|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   varčevalni račun za otroka
26.1.2010 11:43:57   
marta82
Sinu bi odprla varčevalni račun - tak pri katerem nakazila niso določena (nakazovali bi po trenutnih zmožnosti pa babice za rojstni dan in podobno). Namen imamo, da bi se varčevalo dalj časa (nekaj let), vendar da bi lahko tudi vmes del denarja dvignili (ko pridejo kakšni večji izdatki). Če se kdo kaj bolj spozna na te stvari: kakšen račun naj odpremo in pri kateri banki? Morda navadnega varčevalnega in potem vsake toliko, ko se nabere damo vezat? Kako se najbolj splača? Videla sem, da imajo banke tudi "otroške" varčevalne račune, vendar če sem prav razumela je to bolj za kratko obdobje, da se otrok nauči varčevanja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: varčevalni račun za otroka
26.1.2010 11:47:16   
zmajaz
Naša dva imata običajen "mladinski račun", na katerega pač polagaš denar, kadar koli ti paše. Je pa tu težava, da ni nekih posebnih obresti, zato se glede tega bolj splačajo kaki varčevalni računi ali pa da daješ pač vezat. Meni je pri tem navadnem mladinskem trr všeč, da sem ga lahko dodala v svoj klik in tako vidim kar iz svojega klika vse tri račune - od tam lahko kar prek klika opravim vezavo, prensem denar na svoj račun ali s svojega na njihovega (ko recimo dobita kaj za RD ne hodim na banko, ampak denar vzamem jaz, njima pa kar prek klika prenesem s svojega račna tisti znesek).

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2010 12:32:55   
TRIŠ
Mi imamo za vse štiri otroški varčevalni račun,se mi zdi najbolj fino.Prej pa smo imeli hrčkovo knjižico Pošta slovenije pa so dobivali 1x letno še darilca,ampak je bil vedno kreg ker niso nikoli dobili enakih dariluser posted image ,tako da smo ga ukinili in šli na banko

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2010 22:42:41   
živa
Otroški varčevalni računi imajo navadno nižje obrestne mere kot navadni varčevalni računi (vsaj na moji banki je tako), tako da sem jima jaz odprla kar navadna varčevalna računa in pač polagam gor, kolikor je mogoče.

Malo poglej po spletnih straneh bank. Katera je najugodnejša, nimam pojma.

Lp,

živa

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2010 9:39:07   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Otroški varčevalni računi imajo navadno nižje obrestne mere kot navadni varčevalni računi (vsaj na moji banki je tako), tako da sem jima jaz odprla kar navadna varčevalna računa in pač polagam gor, kolikor je mogoče.

Lp,

živa

Enako.

Otroški računi so navaden natuser posted image

Mi imamo odprt račun pri Delavski hranilnici, kjer imam odprt tudi svoj matični račun. Vidim oba na svojem "klilu" (e-banki) kar je res super.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2010 12:49:49   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Lp,

živa

Enako.

Otroški računi so navaden natuser posted image

Mi imamo odprt račun pri Delavski hranilnici, kjer imam odprt tudi svoj matični račun. Vidim oba na svojem "klilu" (e-banki) kar je res super.

malo, da popravim: obrestne mere morajo biti na mladinskih varčevanjih oz. mladinskih varčevalnih računih višje kot na navadnih varčevalnih računih - to je ena od ugodnosti. saj se tako otrok 'nauči' varčevati - ker ima pač več obresti. Drugo je na osebnih računih - tam je obrestna mera enaka.

Banke imajo različne ponudbe glede mladinskih varčevanj. Malo je potrebno pregledati in preračunati. Je pa definitivno bolje odpreti mladinsko varčevanje oz. varčevalni račun mladih.

Če še katero kaj več zanima naj mi pošlje SZ.

LP

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2010 14:38:24   
KIKI****
Mi imamo odprt Najstniški račun pri Banki Celje:
-brezplačno vodenje
-bančna kartica in možnost dvigovanja denarja na bankomatu
-možnost plačevanja v trgovini s plačilno kartico
-mesečni izpiski (brezplačno)
-depoziti (kratkoročni) so ugodneje obrestovani
-hkrati ga lahko dodamo kot delovni račun v klik

2. Ravno včeraj sem, ko mi je na banki omenila možnost, da imamo minimalne pozitivne mesečne obresti, komaj 0,32 € za skoraj 2.000 €, dala denar na vezavo za 1 leto, kjer so letne fiksne obresti 2,95 %. Lahko se prekine po 6 mesecih, sigurno pa po enem letu, obresti se pripišejo tudi po 6 mesecih. Torej po starem bi letno dobili cele 3,84 €, tako bomo pa dobili 51,62 €, kar je skoraj 48 €.
Edino pogoj je, da se na račun vsak mesec nakaže 10 €. Kot trajnik. Mi smo to uredili kar tako da smo dali vezat denar skoraj vse razen 110 € kar potrebujejo za trajnik kar s tega računa. Še vedno pa lahko polagamo na račun normalno kot želimo. Pa bo nekaj čisto privarčevanega za naše male črve.

http://www.banka-celje.si/vsebina/osebneFinance/rransakcijskiRacuni/najstniskiRacun

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2010 21:42:01   
živa
KIKI, to o obrestih ne drži pri visokih zneskih, pri manjših pa, sem zdaj šla preverit na spetno stran ene banke.

Tole je skopirano z ene bančne spletne strani:

varčevalni račun:

Osnova
Bonus
Skupaj

do 1.000 EUR
0,50%
0,50%
1,00%

nad 1.000 EUR
0,50%
0,65%
1,15%

nad 5.000 EUR
0,50%
0,75%
1,25%

nad 10.000 EUR
0,50%
0,85%
1,35%

nad 20.000 EUR
0,50%
1,00%
1,50%

user posted image
otroški varčevalni račun:

do 100 EUR
0,50%
1,75%
2,25%

od 101 do 250 EUR
0,50%
2,00%
2,50%

od 251 do 500 EUR
0,50%
2,25%
2,75%

od 501 do 1.000 EUR
0,50%
2,35%
2,85%

nad 1.000 EUR
0,50%
0,65%
1,15%

Ker se nad 5000 evrov prihrankov zagotovo nabere pred otrokovo polnoletnostjo, če redno varčuješ, imaš potem konec koncev več dobička pri navadnem računu. Do tega zneska oz. do 1000 evrov se pa res splača odpreti otroški varčevalni račun.

Lp,

živa

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2010 9:27:07   
KIKI****
Živa, žal bo držalo, če ne verjameš, ti lahko skeniram bančni izpisek za december.

In tudi obrestna mera, za vezavo 1 leta je 2,95 % (nespremenljiva). Ti tud lahko pogodbo skeniram.

< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 28.1.2010 9:28:37 >

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.1.2010 10:05:48   
HuAnita
Mi imamo za oba pri Unicredit, zadovolnji

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2010 11:18:22   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Mi imamo za oba pri Unicredit, zadovolnji

Ravno ta banka je v našem "ožjem izboru". Imate otroški varčevalni račun? Kakšna je obrestna mera?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2010 21:22:22   
Sulfinija
Unicredit otroški račun palček.

LP mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2010 21:23:47   
marta82
Mojca mi zaupaš kakšna je obrestna mera?

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2010 22:55:21   
pezbar

Lp,

živa

Res je. To sem sama pogruntala pred letom, ko sem šla odpret VR za tamalega. Seveda sem potem zanj odprla navaden VR, ki ima višjo obrestno mero kot otroški.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.