|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaginalni ultrazvok
24.3.2008 19:56:29   
KRTR
pozdrav!

Zanima, ali se z vaginalnim ultrazvok na prvem pregledu  lahko natančno določi višina nosečnosti, če so menstruacije neredne?

Prosim za pomoč in mnenje!

hvala

lp
j

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.3.2008 20:02:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KRTR)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vaginalni ultrazvok
24.3.2008 20:05:02   
Anonimen
Ja lahko, no ne do dneva, sam teden pa določiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2008 20:11:41   
Taula
Če se že vidi srček lahko določijo. Čisto natančno pa ne. Jaz sem imela isto neredne user posted image  in so mi kasneje zato PDP prestavili.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2008 20:16:08   
KRTR
no, saj nisem misla ravno do dneva natančno.....ampak glede na teden!

Moje menstruacije so bile dokaj neredne in tudi nikoli nisem prav vedela, kdaj imam ovulacijo......zato upam, da mi bo lahko ginekologinja z ultrazvokom dokaj natančno določila višino nosečnosti?  upam, da se lahko zanesem na te aparature?

V primeru , da je nosečnost višja, bo se to menda videlo na ultrazvoku?

lp
j

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2008 20:23:54   
Taula
Itak bodo user posted image  premerili in določili okvirno. Določitev PDP-ja je pa plus, minus 14 dni normalna. Ponavadi mislimo da smo več noseče (če je neredna user posted image ), pa UZ pokaže da je ovulacija nastopila kasneje.

< Sporočilo je popravil Taula -- 24.3.2008 20:24:41 >

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
24.3.2008 20:23:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KRTR)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2008 20:27:09   
KRTR
nevem, po mojem nekje 7 tednov!
Se pustim presenetit, ko grem konec tedna na pregled!

lp
j

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
24.3.2008 20:28:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KRTR)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2008 21:30:15   
Majuska
Živjo, jaz sem imela tudi totalno zmešan ciklus in neredne user posted image   pa mi je G na vaginalnem pregledu točno določila čas nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2008 6:43:59   
srki
Meni pravzaprav točnega datuma PDP še zdaj ni določila. Koleba med 25.8.  in 6.9., točno pa še ne ve, na NS pa mi je rekel, da je nekje med tema dvema datumoma. Torej, pri meni pri prvem UZ ni točno določila, samo po tednih.

Osebno pa mi je butasto, da se PDP računa od dneva zadnje M + 7 dni - 3 mesece. Kar nekaj no. Med tem časom pa vsi vemo, da se ne da zanosituser posted image .

Razen, če je še kakšna druga razlaga, zakaj tako?

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2008 10:09:01   
kristinaj
približno....meni je rekla, da je teden manjše..... ti še kasneje popravljajo starost ploda....

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2008 11:16:25   
gajka
Vaginalni (prvi) UZ je kazal, da je plod za 1 teden mlajši, kot pa je pokazal navadni UZ pri nuhalni in morfologiji.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2008 11:44:28   
Anonimen
Pdp ti lahko premika še do 5 meseca nosečnosti, tak da vaginalni UZ niti približno ni natančen, še najmanj pa na začetku. Moji kolegici so ga premaknili že 4x, nazadnje ima določen PDP za 1 mesec nazaj kot prvotno na prvem pregledu.

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2008 18:57:50   
KRTR
Neka ginekologinja mi je rekla, da z vaginalnim UZ v začetku nosečnosti zelo natančno določimo velikost otroka in s tem trajanje nosečnosti. Termin poroda, ki ga tako določimo je zelo natančen.

lp
j

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2008 19:05:01   
lindy
Ja ponavad pravjo, da tisti pdp ki ti ga določijo na nuhalni svetlini, ne spreminjajo več!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.4.2008 8:22:41   
KRTR
ojla,

sporočam Vam, da sem bila na pregledu in mi je ginekologinja določila višino nosečnosti
po zadnji menstruaciji 7 4/7, po ultrazvoku pa 7 1/7..... vse se je že lepo videlouser posted image

Upam, da ni preveč zgrešila, glede na to, da moje menstruacije niso bile redne...predvidevam, pa da če bi bila višina nosečnosti višja...bi to opazila po ultrazvoku, kaj pravite ve?

lp
j

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.4.2008 8:50:36   
srki
Ja, lahko ti bo še kaj spremenila, jaz pravim, tistih par dni gor ali dol. Ko bo čas, boš že vedelauser posted image .

Lepo in zdravo nosečnostuser posted image .

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.4.2008 9:32:02   
sončnica24
Meni je g. tudi rekla da je zgleda prišlo kasneje do zanositve, ker moj M tudi niso bile najbolj redne tako da zdaj čakam na NS, da vidim kaj bo tam g. povedala.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.4.2008 14:38:51   
frutka_
Meni so določili ampak potem z nuhalno ni šlo skupaj, je bil malo premajhen. Z gin. sva nato spremenila TP končno na morfologiji v 20tednu.

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.4.2008 13:42:27   
jana84
meni je na vsakem pregeldu do sedaj povedala drugačno trajanje nosečnosti. Problem je ta, da po SS nisem imela M in ne vemo točno od kdaj naj bi računali. Torej ker ni bilo M, tudi ovulacija ne vem kdaj je bila točno. Meni se je zdelo približno, vendar kot kaže sedaj sem noseča več kot sem mislila. Tako, da za enkrat imam PDP računan, kot da je bil SS zadnja M. Po velikosti našega user posted image  tudi kaže tako. Če bo pa kaj drugače, pa bo povedala glede na velikost user posted image ...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.4.2008 17:59:24   
moyca
do koliko UZ imaš pravico med nosečnostjo?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.4.2008 13:52:56   
jana84
Ne vem točno, vendar glede na to da se celo življenje plačuje zdravstveno varstvo in smo kao socialna država, ki dela na povišanju natalitete, PREMALO! Pa saj se ne bi UZ skurili, če bi nam pripadal en UZ na mesec! user posted image
Nekje na RR sem zasledila en članek, kjer piše koliko UZ pripada nosečnici. Pa ne vem več točno kje.

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.4.2008 14:17:58   
srki
Jaz sem ga imela do sedaj še na vsakem pregledu. Prvega vaginalnega, drugega, da mi je bolj natančno določila PDP, tretjega na NS, potem pri moji G, ki si dela licenso za NS, pa zadnjič, ko ni s tisto napravo utripa zaznala, pa sedaj v 20 tednu ga bom imela.

Saj ne vem, če je tako smiselno imeti toliko UZ, meni so jih naredili zato, ker so jih očitno "morali".

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.4.2008 15:34:00   
jana84
Smiselno je, da se vidi če nosečnost poteka normalno in kot mora. že v enem samem tednu se lahko stvari tako obrnejo, kaj šele v dveh mesecih na primer. Moja G je kar faca in naredi ful UZ, čeprav mislim, da potem vseh ne vpiše v karton, ekr bi jih verjetno morala plačevat (bolj tako na skrito). Pa sem se pogovarjala s sosedo, ki je pred 5 meseci rodila in je rekla, da je tud ona imela ful UZ in ful slikc je dobila (tud tako bolj na skrito). Pa je pri eni drugi G kot jaz.
Verjetno je odvisno od G, koliko ti jih naredi. Neko določeno število pa jih priprada. Manj jih ne smeš imet

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?