|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vagisan,boraks,canesten...vnetje??
29.3.2006 9:17:43   
naja78
hay punce.

mene pa v 10t pesti vnetje tam spodaj.ni hudo,samo je pa zoprno in se bojim,da še bo.
ker sem v rizični(zanosila 1 mesec po lpsc in hcs),ne vem če kaj to pomeni,mi je rekel G da moram bit pazljiva pri vsemu.
zato se ubadam z vprašanjem,ker je še  3 tedne do rednega pregleda,če bi lahk kar tako kupila VAGISAN ALI BORAX svečke.vem,da se dobijo brez recepta v lekarni.
za te vem,da so bolj blage, zato razmišljam da bi si jih šla kupit.

imate kake ideje,kako si pomagat.meni jogurt+tampon ne pomagata več.user posted image user posted image

upam,da nisem zakomplicirala.
ideje dobrodošle.
in hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vagisan,boraks,canesten...vnetje??
29.3.2006 9:45:14   
kapesanta
na pregled h G pet punca - ne se igrat z zdravili, da si ne boš kaj nakopala. Ali ga pa poklič pa ti bo povedu katero zdravilo je najmanj škodljivo za user posted image .

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2006 9:55:04   
milla
Kot ti je svetovala Kapesanta- obvezno pojdi h ginekologu ali pa se vsaj pozanimaj prej. Ne zdravi se sama, posebej ne v prvem trimesečju!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2006 10:21:56   
melodija
Meni se je to zgodilo prejšnji teden: idi na pregled! Če bo sreča, ti bo naredil še UZ, pa boš videla svojega malčka!

Jah, ta vnetja so vrag. Je skoraj teden trajalo, da je popustilo!user posted image

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2006 10:35:51   
Anonimen
Tako je k zdravniku po zdravila,da se ne bo zakompliciralo in razširilo.

(odgovor članu melodija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2006 10:36:21   
Anonimen
naja78.lahko canesten ali vagisan.
meni osebno so bolj pomagale globule vagisan,kot canesten.
Sicer pa med nosečnostjo se težko znebiš vnetja, so vedno prisotna,včasih hujša včasih pa ne. Tako da si sedaj pojdi po globule in ko naslednjič greš k G ji povej naj ti da recept za canesten ali vagisan.

(odgovor članu kapesanta)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2006 11:07:53   
mojčika
Prve tri mesece ne smeš uporabljat Canestena!!!!, Borax lahko, meni je dovolil redno tri dni, potem tri dni premora in tako naprej, vendar ti zagotavljam!!!!, da pri hujšem vnetju ne pomaga, pokliči G in to čimprej, tudi vnetje ni dobro za otroka!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2006 16:39:45   
x_srečka_x
mojčika meni pa je G napisala recept za Canesten v prvih treh mesecih in ni bilo nič narobe.
Naja78 najbolje da pokličeš G verjetno te bo še isti dan vzel če bo imel cajt.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2006 17:48:13   
naja78
hvala pupe.

vem,bom pklicala G jutri.
kupla pa sem si za prvo uporabo ginogel,na naravni osnovi aloje in mlečnokislinskih bakterij in jih lahko uporabljaš tudi v celi  user posted image .borax so mi v lekarni odsvetovali,pohvalili pa vagisan,tako da bom G rekla za vagisan.

hvala,vse info so mi dobrodošle.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2006 18:58:14   
KODA
Boljše,da greš k zdravniku.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2006 22:25:00   
Pupica
Pejt kr na pregled. Drugače pa obstaja tudi Multigyn ki ga prav tako lahko uporabljaš celo nosečnost, vendar le kot preventivo. ti pa če že kaj imaš moraš to pozdravit najprej!!!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2006 10:51:45   
Zarja2
Živjo,
lahko pa probaš spirat nožnico s prevretkom žajblja, rožmarina in timijana. Baje zelo pomaga in blaži srbenje.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2006 11:23:32   
Tia27
Pozdravljena,Canasten se v nosečnosti lahko uporablja, je pa vprašanje kaj imaš od spodaj, al je to Candida, al gre za kaj drugega, tud pri kakšnih drugih vnetjih lahko imaš srbeč, oziroma pekoč občutek, tko da ni nujno, da boš dobila Canasten, lahko gre za kakšno drugo vnetje in boš mogoče morala jesti antibiotike.Sicer pa je sluznica v nosečnosti spremenjena in je to za pričakovat, da kdaj pa kdaj kaj dobimo od spodaj, predlagam da greš k svojemu ginekologu, da te pogleda zakaj gre, in eventuelno, da ti vzame bris.Veliko sreče in se beremo.

(odgovor članu Zarja2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2006 9:41:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Prve tri mesece ne smeš uporabljat Canestena!!!!,

a daj nehaj no! V navodilih piše, da lahko če ti ga ginekolog predpiše, tudi meni ga je predpisal in sicer vaginalete+kremo, tako, da ne vem od kod ti to, da se canesten ne sme uporabljati valda, da dr. ve kaj dela!

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2006 12:09:42   
Barbs
Glede Canestena ne ravno preveč mojčike nadirat, ker ima punca prav. Canesten naj se ne bi uporabljal v prvem tromesečju, razen če ginekolog presodi, da bi se brez uporabe le-tega, stanje lahko poslabšalo - kar pomeni, da zdravnik presodi, da bi morebitna "škoda" bila večja, če zdravila ne bi uporabljali, kot ob zmerni uporabi le tega. Natančno to razlago sem pred meseci dobila sama iz prve roke. In ja, matejka 81, zdrvnik že ve kaj dela in govori....

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.4.2006 15:50:21   
Anonimen
 Piše, da ga naj ne uporabljaš, če ti ga ginekolog ne predpiše (pa to velja na splošno in ne za prve tri mesece!), ne vem no, očitno obstajajo tudi take nosečke, ki jemljejo zdravila na lastno pest user posted image , jaz ne vzamem niti lekadola, če mi zdravnik ne reče, da ga lahko. Zato se mi to s Canestenom zdi malo pretirano.
Uporaba aplikatorjev med nosečnostjo se ne priporoča, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalet.

Ne priporoča pa se uporaba tistega vstavka oz. pripomočka s katerim se vstavlja vaginalete.

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 16.4.2006 16:02:11 >

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
16.4.2006 16:04:44   
Anonimen
V eksperimentalnih in kliničnih raziskavah niso dokazali škodljivih učinkov na mater in otroka, če uporabljamo Canesten med nosečnostjo. Vendar je uporaba Canestena v prvih treh mesecih nosečnosti indicirana le po nasvetu zdravnika.

(citirano s strani Bayer Pharme)

Moj nasvet: Spoštujte mnenje vašega ginekologa!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.4.2006 16:54:17   
Barbs
Ja, in kaj sem jaz drugače rekla?user posted image  Če ginekolog predpiše v prvih treh mesecih, mora imeti tehten razlog za to, pač presodi, da je uporaba potrebna in manj škodljiva od morebitne neuporabe. Verjetno je kaj povezano s tem, da če ni dokazano, da škodi, potem tudi ni dokazano, da ne škodiuser posted image ;  in so raje previdni. Nekatera zdravila so še  "mlada" po stažu uporabe in je treba pač biti bolj previden pri doziranju, predvsem v prvih treh občutljivih mesecih razvoja user posted image  .  Tako si pač jaz predstavljam po mojem popolnoma laičnem mnenju, seveda.  Zdravniki  pa že vedo. In je brezveze, da se mi zdaj napenjamo tu.
Saj so ji punce Naji lepo rekle : k zdravniku.user posted image

Pa ni treba tako na veliko pisat, saj vidimo, čeprav sem jaz že nekoliko v letih.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.4.2006 17:26:45   
Anonimen
Sem citirala in so pač ostale tako velike črke, nisem jih povečevala.

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.4.2006 17:40:27   
Anonimen
No sej če bi bile napisane z velikimi tiskanimi črkami bi bil res razlog za alarm da matejka kriči, ampak ker je citirano iz druge internet strani bo itak večje napisano ker je tak font pač na tisti strani... dOh.

Kar se pa Canestena tiče, če bi bil pretirano nevaren plodu mislim da tut ginekologi ne bi tega priporočali. Vsaj zdrava pamet to narekuje user posted image

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
16.4.2006 20:43:09   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kar se pa Canestena tiče, če bi bil pretirano nevaren plodu mislim da tut ginekologi ne bi tega priporočali. Vsaj zdrava pamet to narekuje user posted image

Ma kje piše, da je pretirano nevaren plodu in kdo je to rekel? Na tem forumu je pa res že svašta...in potem se je najlepš pod anonimnega logirat pa se mal usajat za brezveze..... bolš da grem dol, danes sem sitna.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?