bobek05
|
Mi smo tudi hodili na tečaj za plavanje dojenčkov (sicer v MB na Fontani, ampak mislim, da je program enak). Imeli smo Fredov obroč in kopalke; cena je bila okrog 20 jurjev + kopalke ene 2 ali 3 jurje. Naša izkušnja: našemu malemu NI bilo všeč, pa je OBSEDEN z vodo že od rojstva. Ful uživa v vodi, rad čofota, rad se igra v vodi z igračami... in ravno to mu je bilo vse onemogočeno, ker ti dojenčki v teh obročih na pol ležijo in se z rokicami ne morejo dotikat vode. Anej je bil kot en kup nesreče - žalosten in potrt, sploh se ni nič smejal, vse ga je jezilo, čeprav ni jokal, vaje ga niso zanimale (itak smo delali non stop eno in isto)... Meni se je prav smilil. Po končani vadbi, ko smo mu sneli obroč in so še lahko bili nekaj minutk v vodi brez obročev, pa se totalno razživel, se smejal, vzklikal, norel, čofotal... Nič ga ni motilo, da mu je voda šla v oči, usta... Bil je čisto drugi otrok. Hotela sem rečt, da ni vedno vse tako kot si mi starši mislimo, da bo. Midva sva bila prepričana, da bo našemu všeč (takrat je bil star 9 mesecev), ker ima res rad vodo in če je prilika vsaj roke namaka v njej, pa sva se zmotila in vrgla vstran 20 jurjev. Namreč po nekaj poskusih smo nehali hodit (ker res ni imelo smisla) in zdaj raje gremo na bazen sami. In vedno je presrečen, uživa, brca z nogami, maha z rokami, pusti se na kratko potapljat (star bo 18m)... Jaz ti svetujem, da če je možno, se dogovori, da bi najprej 1x šli na poskusno plavanje in potem plačali polno ceno za vsa srečanja, če pa otroku ne bi bilo všeč, pa samo za tole 1 srečanje... Lahko, da bo tvojemu otroku ful všeč. Od moje prijateljice mala je ful uživala. Lahko pa da mu ne bo... Probaj raje prej.