ronja
|
Konca sveta me pa res ni strah - sem jih že toliko preživela ... Teme - no, saj obstajajo svetilke, avtomobili imajo luči, nekak računam, da se da prit domov tudi v temi... Edino, česar bi me bilo v primeru kaosa strah, je panika ljudi in kriminal. Same teme pa ne. Hrane nekaj imamo, voda upam, da bo pitna, sicer pa lahko sneg odtajamo, če bo seveda plinovod delal in se bo dalo ogrevat. 4 dni se sicer preživi tudi v mrazu, ne bi bila pa najbolj srečna tako. JL, kako to misliš 4 dni v temi, če se pripraviš, se upajmo da preživet? Čer ne bi bilo možno preživet veliko več dni v temi, bi mi že davno izumrli... Navsezadnje so naši predniki živeli v jamah. In v snežnih metežih niso ven hodili. Torej so preživeli veliko več kot 4 dni v temi. Pa še baterij niso imeli. ni pa nujno luštno. Da bi me pa za življenje skrbelo zaradi 4 dni teme pa res ni. Edino, če bi se pojavil kriminal, seveda. Trenutno je pa zemljino magnetno polje še točno tako kot je bilo, sever je še na istem mestu, smo ravno predvčerajšnjim delale domači kompas in je isto pokazal . 21. je sicer petek in upam, da bi do tega prišlo, ko bi bil lubi že doma, potem smo skup in zaklenjeni in je malo manj možnosti za kriminal. hope, tisto je znanstveno fantastična serija. Ne razumem pa ravno, zakaj generator ne bi delal, če se magnetni pol spremeni? Avti pa - večina ne dela na elektriko, ampak na gorivo - to bo delalo tudi v primeru teme. Avto dobi elektriko posredno od izgorevanja (to obrača bate in hkrati to vrtenje še polni akumulator). Akumulator ni ravno odvisen od magnetnega polja Zemlje. Se pa strinjam, da je brez kuhinjskih strojčkov življenje bolj žalostno, pa tudi presno si ne želim jest, ampak 4 dni bi že preživeli. Mora pa se zato kar vse sesut - plinovod, elektrika,... V tem primeru pa me verjetno presna hrana niti ne bo tako skrbela. 4 dni bi pač jedli mleko pa kosmiče:D. blaža, na to temo je en strip, ne bom ga našla, ampak je ful luškan: zmanjka elektrike, pa ugasne tv. Otroka (ali pa mama in otrok, ne vem) vzameta kitaro in pojeta. Pride elektrika, pa sta oba žalostna, pa vse skup ugasneta in dalje pojeta Ankica, daj dopolni uradni list, spet nisem več na tekočem, smo bili pri dediju in nisem 3 dni odprla kompa vedeževalec je rekel,da bom še uspešna poslovna ženska, tko da konec ne more bit, ker še to čakam Moja mami se mora še 1x poročit baje, tako da to tudi še čakamo - razen če se ni ravno zdaj, pa nobenemu še povedala, kar je sicer tudi možno... Mene je veliko bolj strah čisto realnih reči: da bomo zafurali to našo krasno naravo, od katere bi lahko naši otroci super živeli, ker bi bila edina v Evropi (vsaj v centralni) še tako nedotaknjena. Da bo naša državica zaplavala v neke čudne vode in ne bo več nič kaj socialna država, kjer bodo lahko socialne pravice krčili glih kakor se jim bo zdelo. Da se mojim otrokom kaj zgodi - recimo da čmoknejo kje dol, da zbolijo, da je prometna nesreča itd... Da se lubiju kaj zgodi na cesti, ker se kak kretenski divjak/pijanec/zaspanec zabije vanj ali pa ker bi bil on preveč zmatran, pa bi kaj spregledal. Evo, tega je mene strah.