat pomivalni dela in občasno kar zaropota; več kot 2 otroka pa si v takšnem stanovanju sploh ne predstavljam..

¤ ¤ ¤

Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2012 10:44:47   
naja17
Imam sicer enega otroka, ampak vseeno napišem svoje mnenje.... V stanovanju je nekje cca 80m2 bivalne površine. Upam na vsaj še enega otroka. V štartu bi si otroka delila sobo, kasneje po potrebi gre ta soba lahko na pol. V primeru tretjega otroka, se verjetno izseliva iz spalnice in si nekako v dnevnem prostoru urediva spalnico, recimo s tisto dvižno posteljo al kak se ji reče....
Sama sem odrasla brez sobe, predvsem zato, ker se je bilo staršem težko potruditi in mi jo urediti, nikoli nisem imela svojega prostora, svojega miru...

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2012 11:30:07   
Matejusska
Ja saj vem, tja do šole ni panike, spalnico imamo veliko in bomo 4-je komot v njej. Ampak potem bi bilo pa fajn, da imata svojo sobo. To pa bo kmalu, čez malo več kot 3 leta ko bo šla starejša v šolo. Če bi si midva uredila spalni prostor v dnevni, bi imela res prostorno sobo ampak ta ideja nama je na zadnjem mestu, razmišljava nekako tako kot je rekla krogec. Ah ja, verjetno bo treba poiskati večje stanovanje.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2012 11:42:42   
Najaa
Mi smo 4-je v dvosobnem, 50kvadratov cirka plus balkon. Za enkrat je ravno prav, s tem da midva spiva v dnevni ampak to sploh nima veze, važno da imata punci svojo sobo. Tudi ko bosta šli v šolo ne vidim nekega problema, da ne bi mogli bit v isti sobi, le pograd bo treba kupit, da bo več prostora. Se da, si pa v prihodnosti seveda želimo večje stanovanje že sam zarad vse krame, ki je nimam kam dat.

Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2012 12:17:56   
ronja
2 sobno stanovanje, 3 otroci: 2 punci (4,5 in 3 leta) in novorojenček. Onidve imata svojo otroško sobo, ki je hkrati ala dnevna (nimamo ne kavča ne tvja, tako da ne vem, če se sploh lahko kvalificira kot dnevnauser posted image ), midva spiva v najini sobici, ki je manjša in kjer je zdaj tudi zibka za novorojenčka, da je ponoči pri nama - podnevi smo itak navadno v kuhinji ali taveliki sobi, vsi skup, seveda (tudi dete).

Ja, imamo se namen preselit na večje in vsekakor si želiva (in zelo upava, da bo izvedljivo in gledava taka stanovanja), da bi imeli otroci vsak svojo sobo - zaenkrat je res ne rabijo in je zanje verjetno celo boljše, če so skup, ampak ko bojo starejši, v šoli in sploh v puberteti, pa bo to zelo dobrodošlo - da lahko vsak povabi svoje prijatelje, da imajo zasebnost, da imajo mir za učit se,...

Dokler so mali, so ti pa itak ves čas za petami, pa kamorkoli pač greš in ne rabijo svoje sobe, ker itak ne bojo not, če ne boš ti tamuser posted image . Je pa vseeno fajn, da imajo svoj prostor - punci vesta, da je to njuna soba in imata svoje kotičke za igrat, svoji knjižni polici itd... Potem to tudi sami pospravita (z malo manj ali malo več prepričevanja;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2012 12:20:14   
ronja
Tudi ko bosta šli v šolo ne vidim nekega problema, da ne bi mogli bit v isti sobi, le pograd bo treba kupit, da bo več prostora. Se da, si pa v prihodnosti seveda želimo večje stanovanje že sam zarad vse krame, ki je nimam kam dat.

Se strinjam. Meni tudi ni bil problem, dokler nisem imela svoje sobe (začetek sš), vendar jih poznam veliko, ki so si jo pa zelo želeli... Ampak v prvih razredih oš gotovo še ne, je pa praktično, da se seliš, predno grejo v šolo, da ni treba šole menjat, zato bi se rada midva že prej...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2012 12:36:55   
Katy78
Mi imamo 3-sobno stanovanje, se pravi dnevna soba, spalnica in ena otroška soba. Zaenkrat je za 3 ravno prav prostora, ampak ko bosta šla pa oba v šolo, si pa res ne predstavljam ostati v 3-sobnem stanovanju (pa čeprav je razporeditev stanovanja optimalna, smo na super lokaciji in imamo vse na dosegu roke) zato se bomo v roku 3-4 let selili v hišo, do poletja bomo že kar začeli urejati zgornje nadstropje, da ne bo treba potem vse naenkrat, pa tudi finančno bo tako lažje. Mi smo iživeli v majhnem stanovanju in mi je šlo to vedno blazno na živce tako da mi je fajn, če je dovolj prostora. Saj ne, da bi rabila ne vem kaj, ampak da imajo vsaj otroci vsak svojo sobo (ali pa vsaj dovolj veliko skupno sobo) in starši svojo spalnico.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 21.2.2012 12:37:58 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2012 13:01:08   
Poka
Mi smo z mojimi starši 4 živeli na cca 45 kvadratov do mojega 18 leta, pa ne hvala, nikoli več... Sicer sem imela svojo sobo, mini, oni so se pa tlačili v dnevni. Midva sva v hiši, pa še ni otrok, pa je ravno prav velika. Ok bi potrpela v večjem stanovanju z otroki tudi, sam da imajo vsaj svojo sobo, ne da so v spalnici - ne morem si pomagat, ja kaj pa razne aktivnosti? user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=LkEVVtm39b0

Tole poglejte, ups user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2012 13:43:39   
Jantar
Iamo 3 sobno stanovanje,nas je pet in sicer imata tavečji2 (11 in 14 let) svojo sobo,ki smo jo pregradili z pohištvom,tako da imasta vsaka svoj kotiček in se takoj zjutraj,ko odpreta oči ne vidita,...sploh če se hočeta videti morata druga k drugi,potem je spalnica,ki je pol najina in polovica od najmlajše(2,5 let) in tako bo ostalo.
Ker ima stanovanje super razporeditev imamo v sklopu dnevne še jedilnico in je tako posledično kuhinja kr velika.

Nam je zaenkrat to čist dovolj in ne vidim(o) potrebe po večjem stanovanju user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2012 13:59:41   
Bojana 29
Trenutno smo še v 2,5 sobnem stanovanju. Se pa v bližnji prihodnosti selimo v hišo. Sedaj ima starejša hči (letos gre v šolo) svojo sobico, mlajši (kmalu bo 3 leta) pa še spi pri nama v spalnici (seveda v svoji posteljici). Igrata se v dnevni sobi - ponavadi. Če ne bi dobili dobre priložnosti in kupili hišo, bi v stanovanju delali rušado in bi otroka dobila veliko spalnico, midva pa bi se selila v manjšo sobo. V hiši pa bosta otroka imela seveda vsak svojo sobo.

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.2.2012 15:09:03   
Matejusska

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Mi smo 4-je v dvosobnem, 50kvadratov cirka plus balkon. Za enkrat je ravno prav, s tem da midva spiva v dnevni ampak to sploh nima veze, važno da imata punci svojo sobo. Tudi ko bosta šli v šolo ne vidim nekega problema, da ne bi mogli bit v isti sobi, le pograd bo treba kupit, da bo več prostora. Se da, si pa v prihodnosti seveda želimo večje stanovanje že sam zarad vse krame, ki je nimam kam dat.

Kako to izgleda? Na kavču, ki se raztegne ali kako? Naju najbolj odvrača to, da imaš potem posteljnino, ki jo moraš vsak dan sproti pospravljat ven iz dnevne oz. nekaj jo morš pospravit.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.2.2012 15:10:26   
Matejusska

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

2 sobno stanovanje, 3 otroci: 2 punci (4,5 in 3 leta) in novorojenček. Onidve imata svojo otroško sobo, ki je hkrati ala dnevna (nimamo ne kavča ne tvja, tako da ne vem, če se sploh lahko kvalificira kot dnevnauser posted image ), midva spiva v najini sobici, ki je manjša in kjer je zdaj tudi zibka za novorojenčka, da je ponoči pri nama - podnevi smo itak navadno v kuhinji ali taveliki sobi, vsi skup, seveda (tudi dete).

Ja, imamo se namen preselit na večje in vsekakor si želiva (in zelo upava, da bo izvedljivo in gledava taka stanovanja), da bi imeli otroci vsak svojo sobo - zaenkrat je res ne rabijo in je zanje verjetno celo boljše, če so skup, ampak ko bojo starejši, v šoli in sploh v puberteti, pa bo to zelo dobrodošlo - da lahko vsak povabi svoje prijatelje, da imajo zasebnost, da imajo mir za učit se,...

Dokler so mali, so ti pa itak ves čas za petami, pa kamorkoli pač greš in ne rabijo svoje sobe, ker itak ne bojo not, če ne boš ti tamuser posted image . Je pa vseeno fajn, da imajo svoj prostor - punci vesta, da je to njuna soba in imata svoje kotičke za igrat, svoji knjižni polici itd... Potem to tudi sami pospravita (z malo manj ali malo več prepričevanja;).

Saj predvsem zaradi tega bi rada večje stanovanje. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.2.2012 15:11:39   
Matejusska
2x objavilo.

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 21.2.2012 15:12:28 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.2.2012 16:09:21   
pravljica
kdor reče, da ne rabi več kot 50m2 za 4 osebe, laže sam sebi user posted image  če ne gre, ne gre, logično, ne moreš z glavo skozi zid, ampak če je možnost, boš pa ja privoščil vsakemu otroku svojo sobo, pa če je še tako majhna, in sebi spalnico + kuhinjo z jedilnico ali in dnevno sobo za obiske in ostalo družinsko druženje...ne se slepit no, vsak normalen otrok slej kot prej potrebuje nek svoj prostor, kamor se lahko umakne, kjer se lahko v miru uči ali v miru klepeta po telefonu/internetu, kjer si "uredi" stvari čisto po svoje, kamor lahko povabi prijatelja/ico in na koncu, kamor lahko povabi simpatijo, če se ne preseli na svoje ravno pri 16. letih user posted image

yeah, thats me ;)

Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2012 11:59:41   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Kako to izgleda? Na kavču, ki se raztegne ali kako? Naju najbolj odvrača to, da imaš potem posteljnino, ki jo moraš vsak dan sproti pospravljat ven iz dnevne oz. nekaj jo morš pospravit.

Tako zgleda ja. Posteljnino pospravim v predal pod kavčem in stvar rešena.
Jaz osebno si nič ne lažem, da ne rabimo več. Vem, da rabimo oz. bomo rabli, ko bosta punci v šoli in kasneje, ko bosta odraščali... Sama sem imela veliko svojo sobo, svoj mir in kotiček in vem, kako je to pomembno. Kakor pri ronji pa je tudi pri nas tako, da zdaj ko sta majhni, smo itak več ali manj čez dan v dnevni sobi, razen tavečja včasih rabi svoj mir pred tamalo user posted image in se umakne s svojo sobo... Za enkrat nam je čist fajn.

Neposredna povezava do sporočila: 18
23.2.2012 13:17:19   
Poka
Jaz pa verjamem, da je nekomu OK tud na 50, ker je itak odvisno od razporeditve prostorov. Jaz si sebe sicer ne predstavljam - jaz rabim ful sob, da delam različne stvari in v eni je pisarna, ena je za domači fitnes, nekje moram imet prostor za inštrumenta, pa veliko kuhinjo. Za otroke sem zato hotela velike sobe, ker mi je bila moja premajhna za vse moje stvari, verjetno pa, če bi se mogla, bi se tudi sama prilagodila. Sam pri sebi vem, da ne bi bila srečna, res ne nisem tip, ki mu je dost kavč pred tvjem. Po mojem tudi otroci ne bodo taki, če sklepam po sebi. Pa OK, če se moraš prilagodit, če si ne moreš privoščit - razumem. Sam bi mi pa bilo neprijetno, da si pa svojo spalnico delim - po mojem ni OK za vezo...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.2.2012 14:09:13   
josephine27
veliko je odvisno od tega koliko si prilagodljiv in kako si navajen še iz svoje primarne družine. mislim, da večji otroci definitivno potrebujejo svoj prostor kamor se lahko umaknejo pa čeprav je majhen. za male je pa skoraj boljše če so vsi na kupu. malo odvisno tudi od karakterjev sicer. verjetno si večina želi večje stanovanje ampak jim finančne možnosti ne dopuščajo oz. bi se za nakup morali močno zakreditirat kar pa spet vsem ne ustreza. no mi smo že taki.
mi imamo manjše stanovanje ampak imamo to srečo, da živimo v pritličju hiše, da imamo kar lepo veliko teraso in svoj ograjen vrt. v toplejših mesecih smo zelo veliko zunaj in dodatnih sob niti ne pogrešamo. otroci se itak raje zunaj igrajo kot noter.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.2.2012 15:00:27   
ronja
Hehe, je pa še ena druga možnost: lahko skenslaš tv in kavč, pa maš sobo za ustvarjatuser posted image . NI treba, da samo pred tvjem sediš, če nimaš dosti placa, samo malo bolj iznajdljiv moraš bit. Jaz prav tako igram 2 inštrumenta, res pa zdaj klavirja nimam tu, ampak kitara pa veselo visi na steni, šivalna stroja sta lepo na mizi, vse ostalo ustvarjanje pa v omari in pač zamenjam, kadar delam kaj drugega. Valjda bi bilo lažje, če bi imela več prostora in upam, da ga kdaj bom imela, ampak sem že od malega na malem in sem vedno svašta počela - majhnost prostora me ni ovirala, da ne bi počela vsega, kar si želim, hočem rečt.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.2.2012 21:28:09   
ZmajTolovaj
80 kvadratov, 3 otroci. Punci, stari 4,5 in2,5 imata svojo sobo, dojenček svojo, tam je še postelja, kamor se jaz preselim sredi noči, ko je sirena. Midva imava posteljo v dnevni sobi, v kotu, za pregradno omaro. Na drugi strani je pa kavč in TV. Zaenkrat se imamo super, tja nekje do pubertete najinih otrok pa upam, da zadenem na loto in da se preselimo v hišo.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.2.2012 5:53:50   
Paštetka
človek se skoraj vsaki situaciji prilagodi. In po moje teži k vedno več. Saj to je nekak normalno. Npr. isto je za plačo. Vedno bi imeli večjo. IN četudi pride povišica, bi za par mesec spet želeli imeti več.

Po moje se lahko živi fajn in luštno na 50 kvadratov in na 200 kvadratov. Odvisno je od odnosa.
Mi 4 živimo v 6 sobnem stanovanju in bi nam včasih prišla prav še kakšna soba. npr. za pisarno, pa sobo za likanje bi imela, pa knjižnico...user posted image
Ampak konec koncev, vem da je tako zdaj super. Pisarne doma ne rabimo, ker vem, da bi si potem še več dela nosili domov, pa tudi likala bi potem redkeje, ker zdaj likam v dnevni in smo tako vsi skupaj pa še TV lahko gledam zraven.user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.2.2012 5:57:37 >

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.3.2012 21:47:27   
ZmajTolovaj
Jaz bi tudi mela sobo za likanje!! Ampak .. kaj čmo. Pač ne likam user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.3.2012 21:52:01   
ronja
Pa kaj je s temi sobami za likanje? Kaj imaš not oz. v čem je fora? Saj rabiš samo desko pa likalnik... Mela bi sobo za svašta, ampak likanje bi bilo pa res verjetno tazadnje, kar bi mi na pamet padlo:D. Ne da imam kaj proti, semo ne štekam čisto fore - če se kateri da razložit, se priporočam.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Strahi bližajočega se poroda
Uredništvo RR

Dragi bodoči starši. Česa vas je najbolj strah glede bližajočega se poroda?

Ali bom v porodnišnico prišla pravočasno. (8%)

Dolžine poroda. (8%)

Bolečine. (18%)

Prereza presredka ali raztrganin. (10%)

Zapletov in posledic za moje zdravje. (4%)

Zapletov in posledic za zdravje otroka. (51%)

Število vseh glasov: 125

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!